Sizce bunun için psikoloğa gidilir mi?

İlk olarak 2018'de Yks'ye girdim ve hedefime ulaşmış olmama rağmen ailemin zoruyla okumayı hiç istemediğim bir bölüm tercih ettim. Sonrasında ise bölüm değiştirmek istedim, ama onlar benim bu isteğime şiddetle karşı çıktılar. Öyle olunca mecburen o bölümde okumaya devam ettim, ama sene sonunda okuduğum şehri de sevmediğim için en azından sevdiğim bir şehirde okuyayım dedim ve Nevşehir'den İzmir'e yatay geçiş yaptım, ama orada da derslerimde başarılı olamadım ve yıl önce azami süremi doldurup okuldan atıldım. Geçen sene ise memleketime dönmeyip İzmir'de tekrardan Yks'ye hazırlanıyordum ve bu sene tekrardan üniversiteye başladım. Bu kez tercihlerimi kendi isteğimle yaptım ve vizeler bitene kadar çok sıkı çalışıyordum, ama bir yandan da çevremdeki birçok yaşıtım, hatta benden küçük olanlar bile iş sahibi olup bir düzen kurmuş. Ben ise ailemin yaptığı bir yanlışın bedelini ödüyorum. Her ne kadar umursamaz davranmaya çalışsam da bu durum canımı sıkıyor, ben de artık kendime ait bir düzenimin olmasını istiyorum, ama derdimi de anlatabileceğim hiç kimse yok. Kime söylesem ya beni suçluyor veya " Haklısın, ama yapacak bir şey yok. " diyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Normalde olsa hiç düşünmeden giderdim, ama psikoloğun seans ücreti 2,000 TL olmuş.
Güncellemeler
+1 yıl
* Pardon, seans ücreti 1,500 TL.
Sizce bunun için psikoloğa gidilir mi?