Selam 😊
Gözümüz vücudumuzun en hassas bölgelerin biri. Herhangi bir darbe aldığında, bir cisim girdiğinde veya içerisine sıvı bir madde girdiğinde kızarabiliyor. Gözümüze kozmetik veya bakım ürünü gibi maddelerin girmesi en çok yaşadığımız günlük kazalardan. Gözüne sabun, yüz temizleme jeli, yüz kremi gibi ürünler girmesi hepimizin başına gelebilir.
Özellikle ben küçükken duşta gözüme sürekli sabun girerdi. O zaman duş jeli değil sabun kullanırdık ve köpükle oynarken illaki gözüme denk gelirdi. Göze sabun kaçması durumunda telaş etmenize gerek yok. Böyle bir durumla karşılaştığınızda neler yapmanız gerektiğine bir bakalım.Göze sabun kaçması zararlı mı?

göze sabun kaçtığında ne yapılmalı? Göze sabun kaçması korkulacak bir durum değil. Göze sabun kaçtığı anda gerekli önlemleri alırsanız gözünüzde herhangi bir kalıcı etki bırakmaz. Göz hassas bir bölge olduğu için kısa bir süreliğine kızarıklık, kanlanma, yanma ve küçülme gibi problemler yaşanabilir ancak bunlar geçici etkilerdir.
Kimi sabunlar kimyasal madde içerdiklerinde gözde alerjiye sebep olabileceği için iyileşme gecikebilir ancak korkulacak bir durum olmadığını bilin. Ayrıca sabunun pH değeri oldukça yüksektir. Bu da gözünüzde birkaç gün boyunca kuruluğa sebep olabilir.Göze sabun kaçtığında ne yapılmalı?

Göze sabun kaçması Göze sabun kaçması nasıl geçer? sorusunun cevabını verelim. Göze sabun kaçtığında doktora gidenler oldukça fazla. Özellikle çocukların gözüne sabun kaçtığında gereğinde fazla panik yapılabiliyor. Göze sabun kaçtığında doktora gitmenize gerek yok. Evde kendi uygulayacağınız işlemler ile gözünüzü tedavi edebilirsiniz.
Gözünüze sabun kaçtığı anda gözünüzü açık tutmaya çalışın. Biliyorum böyle bir durumda canınız çok acıyacaktır ama açık tutarsanız sabunun vereceği acı daha az olacaktır.
Eğer ellerinizde sabun köpüğü varsa bol suyun altında ellerinizi durulayın. Panik yapıp sabunlu ellerinizi gözünüze sürerseniz daha kötü bir sonuç ile karşılaşırsınız.
Avuç içinize bol miktarda su alarak gözünüzü yıkayın. Gözünüz açık olacağı için su gözünüzün içine girer ve sabun köpüklerini temizler. Avuç içinizdeki suyu gözünüze sert bir şekilde çarpmayın. Yoksa su gözünüze sabundan daha çok zarar verir. Bu işlemi sabun gözünüzden tamamen çıkana kadar tekrarlayın.Göze sabun girdikten sonra ne zaman iyileşir?

göze sabun kaçması nasıl geçer? Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra sabun gözünüzden çıkacaktır. Gözünüzde sabun kalmayacağı için yanma da 5 dakika içerisinde geçer. Kızarıklık, kanama, küçülme gibi etkiler ise 1 gün sonra geçecektir.
Eğer geçmez ise sabunun içerisinde kimyasal bir madde vardır ve gözünüzde alerjiye sebep olmuştur. Eğer yukarıda saydığım bu etkiler 3 günde geçmezse bir göz doktoruna görünebilirsiniz.
Ayıca yukarıda da bahsettiğim gibi pH değeri çok yüksek olan sabun gözde kuruluğa sebep olacağı için gözde batma ve ağrı yapabilir. Bu durum da 3 günden fazla sürerse bir göz doktoruna başvurun. Doktorun vereceği göz damları gözünüzdeki kuruluğu iyileştirecektir.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
O değilde acaba sivilce sabunu sivilceleri gerçekten geçiriyormu? nerden aldın? fiyatı kaç? nolursun yardım et bıktım sivilcelerden!
04 Yorumla- +1 yıl
aktardan aldım hem sabun hem maske ıkısıne 45 tl verdim markasını şu an unuttum bakabildiğim zaman atarım burdan.ama sadece kullanmak yetmiyor yağlı yiyceklerden uzak durcaksın,makyajını her zaman temizliceksin,strest yapmıcaksın yoksa paranın hepsini boşuna harcamış olursun ben bi ara çok kötüydüm şu an düzeldim biraz :)
- +1 yıl
seninki hormonlarla alakalıysa yani anladın ne demek istediğimi o biraz daha farklı oluyor ama en azından sivilce oluşumunu sağlayan diğer etmenleri aza indirip o dönemde tek tük çıkmasını sağlayabilirsin:)geçen sene doktora gitmiştim ilaç ve krem veriyo o biraz daha pahalıya patlıyo ve dudaklarını kurutuyo ama istersen dene işe yarıyor:)
+1 yılbelki gerçekten gözüne bişey kaçmıştır yıkayınca yanması geçmiş olmalı gözünün içine bak bişe var mı diye
12 Yorumla- +1 yıl
üstkirpiğini tutuğ çekip alt kirpiğinin üstüne getirmeye çalışsana bişe varsa aşşa gelir
+1 yılYüzümü yıkarken gözüme sabun kaçtı, suyla yıkadıkça daha da çok yanıyor ne yapmam lazım çok fena yanıyor
10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılBir süre kapalı tutup gözünü tekrar soğuk suyla yıka.Geçer bir süre sonra.
04 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun.
- +1 yıl
Gözünü sıkı kaparsan birşey olmaz:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılBol bol soğuk suyla yıkamalısın. Hala acısı geçmiyorsa kliniğe gitmen gerekir.
00 Yorumla
+1 yılbol su ile yıka geçer.
10 Yorumlagözlerini kapa onbeş yirmi dk geçer.. bişey kaçtıysa çıkar.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 509 cevap paylaştı. kakası gelen sağlık bölümünde soru soruyo yemnederim :@
11 Yorumlasadece zamana bırak o herşeyin ilacıdır:))
12 Yorumla
+1 yılsoğuk çay damlat kanını alır
00 YorumlaSabun kaçtıysa suyu aban ağla biraz sabun çıkar
00 Yorumlabol bol yıka
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbol suyla yıkaa
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar