Koah Hastalığı Nedir, Koah Hastalığı Belirtileri Nelerdir, Hasta Nasıl Kurtulur bun Hastalıktan?Bu Hastalıktan Nasıl Kurtulunur, var mı Bir kurtulma Yolu?
üvey babam eskiden 2 paket samsun sigarası içerdi. Koah hastalığına yakalandı ve sonuçta sigarayı bıraktı. Ama iş işten geçti :( Burdan sigara içenlere sesleniyorum : Bu konuda vurdumduymaz olursanız sonuçları çok ağır alıyor ve sigarayı bırakmakta zorlanıyorsanız doktordan yardım alın
Sigara ve dumanı, kömür vb gibi kimyasal maddelerin dumanı solunum yoluyla yutulması, bazı fabrikalarda çalışanlarda da oluyor... Sigarayı bırakmak bol yürüyüş yapmak iyi gelir kati çözüm olmasa da.
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) obstrüktif yani tıkayıcı akciğer hastalıklarından biri (astım gibi). Genelde amfizem ve/veya kronik bronşitin sonucu oluşur. En büyük risk faktörü bildiğin gibi sigara. Hasta ince ve yaşlı ise genellikel amfizem nedenli, kiloluysa kronik bronşit nedenli oluyor. Geri dönüşümü olmayan bir hastalık. İlaçlarla sadece mevcut durumu idare edebilirsin. Nefes almaktan ziyade nefes vermek güçtür. Nefesi normal alıp dudaklarını büzerek ağzından çok yavaş vermeye çalış. İşte bu hastaların hayatları bu şekilde hep. Nefes alıyorsun çok azını verebiliyorsun yeniden nefes alıyorsun. Ayrıca bu hastalarda koah alevlenmeleri olur. Tabloya pnömoni eşlik ederse hastanın nefes alışverişi daha da çok sekteye uğrar. O zaman nazal oksijen ve kısa etkli beta agonist ile atak geçirilmeye çalışılır. Antibiyotik başlanır
Sigara ile alakası olmadığını göğüs hastanesinde ağır derecede hic sigara kullanmayan koah hastaları bayanlarda cok net gördüm. Asıl faktörler üşütme tozlu yerlerde çalışma sigara bir etken vs vs tedavisi var mı kesinlikle yok Babamı dedemi dayımı bu hastalıktan kaybettim
Kronik obstrüktif akciğer hastalığıdır ölümcül bir hastalik koah alevlenmesi çok kötü bir durum saniyeler içinde hasta kaybedilebilir sigara kullanimi tetikler
Koah hastalığı bir solunum yolu hastalığıdır ileri derecelerde hastalıktan kurtulmak zordur en önemli sebebi sigaradır belirtileri nefes almakta zorluk çekme uzun yol yürüyememe cabuk yorulma vb
Zengin hastalığı derler amcam olmuştu günde 6 büyük oksijen tüpü bitiriyordu öncesinde akciğer kanseri olmuştu 1. evre olduğundan akciğerin yarısı alınmıştı.
En İyi Cevaplar