Psikiyatriste ya da psikoloğa gitmek normal bir şey midir yoksa sakıncalı mı? Psikolojik tedavi görenlere karşı önyargılı mısınız? Siz hayatınızda hiç psikiyatriste ya da psikoloğa gitme ihtiyacı hissettiniz mi?
Sizce bir insanın psikiyatriste ya da psikoloğa gitmesi o kişinin "deli" olduğunu mu gösterir?
En ufak bir hastalıkta acillere gidip serum takılmasını talep eden yurdum insanı psikolojik sorunlarında da psikiyatır ya da psikologların kapısını da çalmasını yanlış buluyorum. Hele ki bu kapı çalınması durumu ebevenynler marifetiyle, yaşı küçük çocuklarda daha fazla.
Bence o tür rahatsızlıklar eskiden deli olarak nitelendiriliyordu şu an pek değil.
Günümüzde bir çok sorunun sebebi para ve sevgili. Doktorlar para vermiyor ve sevdiğin kişiyi değiştirmiyor. Ben olaylara pozitif açıdan bakıyorum rahatsız olursam. Doktorların yaptığı da bu.
Bence tüm toplumun az da olsa psikolojik sorunları var ve herkesin psikoloğa ihtiyacı var. Bu ülkeye, dünyaya, evrene çok psikologlar lazım ben de çok yaşıyorum psikolojik durumlar ve neredeyse herkesin az da olsa var. Bunu topluma yansıtmak yerine psikologlar çözüm ama bazıları ön yargılı olduğu için gitmiyor bile... herkes tedavi olmalııı😄
Hayır , kesinlikle psikolog veya psikiyatriye deliler gitmez. Psikolojik tedavi gören bir insan senden benden daha iyidir. Daha normaldir. Bence her insan gitmeli. Çünkü günümüzde cinayetler tecavüz oranları büyük bir oranda artıyor. Bunların önünü kesmek adına tedaviler şart. (
Deli olmakla alakası bile yok. İnsan sadece fiziken değil psikolojik olarak da hasta olabilir. Ve neden bu hastalığı tedavi ettirmek için işin ehli uzmanlara gözükmeyelim ki?
Vücudum hastalandığında ne kadar normalsem, psikolojim hastalandığında da o kadar normalim. Sağlığın tanımı: Bedenen ve zihnen iyi olma durumudur. Yani fiziksel hastalıklar neyse zihinsel hastalıklar da o...
Kesinlikle hayır gerçekten sıkıntıları olan konuşup rahatlamak anlatmak isteyen kişilerin gittiğini düşünüyorum, çünkü bazen insan birisine herşeyi yargılamadan anlatıp dinlemesini istiyor, gerçekten deli olan birisinin oraya gideceğine inanmıyorum
Psikologa gitmiştim bir kaç kere askerde psikolojim bir bozuksa 5 bozuk oldu. Aşırı egolu aşırı gıcık psikolog bir kadındı ya. Bence psikologların dediklerini yapmamak lazım
Bu devirde psikolojik tedavi görmeyene önyargılı olmak lazım aslında fakat kim giderse gitsin bir tanı bir şey koyuyorlar normal insan standartlarına bir bakmak lazım gitmeden önce🤪
Psikolojik sorunları olan kişinin uzman yardım alması kadar doğal bir şey yok, Her psikolog'a ya da psikiyatri'ye giden deli değildir, zamanında bende gidiyordum
Ülke yoğun stres altında ekonomik durum ortada ve haliyle işsizlik ve maddi sıkıntılar depresyon benzeri hastalıklara yol açılıyor.. büyük şirketler bile konkordatodan snra iflas verdi küçük esnaf napsın..
@Küçük-_-Hanım Herkesin stresi hayatında zorluklar var. Ama bu onların dışında 18 20 li yaşlarda kişiler işin hep dalgasında burada sıkça görüyoruz. Birde düşün bunların toplumda yer edindiğini kitlesel bomba.
@Küçük-_-Hanım Ben senin gibi düşünmüyorum tam olarak. Aileler artık yetersiz kalıyor çocuk yönetimi konusunda.20 yaşında çocuk yapan insan nasıl çocuğa düzgün bir eğitim verebilir ki. Kendisi zaten çocuk sayılır.
En İyi Cevaplar