Arkadaşlar gözüm dün biraz batıyordu kırparken bu sabah iç arpacık çıktığını farkettim. Fotoğrafta belli olmuyor ama gözümün altı hafif kırmızı ve şiş. Her gözümü kırptığımda batıyor. Bunun nasıl geçeceğini biliyor musunuz önemli bir şey mi? Yarın hastaneye gitmeli miyim?
Geçmiş olsun. Arpacık için. Göz kapağında Arpacık gelişimi, ılık pansumanın iyi geldiği durumlara tipik bir örnektir. arpacık oluşumunda göz kapağı içinde iltihabi bir doku oluşmuştur. Ilık pansuman hem bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır, hem de gözeneklerin genişlemesine yardımcı olarak gözlerde yaşanan kaşınma, şişme, enfeksiyon gibi durumlarda en çok uygulanan yöntemlerden birinin çay veya çeşitli bitkiler ile pansuman yapmak. "Ilık pansuman göz Ağrısını azalttığı, kas spazmlarını giderdiği, kan dolaşımını artırıp yara iyileştirmesini hızlandırabildiği için bazı durumlarda gerçekten yararlı kabul edilebilir. Göz kapağında Arpacık gelişimi, ılık pansumanın iyi geldiği durumlara tipik bir örnektir. arpacık oluşumunda göz kapağı içinde iltihabi bir doku oluşmuştur. Ilık pansuman hem bu bölgedeki kan dolaşımını arttırarak yara iyileşmesini hızlandırır, hem de gözeneklerin genişlemesine yardımcı olarak apse dokusunun boşalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca aktif enfeksiyon geçtikten sonra geride kalan (şalazyon adı verilen) kalıntı dokuların da kaybolmasına yardımcı olmktadırmendil, havlu veya Kağıt peçete mikrodalga fırında ısıtılabilir veya kaynamış ve ılıtılmış temiz Su ile ıslatıldıktan sonra suyu sıkılarak pansumana hazır hale getirilmelidir. Arpacık üzerine belli periyotlarla sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Sıcak kompres iltihabı arpacığın içinden atar ve göz daha çabuk iyileşir. Gözdeki arpacık için patatesi yıkayıp yuvarlak olarak kesin. Arpacığın üzerine koyun. Patates arpacığın iyileşmesini hızlandıracaktır.
öncelikle kesinlikle hastaneye git. ama eğer gidemiyorsan da sıcak uygulama yap genellikle sallama çayla yapılıyor. sallama çayı sıcak suya daldır sonra gözün üstüne koy 5 dk beklesin sonra biraz kapaklarına masaj yap. bunun dışında da varsa evde göz yakmayan şampuan onunla günde iki defa kirpik diplerini iyice ovalayıp durula arpacık tadavisi böyle oluyor tabi bir de ilaç da kullanılır onu da gidip doktordan yazdırabilirsin
Merhabalar öncelikle. Benim gözümde 3 seneye yakındır arpacık var ve geçmiyor. İlk çıktığında çok ihmal ettim enfeksiyona dönüştü. Ve şalazyon dedikleri şey oldu. Bir gözümün içinde 5 tane arpacık vardı. Zaten devlet damla verip yolluyor çok ilgilenmiyorlar da. Özele aynı zamanda gittim ameliyat olmam gerektiğini söylemişti çünkü son raddeye gelmişti artık. Çok fazla gözüme batiyordu, ağrı yapiyordu. Ameliyat oldum iyi bakım yaptim aynı zamanda. Yine tekrarladı. Aynı anda diğer gözümde de çıktı ama pansuman yardımıyla onu geçirdim. Ameliyatlı gözüm hala geçmedi.
En İyi Cevaplar