Arkadaşlar merhaba gördüğünüz gibi seboreik dermatitle başım dertte ne yaptıysam geçmiyor gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı kronikleşmiş durumda ve çok kötüyüm. Dısarı cıkamıyorum erkek arkadaşımla görüşmek istemiyorum lütfen kesin bir çözüm söyleyin ilacı kullanırken bile geçmiyor o derece
İlk olarak saçını boyuyor musun? Bende de aynı sıkıntı var benim saçlar çok çabuk beyazlıyor erken yaştan beri mecbur boya kullanıyorum. Senelerce kafamı bildigin yırttım kaşımaktan. Kabuklar kızarıklıklar bitmiyor, hiçbiri birşey demiyor. Tedavi yok diyolar. Etkili çözümler şöyle bağırsak florası olabilir. Hani derler ya halkımız içten gelen birşeydir, öyle. Neyse kendimden örnek verip kapatayım. Ben 1 sneedir beyazda olsa boya kullanmadım. Arada birkaç ay sağlıklı beslendim, spor vs. Gwçenlerde saçımı boyadım. Alnımda yara gibi iki tane kızarıklık saçım tekrar kabuklandı. 1 senedir yoktu bide. Somra anladım ki egzama falan hikaye benim saç boyasındaki kimyasala alerjim var. Kurutuyo. Birde head and sholders kullanıyorum. Arada birde doğal zeytinyagı ve badem yağı kullanıyorum. Sonuç;Saç boyası=alerji, kuruluk bakım için yağ, head and sholders (doktor önerdi)
Saçını yıkamadan bir saat önce zeytin yağı ile masaj yap bolca sür ve sık tarak ile tara daha sonra saçını ılık su ile yıka ılık su olunca arınması uzun sürer fakat iyi gelir bu işlemi haftada bir gün yap kesin sonuç alırsın
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sacıma sürekli yağ maskeleri falan yapıyorum ama tekrar deniyim bakalım sağol
Benim arkadaş da geçen cildiye gitti kesinlikle sabun kullanma dalin bebek şampuanı veya hacı şakir parfümsüz kokusuz sade olanlar varmış ondan kullan geçer demiş. Arkadaş dalin kullandı 1 hafta da kafasın da bir şey kalmadı.
Rica ederim ama şöyle de bir şey var eğer senin egzama iç organlarından kaynaklı bir şey ise onun için aktarlara sor sana karışım veriler onları dene. İçerdeysen dediğimi yapsan bile işe yaramaz yine devam edebilir.
Şampuan zaten hiç kullanma bundan sonra daha çok artırır. Eczane de egzama için satılan ilaçları kullandığın halde hala aynıysa iç organlarından kaynaklı olabilir. ALLAH şifa versin çok kötü hastalık sosyal hayatı bitirebiliyor.
En İyi Cevaplar