sağlık boyutunu, çok düşük kalori vs kısmını es geçiyorum çünkü bunların farkındayım. 3-5 kilo için ilaç içen insanların yanında az kalori alarak diyet yapmam daha masum kalıyor. nasihate ihtiyacım yok, sadece deneyimlerinizi paylaşın lütfen.
sadece 500 kalori diyet yapan var mı? varsa 1 ve 2 haftalık süreçte nasıl sonuç aldılar merak ediyorum.
sadece 500 kalori diyet yapan var mı? varsa 1 ve 2 haftalık süreçte nasıl sonuç aldılar merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Aşağıdaki yorumları okurken verdiğin bir cevapta insülin direnci, pcos olduğunu ve kilo veremediğin için bu yöntemi seçmek istediğini yazmışsın. Kadınlarda genelde kilo verme direncinin en sık gördüğümüz bir metabolizma sıkıntılarıdır.
İnsülin direnci ve pcos olan bir kadının yapacağı en önemli şey hayatına egzersizi dahil edip, bunu bir yaşam stili haline getirmek olmalıdır. Aynı zamanda kalori hesabından önce karbonhidrat kaynakları dediğim;
Bunları azaltarak hatta belirli bir süre tamamen bırakarak, bunlar yerine de protein ağırlıklı bir beslenme düzenine geçmelidir.
Dolayısıyla senin yapacağın en iyi kilo verme davranışı da özellikle aç karnına en az 40 dk tempolu yürüyüş ve her öğününde yumruğun kadar et/tavuk/balık/köfte/yumurta/peynir gibi protein kaynaklarını tüketmek olacaktır. Böylece hem düşük kalori ile kendini aç bırakmamış olacaksın, aynı zamanda proteinler ile insülin direnci ve şekerini de dengeleyerek, hastalığı da yönetmiş olacaksın.