Eminim benim gibi ilaç kullanmayı sevmeyenler vardır ama iyileşmek için mecburen de olsa ilaç kullanıyoruz. Peki küçük rahatsızlıkları ilaçsız iyileşe bilir miyiz? İlaç kullanmadan iyileşmek
Soğuk algınlığı gibi evde iyileşilebilecek durumda evet iyileşilebilir. Örneğin dinlenmek gerekir, bitkisel bir şeyler içince daha dinç olunur, vücut olabildiğince sıcak tutulur vs. Ama bu iyileşme süreci diğerine göre biraz daha uzun sürebilir tabi kişinin bünyesine de bağlı olarak değişir.
Yanı küçük soğuk algınlıklarını bol sıvı tüketerek, c vitamini limon portakal yeşillikler yiyerek, ıhlamur içerek gecistiririm. Mide ağrıları içinde nane limon ve bal. Bazı vücut ağrılarını da sıcağa tutarak tedavi edebiliyorum 👍 Bas ağrısı içinde kahvemin içine limon sıkar içerim.
Kendimde bazen abartarak kullandığım oldu ilaç kullandıkça vücut direncini düşürüyor kullanmada da atlatabilinir tamı bunlar nezle grip soğuk algınlığı gibi küçük hastalıklar için geçerli ben bu yıl direndim ve atlattım yani kullanmadım
Tabi ki ilaçsız hayat mümkün yeter ki insan istesin bunu. İlaçsız hayat için bağırsak florasının düzgün olması gerekiyor ve bitkiler hakkında bilgi edinilmesi lazim. Her bitki bir hastalığa iyi geliyor. Bir ağrı kesicinin bile bağırsak florasina olumsuz etkisi varmış. İlaçlardan mümkün olduğunca uzak olmak gerek.
Vucut direncinizle ilgili olduguna inaniyorum. Doktora gidene kadar tum dogal yollari denerim her seferinde ama o serumu yemeden, o antibiyotik kanima girmeden asla ayaga kalkamiyorum 😔
Hastalığa göre değişir ama bende ilaç içmeyi sevmiyorum katlanamayacak dereceye geldiğimde içiyorum ilacı
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Iltihap disinda pek cok rahatsizliklari ilacsiz geciriyorum. Ben.. Epey uzun suredir ilac da kullanmadim. Zaten hele hele soguk alginligi filan ise kesinlikle ilac kullanmam
Her Hastalık bir olmaz ama benim için soğuk algınlığı çok hafif sayılabilecek hastalıklardan O yüzden ilaç almadan geçebilir fakat ilaç desteği O hasta olduğumuz süreci daha rahat ağrısız geçirebilmek için şart Bence
En İyi Cevaplar