Nasil tedavi edebilirim?
Diş eti çekilmesi var nasıl geçer?
Nasil tedavi edebilirim?

Temizliğini düzenli yaparak..
Diş etini yukarıdan aşağıya doğru fircalara, sağa sola doğru veya aşağıdan yukarıya doğru değil.
Diş ipi kullan ve doğru şekilde kullan.
Haftada bir kaç kez zararlı bakterileri yok etmek için ılık tuzlu suyla çalkala, ardından içme suyu ile çalkala. Ilık su da içme suyu olmalı.
Onun dışında her fırçalama sonrası ağız bakım suyu kullan (tuzlu su kullanmadığın zamanlar)
Mutlaka periodontolojiye git. Diş kökleri açığa çıktığı için iltihaplanmaya ve kemik kaybına, bunun sonucunda diş kaybına sebep olabilir.
Teşekkürler
sen şu tuzlu birşey yap falan onlara inanma. bendede vardı çekilme tedavi edilmezse yayılır ve dişlerini kaybediyorsun en sonunda ve ağız kokusu da yapıyor oyüzden doktora git benim 12 dişimde vardı farklı bir işlem uyguladı belki seninki çok daha basit bir işlem oyüzden erteleme pişman olmazsın. periondoloji uzmanına görünmen gerek normal diş hekimine görünürsen ya diş taşı temizler ya gargara verir ya da düzgün fırçala der.
Peroontoloji ne teşekkürler hanım efendi devlet hastanesi randevu var mı ne alacam
Periodontoloji: Periodontoloji, diş hekimliğinin bir bölümü olup dişleri çevreleyen yumuşak ve sert dokuların anatomi fizyoloji ve histolojisini inceleyen; bu dokularda meydana gelen hastalıkları araştıran, bu hastalıkların tedavisini ve tedavi sonucu elde edilen sağlığın devamlılığını sağlayan bilim dalıdır. Devlet hastanesinde uzmanı varsa olur ama süreci uzatıyorlar durumun varsa özele git
Nasıl ya kaybediyorsun derken?
dr gargara veriyor diş taşı yoksa diş taşı varsa temizliği yapılıyor düzenli fırçalama ve gargara
Cevap
3Cevap
Yarim bardak suya 1 çay kasigi tuz dok yemege dokulen tuzdan olsun. Karistirip agzinda 5 10 saniye beklet gunde 2 3 kere yapman yeterli olucaktir 3 gune gecer.
Tavsiyeleriniz icin teşekkürler insaAllah gecer 😊 allah razi olsun
Dis eti cekilmesi duzeliyormu bunu yaparsam yani ilesiyormu?
Evet dis eti yediklerimizden kaynakli ve genelde vitamin eksikliginden bosalir yumusar ve yanlis sert sekilde fircalarken de geri cekilmeye baslar damak kismi. Tuzlu su ile gargara yapinca etleri sertlestieie ve yerine gelmesine yardimci olur. Soda yani turkcesi karbonhidrat mi ne bilmiyorum onerenler olacaktir ama unutmayin soda yumusatir daha kotu eder.
Karbonat diyorsun galiba evet jnsAllah iylesirsin hava alinca sızlıyor
Ben karbonat kullanirim lakin benm dis fircam yzunden oldu sert dis fircam ondan oldu yanlis fircalama ile oldu
Aynen bn manyak gibi fircaladim 😀☹️ondan oldu artik ilgi verecem benim dislrer maşallah iyidir sadace bisey olmaz diye diye böyle oldu ah ah
Tuzku su karbonattan daha guzel ve saglikli iste bu yuzden biyle oluyor sonra ah vahlar çekiyoruz 😊🤗 bn dislerime bakarim bizman fircalamadim baya sonra fircaladim boyle hastalik oldu buda kötü duzenli fircalamak iyidir bian butun disim yok gibi hissediyorum korkuyorum 😊🤗allah göstemmrmesin sende dikkad ed ciddi
Tamm canim teşekkürler iyiki varsiniz ckk sey ogrettiniz minnattarim sizd 😊keske bisey ikram edseydim size allah razi olsun hic böyle yardım edecek birini dusunmemisdim 🙈🙊🙈
Iyi geceler de sizne mesaj atacakdim atilmiyor takip edmeniz lazin teşekkür ederimb
Bende de vardı ve yeni bitti doktora gittim diş etlerinde lazer uygulandı
Devlet hastanesinemi giddin
Bn nerwye godmem gerek
Benim de vardı ilerlemişse damaktan doku alıp çekilmeye ekliyolar küçük bir ameliyat en fazla 40 dk sürüyor 10 gün sıvı püre tarzı besleniyorsun tek problem bu.
Dislerini nazik dairesel hareketlerle fircala vee doktora görun 🤗
Evet teşekkürler ben manyak gibi fircaladim forcam sert bir forcaydi bosey olmaz dedim oldu ah ah 😊😀☹️
Teşekkürler hanımefendi 😊 dusunmeniz yeter insAllah bnden ibred alirsiniz degerini bilin dislerinin 😊
Bir doktora gözükmek lazım kendi çözümlerinle halledemezsin
Teşekkürler hanımefendi
doktora görünmeniz gerek.
Teşekkürler hanımefendi 😊😊
Reis bende de var aynı sorun
Ne yapdin hic doktor felan?
Valla onun tek çözümü varmış damaktan bir parca alıp yapıyorlar
Peki bu cekilme neden olur
Valla reis bende bilmiyorum onu
Sen ne yapdin disine bakdirmazsan cikiuor dis dikkad et
Valla reis daha bişi yapmadım ama büyük ihtimal bugunlerde damaktan parca aldırım yapıcam.
Senmi diyorsun o amaliyayi yaoiyor kendisi dmiyormu
Doktora sordum
bir resmi varsa atarmisin disinin
İphana pro expert önermişti doktorum.
Doktora git Kanka :)
Teşekkürler karsli 😊
çok güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar