Test yapmadan idrar kültürü yapılır, idrar yollarında herhangi bir enfeksiyon olup olmadığından emin olduktan sonra alt idrar kanalınanince bir sonda takılır
187 Yorumla
Soran+1 yılİdrar kültürü yaptım üreme olmadı yazıyordu doktorda girebilirsin demişti benim sorunum bir anda oldu bol su içtiğimde ve sağlıklı beslendiğimde tuvalete çıkamıyorum tıkanıyor resmen
Soran+1 yılSırf bu test için işten iZin istedim bu ara su hiç içemiyorum yeme düzenimde bozuldu resmen
Soran+1 yılKapasite düşmüş dediler birde mesane kaslarından sorun var demişlerdi gevşemiyor filan dediler zaten damla şekilde geliyor ya da az miktarda oda zorlama kaslar çok kasılıyor ürodinami den sonra sistoskopiye de sokacaklarını söylediler bayıltıp tam teşhis için böbrekde herhangi bir sıkıntı çıkmadı ama gerçekten bir sorun var bakalım ne çıkıcak stres e bu sefer girmem lazım aksi taktirde yaptıramazsam sağlım tehlikeye atarım bu yüzden zaten bir çok hastalıkda beraberinde geldi 3 aydır ne olduğunu çözmeye çAlışıyoruz baştan bu testi yapsalardı muhtemelen tam tanı konmuştu
Soran+1 yılAynen çok uzadı dhada idrar akımı azalıyor bir sürü doktora gittim bazıları gerçekten ilgisiz oluyor acile de gittim sanki numara yapıyormuşum gibi tavırlar içerisindeler bende 2. Kez fakülteye gittim bu testi açık açık istedim daha sonra sistoskopiyide eğitim araştırma hastanesinde yaptırmayı düşünüyorum ürodinami sadece fakültede yapılıyormuş
Soran+1 yılDoktorum ürodinami raporunu bna da getir dedi sistoskopiye ona göre sokucam bende bakıcam teste dedi
Soran+1 yılÜrodinami sonucunu alınca direk doktorumada gidicem sistoskopiye alması için iyice tarasın ne olduğunu anlasın
Soran+1 yılNörojen mesane sorunu da olabilirmiş araştırmıştım
Soran+1 yılDoktor mesane kaslarında sorun olabilir dedi bilmiyorum ama
Soran+1 yıl20 yaşındayım zayıflayınca birden oldu daha önce yine bu şekilde zayıflamıştım birşey olmamıştı sorunum yokken yaparken zorlanma ve acı hissetmeye başlamıştım ama tuvaletimde bir sorun olmadığı için gitmemiştim birden bu sorun oldu Allah kimsenin başına vermesin sağlık elden gidince bir daha zor geliyor ama testler de sorun yok belki mesane kasıyla veya başka bir sebepden olmuş olabilir 🙏
Soran+1 yılKesinlikle öyle üniversite hastanesi olduğu için daha iyi olur muhtemelen ama randevu 1 ay sonraya verdiği için ürodinami için o yüzden süre uzadı ürodinamiden sonra sistoskopi ye de girmeyi düşünüyorum tam teşhis belli olsun
Soran+1 yılAynen ben çok aradım hatta iyi bir özel hastaneye de sordum sistoskopi yapıyorlar sadece çok nadir özel hastanelerde genelde hep fakülteye yolluyorlar benide yolladılar ondan sonra testi alıp getir bakıcam sistoskopiye sokucam demişti doktor korktuğum için bayıltarak bakıcak sistoskopiye korkum ürodinami nasıl yaptıracağım bilmiyorum çok acıtıyor diyorlar 😔
Soran+1 yılDurum aynı ama olan kızlara da sordum çok acılı işlem diyorlar çok can yakıyor dediler yarın sabahda benim ürodinamim var biraz korkuyorum videolar falan izledim baya can yakıyor gibi
Soran+1 yılÖyle umut ediyorum bu sefer stres yapmamaya çalışıcam geçensefer sistoskopi de stresten dolayı panik atak geçirince işlem yapılmadı bunda sakin kalıp ne olduğunu öğrenmem gerek
Soran+1 yılTabiki , çok teşekkür ederim 🙏
Soran+1 yılMerhaba, ürodinami oldum takarken öyle acı olmadıda mesanedenidrar yolunu bulurken acı oldu sıvı verdikten sonra son olarak işememi söylediler ben idrarımı yapamadım katateri çıkarınca yapamadım sonda ve katater çıkınca beni normal tuvalete götürdüler öyle yaptım ama kanlı idrar yapıyorum ve acı hissediyorum
Soran+1 yılTest sonucuna katater ve katatersiz idrarını yapamadı diye yazdılar doktorlar idrar yolunu bulurken zorlandılar zaten
Soran+1 yılBeni acilen işten aradılar göstermeme müsade bile etmediler işimden olacağımı söyleyince gösteremedim işe girdiğim için belgeleri imzalamam gerekiyordu yarın bize en yakın araştırma hastanesine gidip göstericem fakülte uzak kalıyor yarın için randevuda aldım
Soran+1 yılİdrar akımım olmadı başka tuvalete gidip yaptım not aldılar idrarımdan kan geldi ve acı çekiyordum acile gittim ağır enfeksiyon kapmış tahriş yapmış pyoseptly 100mg Yazdı doktor günde 2 kez alıcakmış
Soran+1 yılSonuçları doktora gösterdim bu arada benim doktorum yoktu başka doktora gösterdim heyet e yönlendirdi kurul toplancakmış
Soran+1 yılKültür yaptırmıştım ben temiz çıkmıştı ürodinamiden sonra oldu
Soran+1 yılÇok acı hissettim acilden yaptırdım kültür yaptıramadım direk idrar testi yaptırdım lokosit 260 eritrosit 3908 çıktı
Soran+1 yılKültür 3 günde çıkıyordu
Soran+1 yılDoktor piyeloseptyl 100mg yazdı günde 2 kez alıcakmışım işde çalışırken sorun yaratırmı uyuklama sersemleme vb?
Soran+1 yılAynen öyle idrar yaparken öyle canım acıyordu ki tuvalete bile gitmek istemedim :(
Soran+1 yılÜrodinami tahriş yapmış o yzden dediler hatta taş ve kumdan şüphelendiler çok yüksek çıkınca ama temiz çıktı sistoskopiye de giricem
Soran+1 yılEvet uyutarak yapacaklar garsonluk yapıcam ve yoğun bol sıvı tükerek içmem gerek
Soran+1 yılTüketerek
Soran+1 yılBen turizm mezunuyum ve okulumdan dolayı garsonluk yapmam gerek ama enfeksiyonda kaptım nasıl düzelticem bilemiyorum
Soran+1 yılKesinlikle öyle ama aileme de yük olmamak için girmek zorunda kaldım ilacı alırsam sorun yaratmadından korkuyorum
Soran+1 yılAynı ürodinami ve diğer testler heyet doktorun elinde kurul toplanıcaktı haber bekliyorum sistoskopiye alıcak doktorum ama sistoskopi sonrasında daha kötü olmaktan korkuyorum idrar yapamayıp sistoskopi olanlar daha sonra üretra darlığı olmuş
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılBana yapmışlardı hayatımdan bazı yıllar gitti gibi hissettim biraz acıdı iki erkek doktor dükkanı onlara karşı açıp organın içine doğru...
134 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Nname88 hiç hatırlamak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Nname88 ben kendimi bildim bileli ufaklık la sorun yaşadım.
Soran+1 yıl@Nname88 kadınlarda da aynı şekilde olur mu acaba erkeklere kıyasla daha kısa sürüyor demişlerdi
Soran+1 yıl@Nname88 30 ekimde
Soran+1 yıl@Nname88 doktorum yaptırmamı istiyorsa bir bildiği vardır ya da olmam gerekiyordur daha önceden gittiğim doktorum mesane kaslarında sorun çok kasılıyor gevşeme gerçekleşmiyor mesaneye idrarı taşımıyor demişti eskiye göre az gidiyorum ürodinamide mesane kapasitesi düşük çıkmadı normal çıktı
Cevap sahibi+1 yılOkuyunca bile rahatsız oldum resmen ben tuhaf oldum 😬😬
Soran+1 yılEn korkuncu bence sistoskopi
Soran+1 yıl@Nname88 doktor ürodinamiyi incelemiş çok kasılmaların var dedi sonuca göre çıkman gerek dedi sürekli ilaç tedavisi dedi ama yazdığı ilaçlar idrar yapamama sorunu yapıyordu kullanan arkadaşlarımdan biliyorum sistoskopi de istedim darlığa bakıcak var mı yok mu?
- +1 yıl
Biraz sıkıntılı bir işlem evet. kadınLardA öZellikle ileriki zamanlarda darlanmadan dolayı ağrı ve rAhatzslık hiSSi verebiliyor. yaptırmadan BiR kEz daha DüŞünün driM. Benim Eski kız arkadaşım Yaptırmıştı bu testi. yıllarca Ağrısını çekti DarAlmadan. Cinsel Yşamı da eTkileyebiliyor maAlesef. Doktora bir kez Daha sorun
Soran+1 yıl@Gizli2274 daralma oluyormu?
Soran+1 yıl@Gizli2274 kız arkadaşınızda sistoskopiden sonra idrar yapamama sorunu oldu mu?
Soran+1 yıl@Gizli2274 20 yaşındayım ben ürodinami oldum ürodinamiden sonra kanlı idrar ve ağrı olmuştu geçti ben zaten idrarımı yapamadığım için sistoskopi ye gireceğim sebze ve bol su içsemde çıkakmıyorum tıkıyor çokaz geliyor ürodinami iyi çıktı ama ne olduğu belli değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı sorun bende de var ve acayip korkuyorum doktora gitmeye
03 Yorumla
Soran+1 yılİdrar mı yapamıyorsun ben ürodinamiye girdim güzel çıkmış ama idrar yapamadım kapasitesi iyi çıktı ürodinaminin ama yapamadım birşey tıkıyor mesaneye tam idrarı taşıyamıyor sebze yiyip su içtiğimde tıkıyor bir sorun var
Cevap sahibi+1 yılEvet yapamıyorum yani ürodinami ya da sistoskopi düzeltiyor mu yaptırınca
Soran+1 yılÜrodinami kasların çalışıp çalışmadığına bakar tam tanı sistoskopi ona göre ne olduğun anlaşılır tedaviye de doğru şekilde ilerlemelerini sağlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar