Çok kiloluyum. Herkes normalsin diyor ama ben aynada bir dombili görüyorum. Bu yüzden bugünden beri bişey yemedim sadece sıvı tükettim. Ama kusmak istiyorum midem bulanıyor şuan mesela ama kusamıyorum parmak yöntemi de işe yaramıyor. Kusarsam daha çabuk zayıflıcam biliyorum. Hiçbir şey de yemek istemiyorum kendimi aç hissetmiyorum şuan. Boyum 1.65 kilom en son 62 63 civarındaydı.
Cevabın nedir?
Senin beden algın , her kim ne söyledi ise degismis ve kendini cezalandırır gibi davranarak kilonu düşman olarak algılıyorsun. Bunun adı dismorfik kişilik yapısı ve kusma dediğin de giderek ters dönen sindirim sorunu yaratır ve hayati riski vardır, adı da Bulimia Nervosa dır. 30 Kiloya bile düşsen aynada sivilce görsen kilo olarak algılar, deli gibi yer ve deli gibi de kusmayla devam eden kısır döngüye girersin. Ayrıca , yiyip kusmak zayıflatmaz cunki bos mide zaten yediğinin cogunu hemen barsak sistemine geçirir. Bu senin tek basına yenebileceğin bir şey değil, acilen psikolojik ve psikiytrik destek ve kontrol altına alınmalısın. Su anki hayatının da baskül ile ayna arasında yüzlerce kez gidip gelmekle geçtiğini sanıyorum , 100 gram fark ya da gaz siskinliği bile seni kısır döngüye sokacaktır.
Bir başvurun olduğunu okudum ama durumun acil. Balıklı rum hastanesinde uzm psikolog pelin hanımdan da randevu al ve gorusmeye git.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDevamlı kusarsan mide ağzınla önce boğazını yakarsın faranjit olursun öpüşürken ağzın kokar.İkinci olarak da o asit diş minesini eriterek dişlerinin hemen çürümesine neden olur.Bide kusma hastalığı var ona yakalanırsın zayıflayarak ölürsün.Doğal yollarla zayıflamanı tavsiye ederim.Seni beğenen böyle beğensin , karekterini sevsin
20 Yorumla
Hmm ciddi problemlerin var senin kusmayı bir iki kere denedikten sonra bunun önünü alamazsın çünkü mide bağırsaklara doğru değilde yutağa doğru çalışmaya başlıyacak ve sen kusmak istemesen bile kusucaksın sonra anoraksiya bulmia gibi hastalıklar ki ciddi hastalıklar bunlar ama hiç bile isteye ben bir anoraksia olayım ya diyenini görmedim çağın hastalığı 10kızdan 6sı bu hastalıktan muzdarip bu yüzden bilmemen mümkün değil bence şuan tek derdin özür dilerim ama dikkat çekmek hem sayfada hem hayatında ayrıca kilon cidden öyle çok çok büyük sorun değil spor ve diyetle rahatlıkla forma kavuşacağına inanıyorum ama ille de organlarım iflas etsin diyorsan sen bilirsin
08 Yorumla
Soran+1 yıl20. Nasıl hissettin
- +1 yıl
bak sen kusmaya başladığında midendeki asit dişlerine ciddi zarar vericek sürekli mide kanseriymişsin gibi ağzın kokacak dişlerin çürüyecek su dahi içemeyecek suruma geleceksin karaciğerin başta çoğu organın iflas edicek aylarca hastahanede tedavi göreceksin eğer iyileşirsen acıkma veya doyma hissini kaybederek obezite olacaksın ayrıca hiç diyetisyene gitmeyi düşündün mü ya da bir psikoloğa
Soran+1 yılTamam abla ben kusma olmasada çok yemicem bunda kararlıyım
- +1 yıl
Bir diyetisyene git, çünkü düzenini bozduğunda da kilo alırsın mesela az yiyeceğim diye ben de sadece bir öğün ekmeksiz iki kaşık yer bırakırdım hafta sonunda 2 kilo almıştım çünkü vücudunun dengesini bozuyorsun o kahvaltı muhakkak yapılacak çünkü vücut direk kasları kullanıyor yağlar yine sana kalıyor az ya da çok az yediğinde vucüt bunu kıtlk olarak algılayıp depolama yoluna gidiyor bir bakıyorsun kilo vermen gereken yerde almışsın DİYETİSYENE GİT ama yine de sen bilirsin
- +1 yıl
Ben şu anda bu sebepten dolayı obeziteyim. Açlık ve tokluk hislerim yok. Lütfen yapma. Yalvarırım. Spor yap, günde on -yirmi dakika yürüyüş yap, diyet yapma.
Ben şahsen öldürmeyi düşünüyorum kendimi iki haftada 6 kilo aldım. Tokluğu çok nadir hissediyorum ama sevmediğim bir his olduğu için hissettiğimde kendimi başkalaşmış hissediyorum ve bir türlü kurtulamıyorum. Hislerimi geri kazanamıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, bir önerisi olan var mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBahsettiğin bir diyet değil bir hastalık, adı da bulimia sonu da ölüm.
Bu hastalığa sahiptim. Senin gibiydim, şimdi obezite/kontrolsüz yeme hastalığım var. Çünkü açlık ve tokluk hislerimi kaybettim. Tokluğu algılayamadığım için, yalnızca zevk almak istediğimde yiyorum. İki haftada 6 kilo aldım. Sanıyorum yakında da canıma kıyacağım.25 Yorumla
Soran+1 yılHastalıktan kurtuldun. Kurtulduktan sonra mı o hissi kaybettin? Önceden zayıf mıydın?
Cevap sahibi+1 yılTatlım diyete başladığımda 49 kiloydum, erkek arkadaşımın beni kilolu bulması neticesi ile diyete başladım, üç ay'da kırk kiloya düştüm. Diyete başlama sürecimle beraber hastalık hep vardı, yani açlık tokluk hissimi bir ayda tamamen yitirmiştim. Çünkü hızla zayıflamaya programlamıştım kendimi ve günlerce aç gezmiştim, bazen yemek yemeyi gözümde büyüttüğüm için aşırı derecede yiyip kusuyordum. Kontrol sağlayamıyordum, zaten öyle olsaydı tokluğu da açlığı da hissederdim. Şu anda yemek yiyorum (tokluğu hissetmeden) ve kusmuyorum, kontrolsüz yiyorum, tokluğu çok nadir hissediyorum, en son iki saat ara ile aklına gelebilecek türlü tatlıyı ve tuzlu kurabiyeyi ve hamburgeri yedim. Bunun öncesi de var, iki haftada altı-yedi kilo aldım. Spor yapamıyorum çünkü aşırı derecede enerjisiz hissediyorum ve korkuyorum. Yani anlayacağın, obeziteye çevirdi hastalığım. Ve açıkçası, artık son'da olduğumu düşünüyorum, ölümün eşiğinde.
Soran+1 yılNeden doktora gitmiyorsun diyetisten vs?
Cevap sahibi+1 yılBakırköyden 13 Mayıs'a randevu alabildim. Yeme bozuklukları bölümünden. Onu bekliyorum. O zamana dek hayatta kalabilirsem, gideceğim İnşaAllah.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
18Cevap
Bende aynı 160 boyum ve 60 kiloyum kusamıyorum bazen parmakla zor oluyor diş fırçasının fırca kısmını küçük diline götür ileri geri yap kusana kadar sakın çıkarma diş fırçası kesin işe yarıyor ama çok zorlama ben bir kere çok zorladım kan gelmeye başladı boğazım uzun süre çok acıdı miden kuru olursa da kusamazsın yemekte boş boş su iç kusamazdan da bir litreye kadar su iç dene kesin kusarsın ama çok yapma bende bir süre sonra istemesem de kusma isteği geliyordu bir şey yiyip içince kontrollü yap derim
00 Yorumla
+1 yılAşırı vitamin kaybından gidersin ve alışkanlık haline gelir sonu psikyatrist terapileri görmene kadar gider 8-9 ay bu alışkanlıktan kurtulmak için hastanede yatanlar var herşeyin hızlısı zarar bence bir diyetisyenden yardım al
10 Yorumla
+1 yılhic deneme hicte saglikli degil hem kadinin etli butlusu makbuldur
12 Yorumla
Soran+1 yılBalinası da değil ama
- +1 yıl
iyisin iyi hafif rejim yap ya da kos sadah ac karna 3 kilo versen yeter cok bile
sakın ha! mide çıkarmaya bir alışırsa daha midende su bile durmaz.. geberir gidersin.. kaç kişi bu hastalıkla mücadele ediyor biliyor musun? Anoreksiya nın en büyük sebebi bu!
06 Yorumla
Soran+1 yılBana bişey olmaz
Soran+1 yılIsabelle Caro'nun psikolojik sıkıntıları vardı ama. Ama o kadın neydi ya bakınca ağlayasım geliyor.
Bende kusmaya çalıştım ama olmuyor yapamıyorum her yolu denedim diyet spor yapamıyorum tek hayalim zayıf olmak özgüven duygusunu hisstemek bir ortama girdigimde rahat olmak 165 boyum kilom 67 cidden sıkıldım artık bu durumdan kim ne derse desin sonu ne kadar kötü olursa olsun zayıf olmak nasıl merak ediyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Bende senle aynı durumdayım gerçekten bıktım kilolu olmaktan😭
1 yılSakin bunu deneme bence çünkü aşırı ciddi hastalıklara yol açabilir. Kilon fazla ama bunu atlatabilirsin. Kilo vermekte zorlanıyorsan vücut tipini bilmelisin ona göre diyetler sporlar yapmalısın bende böyle bir insandım şu an 166m 54 kiloyum önceden 60 kiloydum ne zorluklarla 6 kiloyu verdim zordu benim için "Ayşe Benli" kanalı var ona bakabilirsin yardımcı olabilir eğer ciddi şekilde kilodan rahatsizsan bunu ailene danış ardından bir diyetisyene gidin
00 Yorumla
+1 yılBenim boyum 170 ve 85-86 kilo civarindayim insanlar normal gosterdigimi soyluyor bak bende kusmak istiyordum az onceye kadar sonra ne kadar acittigini hatirladim.. ben diyete baslayacagim kalorisi dusuk olan yiyeceklerle beslen gun boyunca ve bol bol su ic ayrica spor yap. Gerci senin kilon cidden normal ve boyunu gecmiyor ama sen bilirsin.
00 YorumlaSakın öyle bişey yapma kusarsan bağımlılık olur ne yediysen kusarsın mide küçülür artık yemek kabul edemez hale gelir ne kadar kilolu olursan ol sakın öyle bişey yapma git doktora kan değerlerini ölçtür ona göre beslen 55 kiloya inersin en fazla 1-2 ayda
00 Yorumla
+1 yılsen 62 ye kilo mu diyosun millet 140 lardan 50 lere düşüyor bir ıkincisi totişini biraz kaldırıp hareket etsen daha kolay ve sağlıklı kilo verirsin
01 Yorumla
Soran+1 yıltotiş deme kocaman zaten :(
Kendinize niye eziyet ediyosunuz ki diyetisyene git.ya da internetten araştır.böyle kulaktan dolma bilgilerle vücuduna ciddi zararlar verirsin
10 Yorumlakendine bence bunu hiç yapma.
en azından bir uzmandan yardım al.
sağlık bu başka bişeye de benzemez.10 YorumlaBöyle birşey yapma yaz bakalım nete bir bulimiklerin halini gör. 2 gün sonra dişlerin eline gelince anlarsın hatanı. Sağlığının kıymetini bil , çok zayıflamak istiyorsan diyetisyenden yardım al.
10 Yorumla
+1 yılAyni durumdayız maalesef. Bunalima giriyorum bu sebepten.(
21 Yorumla- +1 yıl
Banada kilomla ilgili laf atmıştı bir salak insanlar çok vicdansız ya 😟
+1 yılsana tavsiye versem diğer gün iğne kürüne girersin hoşçakal
10 Yorumlaöyle bir yöntem mi varmış kim uyduruyo bunları saf kızlar da kanıyo
01 Yorumla
Soran+1 yılSaf felan hayırdır?
+1 yılBir kere kendini alıştırdın mı devamı geliyor. Sakın deneme sonra bulimia nervoza olacaksın. Git sağlıklı yollardan ver kilonu.
00 Yorumla
+1 yılBu kafayla gidersen sonun flaket, bir diyetisyene gitsene. Üstelik iğrenç bir metod, hep kusmuk kokarsın ıygh!!! Başta boğazına sahip çıksan daha iyi.
10 YorumlaNe kusmasi arkadas. Saglikli beslen dengeli beslen yagdan ekmekten uzak dur tamam. Zaten kilon oyle cok degil
10 YorumlaÇok aşırı bir kilon yok, kusarak yerine normal diyeti tercih et..
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yok ya nasıl yok !
+1 yılZeytinyağı ve ılık suyu karıştırıp içiyorsun sonra parmağı boğaza sokuyorsun ve kusuluyor ama bence sen yapma kilon gayet ideal
00 Yorumla
+1 yılŞaka Maka bunu yapanlar gerçekten zayifliyo bence abartmadigimiz sürece bana iyi fikir gibi geldi😬
00 YorumlaKusarak zayıflamaya çalışmak yerine daha doktor kontrolünde diyet yapmanı öneririm.
00 Yorumla
+1 yılkusarak zayıflamaya çalışıcağına sigaraya başla öyle daha sağlıklı zayıflarsın...
04 Yorumla
Soran+1 yılGünde bir paket
- +1 yıl
günde bir pakete odaklama kendini acıktığın zamanlar yak bir tane 30 dk 1 saat arası götürür seni bir de ağır bir sigara içersen daha da etkili olur
Soran+1 yılAçken sigara mide bulandırıyor
- +1 yıl
daha ne istiyorsun bir taşta 2 kuş parmak atıp kusucağına en azından normal bir şekilde kusarsın?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence gayet iyi kilon ve boyun kusarsan mide suyu yemek borusunu tahrip eder anoreksiya mı olmak istiyorsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSagliginla oynama diyet yap anor3ksiya olacaniz ya
10 Yorumla
+1 yılTuzlu su iç ama tuzu bol olsun (yaptığın yanlış bunu bil)
03 Yorumla- +1 yıl
tuzlu su ne alaka kusması içinmi?
- +1 yıl
Yok susadığında içsin diye :D kusmaktan bahsediyosun bende kusmakla alakalı bişey söyledim valla kusucam şimdi ya midem bulandı
Soran+1 yılÇok teşekkür
+1 yılbir sağlık çalışanı olarak sakın yapma.. çok tehlikeli
05 Yorumla
Soran+1 yılAnlatır mısın ablacım
- +1 yıl
bak canım kusarak zayıflama diye bir şey olmaz sindirim sistemini mahvedersin. bir müddet sonra yemek yiyememe gibi başlıca sorunlar ortaya çıkar
- +1 yıl
Ya da açlık ve tokluk hislerinin kaybından dolayı, tokluğu hissedemediğinden zevkten yeme gibi sorunlar başlayabilir. Bu da kontrolsüz yeme / obezite gibi sorunlarla baş başa bırakır seni. Ben yaptığın şeyi yaptım. Hayatım alt üst oldu, altı aydır tedavi olmaya çalışıyorum. Ne adet olabildim, ne açlık-tokluk hislerimi kazanabildim. Hayatım mahvoldu. Kilo desen verdiğimin daha fazlasını aldım. Mahvoldum...
- +1 yıl
tedavisi zordur ama böyle intihara teşebbbüs filan kalkışmayın hayat bize güzel.
+1 yılözelden yaz sana öğreteyim nasıl kusulduğunu, burada insanların midesini kaldırmaya gerek yok
02 Yorumla
Soran+1 yılTipini gördüm yazmıcam
- +1 yıl
Nasıl istersen.
+1 yılparmağını sok baktın kusamıyorsun kolunu komple sokarsın askdhas
01 Yorumla
Soran+1 yılYok la olmuyor olmuyor boş boş öğürüyorum burada anlatmıyım istersen :d
Ben de 165 boyundayim 56 kiloyum ben de cok kilolu oldugumu dusunuyorum anliyoeum o yuzden seni ve ben de 1 aydir falan kusmaya calisiyorum cesaretimi toplayamadim ama bence kusmaliyizzz :(
01 Yorumla- +1 yıl
Kusmayın. Cidden daha 15 yaşındayım boyum 1.65 kilom 45 kusuyodum ve artık istemsiz yediklerimi kusuyorum. Size tavsiyem ananas diyeti internette bula bilirsiniz 2 günde 3 kilo verdiriyor.
iğrenç israf günah aşağılayıcı ve tabiki tiksindirici! sakın karşıma çıkma :) :(
00 YorumlaBuradaki ergen arkadaşların iğrenç soru ve yorumlarını okuyarak kusabilirsin.
00 YorumlaSende bendensin bende iki gündür bunu yapiyorum :-)
11 Yorumla- +1 yıl
kusmayla kilo verebildin mi
+1 yılKusma bence ben 15 yaşındayım. yediklerimi kusuyodum şimdi istemsiz olarak kusuyorum ve 45 kikoyum.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Diyetisyene gitmek bu kadar zormu illa ki bir hastalık çıkıncamı aklın başına gelicek ergen efendi
04 Yorumla
Soran+1 yılSen ananın karnından ergen olmadan mı çıktın ukala? Hem sen kimsin ki bana ergen diy
Soran+1 yıldiyosun :D
Soran+1 yılHem sanane lan benden ölürsem ölürüm kalırsam kalırım Ergen diye hitap etmek senin neyine. Anca klavyeden konuşun * :D
aynaya bak :DD çok espritüelim bu gece kusura bakmayınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılGülmedik
salaklık yapma. git bir diyetisyene başvur.
04 Yorumla
Soran+1 yılSalak felan?
Soran+1 yılSen çok bilgilisin hadi aydınlat bizi zeki insan
+1 yılsaçmalama o işin sonu yaş
00 YorumlaSakın yapma ileride hastalanırsın bak
00 YorumlaAhahah iyi bir intihar yolu :)
03 Yorumla
Soran+1 yılHiçte bile
- +1 yıl
@Pelin364 aynn bn de yapcm
+1 yılkusma boşver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılağzına kaşık sok
01 Yorumla
Soran+1 yılOlmuyor kanki olmuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılextacy kullan :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZayıflarsın bu kızlar ne saçma yöntemler buluyor