Arkadaşlar, diş eti çekilmesi sorunu yaşayıp tedavi gören ve diş eti çekilmesinden kurtuldum diyen var mı? Önerebileceğiniz “doktora git” den başka bir şey var mı?
Doktora git :) Diş eti çekilmesinin en önemli sebebinin genetik olduğunu düşünüyorum. Diş eti çekilmesinden kurtuldum diyenlerin de bazı formülleri var elbette.
Diş eti çekilmesiyle başa çıkmak için:
Yumuşak bir diş fırçası edinip daha nazik diş fırçalamaya başlamak, Elektrikli/şarjlı diş fırçalarına yönelmek, Diş temizliğinden emin olmak (diş ipi, arayüz fırçası gibi araçlar kullanmak), Kekik suyuyla gargara yapmak, En önemlisi de bir diş hekimine gidip onun vereceği gargara ve benzeri ilaçları kullanmak gerekiyor. En kısa sürede diş eti çekilmesinden kurtuldum diyebilmen dileğiyle.
Dişlerimi düzenli fırçaladığım halde bende vardı. Her gece yatmadan önce dişimi fırçaladıktan sonra yarım bardak suda bir tutam kekik kaynattım ve soğuduktan sonra 30 saniye sürecek şekilde iki kere gargara yaptım. Ayrıca çekilmenin olduğu dişi çekilme yönünün aksine fırçaladım. Yani alt dişimde vardı. Üste doğru fırçaladım onu özellikle. Şimdi çekilme durdu. Ama kekikli gargara olayını garanyinolması için en az iki hafta hünde bir ya da iki kere yapmalısın.
Dïş eti çekilmesi dişlerini yalnış fırçalamaktan kaynaklı oluşan bir durum. Ve bunun herhangi bir tedavisi yok.. Yapmak gereken dişlerini doğru fırçalamayı öğrenmek. Ve yumuşak uçlu bir dis fırçası kullan. Diş etlerini yukari degil asagiya iterek daha nazik fircala
Hacı diş taşlarını varsa temizlet, ve doktor jel veriyo onu diş etlerine sür masaj yap. Ve gargara bir kaç tanede hap veriyor. Hepsini kullan ve sürekli fırçala hatta arada sırada karbonatla fırçala.
En İyi Cevaplar