Negatif yorum yapacak olan varsa yapmasın. Detay uzun okuyun öyle yorum yapın. Ya nasıl diyet yapacağım?

Üniversiteden mezun olduğumdan beri 2 senedir evdeyim. Kpssye hazırlanıyorum. Atanmam lazım ama çok zor. Özelde iş olanaklarım kısıtlı. Ben de başka çarem olmadığı için sınava hazırlanıyorum. 2 senedir evde masa başı olduğumdan 80-85 kiloya kadar çıktım 😞 üniversitede giydiğim ne varsa dar geliyor hamile kadın gibi göbeğim var kollarımda selülit olduğunu bilmezdim kollarımda selülit var. Sinirliyim uyku düzenim bozuk bir çeşit çıkmazda depresyonda gibiyim bütün günlerim aynı. Arkadaşım sosyal bir ortamım zaten yok. 😞 kilo vermek istiyorum diyet listelerine bakıyorum dukan diyeti olsun canan karatay falan benim bu şekilde diyet yapacak durumum yok. Dukan diyetinde saf protein diyor. 20 kilo ve üzeri için 5 gün yağsız et yumurta diyor tavuk diyor tavuğun kilosu 20 lira etten zaten bahsetmiyorum bile. Sebze diyor enginar, kereviz, vs bizim pazardan alabildiğimiz patlıcan kabak patates domates annem de onlardan haftanın her günü kızartma yapıyor. Yapma diyorum kızıyor. Taze fasulye, bezelye bile pazarda yarım kilosu 4-5 lira 6 lira. Keten tohumu, kenevir tohumu, yaban mersini falan diyor. Karataya bakıyorum köy yumurtası halis muhlis köy peyniri tereyağı doğal zeytin yağı diyor. Protein olarak yumurta tavuk (arada sırada) balık almaya kalksam pazardaki balıklar leş gibi. Sebze olarak da üstte yazdıklarım var ki 1 hafta yetmediği bile oluyor pilav makarnayla geçiştirdiğimiz çok oluyor. 2-3 sene önce böyle değildi daha iyi alıyorduk birçok şeyi. Bir taraftan kpssye hazırlanmasam a101 bim neresi olursa girsem mi diyorum diğer taraftan memur olmak daha da zorlaşıyor her sene. 😞
Güncellemeler
+1 yıl
Aslında atansan hiç böyle olmayacak sürekli masa başında bilgisayar ekranından ders izlemek. Branşımla alakalı olmadığını ve bana bir sk faydası olmayacak şeyleri bilmek zorunda olmak sonra sıkılış asosyalleşip sosyal medya bağımlısı olmak uyku düzenimin psikolojimin bozulması depresyon sosyal anksiyete başlaması çok kötü. 2 sene önce daha canlıydım. Daha güleçtim nefret ediyorum her şeyden size de çok teşekkür ederim. 😞
Negatif yorum yapacak olan varsa yapmasın. Detay uzun okuyun öyle yorum yapın. Ya nasıl diyet yapacağım?