Sağlıksız olduğu için dışarıda yemek yemeyen bir sevgiliniz olsa ona ayak uydurur muydunuz?

Tam benım yaşadıgım bır durum :) Ben tatlı hiç sevmem. Kırmızı et fast food asıtlı yaglı seyler yemem ekmek hıc yemıyorum. Fakat güzel kalıtelı yemeklerını bılıdıgm 2-3 yer var onların dısına pek cıkmam. Kız arakaşlarımla yaşadıgım sorun bır tanesı çok tatlı kırmızı et severdı ben yemeyınce oda bu sefer yememe durumu yapıyordu bende ona ayak uydurmak adına sevmedıgım seylerı sıparıs edıyorduk falan derken. Enson şöyle dedım sen kendı ıstedııgn ne varsa sıparıs et ben ne ıstersem onu bırbırımızı baz alıp sıparıs vermeyelım dıye. O ıstedıgını yıyordu bende kafama uyan bır sey yoksa salata falan takılıyordum. Ama senın durumun bıraz daha farklı fakat dısarıda yemeyen erkekmı bayanmı eger erkekse sankı bıraz maddı sıkıntısında boyle bırsey dıyor olabılır kadınsa ben saygı duyarım her turlu uyarım sevgılıem yeterkı bırlıkte olalım çiğ patetes yerım :)
Veganlar, vejeteryanlar da genelde dışarıda yemiyor, Çünkü yiyebilecekleri şeyler çok az.
Aslında bir insan sağlıklı bile olsa dışarıda yemek yememeli fazla. En sağlıklı denilen ev yemeklerini yapıldığı restaurantlar da bile sağlıksız yağları kullanıyorlar. Gidip margarin kullanıyorlar mesela. soğuk sıkım, organik zeytinyağı kullanmazlar yemeklerde, ya da sağlıklı organik tereyağı falan kullanmazlar. Hep ucuz, dandik şeyleri kullanırlar. İyi bir yerde yemek yersen de ücret çok olur. O yüzden en sağlıklı tercihleri seçmek daha iyidir.
Mesela gidip dışarıda ızgara balık yemek sağlıklı bir tercihdir. Ya da pilav nohut ve ayran yine sağlıklı bir tercihdir. Tabi pilavın içinde kullandıkları yağ da önemli.
Ton balıklı salata, mercimek çorbası makarna ayran vs böyle şeyler yenilebilir.
Bir plana dahil olmadıysam kendim dışarıda yemem, evde nohumutu da balığımı da yaparım :)
Dışarıda yapılan ızgara balık daha sağlıklı olabilir. Ama illa ben evde yapmak istiyorum dersen kendi tercihin tabiki de.
İyi evde ye, sen bilirsin. Afiyet olsun :D
Bu sebebi pintiliğinden, tembelliğinden değil de gerçekten takıntısı olduğu için söylüyorsa, asla sorun etmem.
ama benim dışarıdan yememe de karışmasına izin vermem.
Aslında en doğrusu olan bu takdir ederim ve ayak uydururum 😊
Kesinlikle, bana uyar ama bazıları dışarıda yemenin muptelasi :)
Görüş
82Görüş
Evde yemek güzeldir. Dışarıda bakan gözler olunca açıkçası ben rahat hissetmiyorum. Dışarıda olan her şey evde de yapılıyor ama tüketim toplumu insanı zaman denilen kavramın yetisine sahip olamamış insanların olduğu yerde evde yemek yapmak bir felsefeden ibaret oluyir bence
Bana uyar :) yemekleri kendim yaptıkça dışarıdaki çoğu yerden tiksindiğim doğrudur... Yapamayacağı ve canımın çok çektiği şeyler olursa ben gider yerim sonra gelir onun yaptıklarınıda yerim her türlü yerim yani :)
Eşim olursa sorun değilde yemek yemeğe flört ettiğim adamın evine gitmem eve de almam nişanlı bile olsak , disarda nerede takılacağiz birbirimizi tanımak için o zaman orda sorun cikar
Dışardakiyle evdekinin lezzeti hiç bir şekilde uyamaz örnek kremalı tavuk yapıcan kreması körisi tavuğu 20lira bide makarna salata yap 30-40lira 20liraya hepsini uemek varken
şu kızın eli lezzetliyse ne isteyim ben beaa😄 en fazla eve çiköfteyle pizza söyleriz pide lahmacun söyleriz😄😅
Oyle sevgilim olsun hemen evlnme teklifini kabul ederim kendim de saglikli yasayan biriyim mecbur kalmadikca dsardan yemem
Saçmalamayalım lütfen. Napiym ben evde depresyona mı gireyim. Dönersiz mönersiz. Yani dürüst olmak gerekirse kendimi kısıtlayamam. Boğazımıza düşkünüz ne yapayım yani
Uydurmak ne kelime, zaten evde kendi yemeğimi kendim yapan bir erkek olarak onu da beslerim büyük bir zevkle hiç sorun değil, yeter ki dışarıda yemenin zararını önemseyecek zeki bir kadın olsun.
Genelde evde yapmayı tercih ediyorum tariflerime renk katmak hoşuma gidiyor böyle sevgilim olsa hergün yemek yaparım ona
Ara ara sağlıklı yaşam ile kafayı bozan bir arkadaşım vardı, haftanın altı günü birlikteydik neredeyse. Hiç sorun çıktığını hatırlamıyorum.
dışarıda hazır tüketim zararlı fakat istisnalar olabilir çok iyi bildiğiniz bir yerde ızgara türü balık yenilmesini engellemeli
dısarida cok yemek yiyiyorum açıkcasi evde yemek her zaman daha keyifli ama malesef dısarida oluncada mecbur yiyiyorum :)
Uyum göstermeyeceğim bir durum değil ev ortamı olamaz yalnız yaşamıyorum yiyip gelsin o vakit ne yapalım.
yerim.. ona da salata falan söyleriz ne yapalım :) o izlesin..
İşime gelirdi. Elcazımla yemek yapar maliyeti yarı yarıya düşürürdüm.
Kendimde dışarıda yemeyi pek sevmem o yüzden çok iyi olur hem de para tasarrufu😁
Zaten dışarıda yediğim pek az yemek türü var, bunun en büyük nedeni et yemiyor olmamdır.
Dışarıdan yediğim, ara ara kaçamak yaptığım zamanlar olmuyor değil. Ben ikna ederim.
Farketmez, yapsın yerim ama kokoreç ve midyeyi yerim ben dışarıda.
Hele bir gelsin sevgili olalım ona o zaman bakarız.
En İyi Görüşler