İlk olarak 2018'de Yks'ye girdim ve hedefime ulaşmış olmama rağmen ailemin zoruyla okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim. Sonrasında ise bölüm değiştirmek istedim, ama onlar benim bu isteğime şiddetle karşı çıktılar. Öyle olunca mecburen o bölümde okumaya devam ettim, ama sene sonunda okuduğum şehri de sevmediğim için en azından sevdiğim bir şehirde okuyayım dedim ve Nevşehir'den İzmir'e yatay geçiş yaptım, ama orada da derslerimde başarılı olamadım ve yıl önce azami süremi doldurup okuldan atıldım. Geçen sene ise memleketime dönmeyip İzmir'de tekrardan Yks'ye hazırlanıyordum ve bu sene tekrardan üniversiteye başladım. Bu kez tercihlerimi kendi isteğimle yaptım ve vizeler bitene kadar çok sıkı çalışıyordum, ama bir yandan da çevremdeki birçok yaşıtım, hatta benden küçük olanlar bile iş sahibi olup bir düzen kurmuş. Ben ise ailemin yaptığı bir yanlışın bedelini ödüyorum. Her ne kadar umursamaz davranmaya çalışsam da bu durum canımı sıkıyor, ben de artık kendime ait bir düzenimin olmasını istiyorum, ama derdimi de anlatabileceğim hiç kimse yok. Kime söylesem ya beni suçluyor veya " Haklısın, ama yapacak bir şey yok. " diyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Normalde olsa hiç düşünmeden giderdim, ama psikoloğun seans ücreti 2,000 TL olmuş.
Güncellemeler
+1 yıl
* Pardon, seans ücreti 1,500 TL.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Psikologluk bir durum yok kendin de diyorsun ailemin zoruyla yanlış tercihler verdim diye bundan sonra yapacağın şey bir tek kendi düşüncelerinle isteklerinle hareket etmek çevrendekilerin bir düzen kurmuş olmasına da takılma sen kendi hayatını yaşıyorsun hiçbir şey için geç değil
Ama ben zora gelemeyen, zora gelmeyi hiç sevmeyen, aşırı derecede rahatına düşkün biriyim. Buna rağmen Yks'ye ilk hazırlandığım sene gelecekle ilgili hayallerim vardı ve o yüzden çalışıyordum, ama ailem el birliğiyle o hayallerimi yerle bir etti, o da yetmedi sürekli beni suçladılar. Şu anda ise çevremde derdimi anlatacak hiç kimsem yok. Kime anlatsam ya beni haksız buluyor veya beni haklı bulup " Yapacak bir şey yok " diyor.
Gerçekten çok yoruldum, ben artık ders çalışmak, sınavlara girmek istemiyorum. Yaşıtlarım gibi gönlüme göre bir hayat yaşamak istiyorum.
Anlıyorum zora gelemiyorsun değil sevdiğin bir işi yaparken asla yorulmazsın emin ol senin yolun da böyleymiş
Ama ben böyle olmasını istemiyordum.
Yks'ye hazırlandığım ilk sene şu anda kendimi bambaşka yerlerde hayal ediyordum, ama şu anda kardeşim yaşındaki çocuklarla aynı sıralarda oturuyorum. O da yetmezmiş gibi derdimi her anlattığımda ailem başta olmak üzere birçok kişi beni haksız bulup suçluyor.
psikologluk bir durum yok ayrıca boşuna para kaybı bence
Peki derdimi kime anlatabilirim?
Geçen seneye kadar kaldığım yurttaki çalışanlarla dertleşiyordum, ama bu sene başka bir yurtta kalıyorum ve çevremde dertleşebileceğim hiç kimse yok.
bana anlat belki bir çözüm bulurum
ben sana mesaj gönderemiyorum
Mesaj attım.
Ne istiyordun ne okudun
Türk Dili ve Edebiyatı istiyordum, ama ailemin zoruyla Optisyenlik tercih ettim.
İşsiz kalırdın edebiyat okusaydın
Ama en azından elimde 1 tane üniversite diplomam olurdu.
Açıktan oku
Ayrıca geçen sene Yks'ye hazırlık için dershaneye gidiyordum ve ilk dönem Türk Dili ve Edebiyatı dersine giren hocamız benden sadece 1-2 yaş büyüktü.
Şu anda üniversite okuma isteğim kalmadı, sadece bir an önce kendi hayatımı kurmak istiyorum; ama bunu da farklı bir şehirde yapmak istiyorum. ( Ailem Konya'da yaşıyor ve ben orada yaşamak istemiyorum. )
Mesaj isteğini açar mısın ben bi kez daha demiştim seninle konuşmak istiyorum diye
Olur, açayım.
Ama nasıl açacağımı bilmiyorum, istersen bana takip isteği at.
Senin beni eklemen lazim
Eğer sensen takip isteğini kabul ettim, mesaj gönderebilirsin.
evette keşe yazmasaydın yani.
Niye ki?
Sadece sen olup olmadığını öğrenmek istedim.
Yazdım