*böbrek* rahatsızlığı olan hastaya ziyarette ne götürülür arkadaşlar ?
bir böbrek hastası ne yiyip icebilir dışardan
bir böbrek hastası ne yiyip icebilir dışardan
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer helalinden bir çeyrek altın al git..
yapmayın yaa hasta diyorsun, onun yiyeceği içeceği doktor tarafından belirlenmiştir..
çiçek kolonya bunlarda bulunduğu yerdeki oksijeni çalacağı için kesinlikle ve kesinlikle alınmaması gerekenlerden..
sen kendin git..
bak bakalım ne eksik ? su, peçete, ıslak mendil, bardak vs. vs... ihtiyaç olan bir şeyler varsa çaktırmadan git ve al..
ben her zaman bunu yaparım... şiddetle de tavsiye ederim.. en azından aldığın şeyin kesinlikle ve kesinlikle işe yaradığını görüyor ve kendini daha iyi hissediyorsun ;)
Bir çiçek al öncelikle. Herşeyden önce moral götür. O kişiyi önemsediğini belli et ama duygularını dışarı vurmaktan çok içinde tutup onun yüzünü güldürmeye çalışırsan daha güzel olacaktır. Yanında süt meyve suyu götürebilirsin. Bisküvi olabilir. Şu hazır nesquiklerden falan olabilir bence(şaka değil çikolata yiyebilirmi bilmiyorum ama hem sıvı ihtiyacını karşılar hem moral yapar nesquik )
1,5 acılı adana dürüm götür :D
hastaya hiçbir yiyecek götürülmez ya,bırakın artık bu işleri,onun yiyebileceği şeyler zaten hastane tarafından özel olarak hazırlanıp veriliyor. Ha kolonya,ıslak mendil,peçete falan götürürseniz onlar olabilir ama yiyecek götürülmez hastaya
sade akide şekeri , pişmaniye ve sade lokum yiyebiliyorlarmış araştırdım kardeş
Süpersiniz kardeş :)
rica ederim kardeş dalga geçenleri takma.
Cevap
19Cevap
böbrek hastalarında böbrek işlevini yerine getirmekte zorlanır yani süzme görevini yerine getiremez bu yüzden bol sıvı tüketmesi gerekir ; girabolu suyu böbrek ahstaları için birebir içecektir ancak her ilde malesef bulunmamaktadır buyüzden ayran,süt çeşitleri,kefir,meyva,fındık,badem,(tuzsuz olmalıdır )uygun yiyeceklerdir.
tuzsuz gıdalar..
en güzeli bir meyve...
Şekerli ve tuzlu şeyler böbrek hastalarına genelde yedirilmez. Ki bunların çoğunda tansiyon ya da diabet vardır. Diabette olsa meyve veya süt en mantıklısı... İlla yenecek bir şey değil moral verecek şeylerde olabilir. Anneannem böbrekten vefat ettiği. yattığı sıralarda ikimizin bir fotosunu basıp getirmiştim çok sevinmişti bitanem benim...
Kuru pasta al meyve suyu da böbrek hastası ne yer bilmiyorum ama gönül alma olur en azından
RABBİM ŞAFİ adının hürmetine şifa versin İNŞAALLAH Amin
ortaya karışık yapabilirsin.. Mesela biraz moral, biraz neşe, biraz umut.. Hastanın en iyi ilaçları bunlar :)
Önce şeker hastasıysa, sanırım diyalizi kastettin; (şeker ve hamur, ıvır zıvır yiyecek olmayan çoğu şey.) ille yiyecekse istediğin, en sevdiği çorba olabilir, hem kolay içer hem fazla sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
En ideali Kolonya ,ıslak mendıl. yemek getirmeni tavsiye etmem . akraban böbrek den ameliyat olmus cunku
burda hep meyva suyu piskevit ya da muz götürüyorlar :o
sulu içeçekler tatlı gibi şeyler onların katı yemek yemesi doğru değil M.suyu şpangüle buna benzer şeyler katı falan götürmene gerek yok gecmiş olsun.
ulkemızde hastaya
1-kolonya
2-meyve suyu
3-büsküvi
4-süt standardı uygulanmakta :)
Kolonya gotur gecengun arkadasin ameliyat olmustu lavanta kokulu kolonya goturdum.plastik sise degil tabiki.
Gilaburu suyunu tadına rağmen içiyorlar . Ne kadar faydalı bilemem.
biküvi meyve veya meyve suyu götürüyor millet bisküvi ne alakaysa * :D
hastanın bişey yediği yok zaten refakatciler yiyo :D
çok ağır bir şekilde bende geçirdim böbrek rahatsızlığı tabi her doktorun farklı olabilir diyeti bu sebepten önemli olan ziyaret etmek ve mutlu etmek çiçek iyidir
bir damacana su al. damacananın boğazına da kurdele tak.
yoruma bakıp 18 yaş altı diye şikayet edicektim yaşını gördüm ağlasam mı gülsem mi bilemedim.
eyvallah tosbik.
bence çiçek en güzeli o hastane ortamında ınsana huzur verir ama canlı çiçek yapay diil
sut al:) sut gotur eksıden berı oyle yapılır:)
güleryüz, gönül alıcı söz:))
meyve suyu
muz...
iki tuborg al götür..
benden hızlı davranmışsın :) özellikle taş şikayeti varsa
Bende sağlıkcıyım :D
bi' kasa bira al böbreklere iyi geliyormuş bira
Kolanya ve güler yüz pozitiflik
çikolata götür o yemese de ikram eder en azından
İcecek götürmede.Tatlı cikolata vs götürebilirsin.
börek götür su böreği yersiniz
süt-meyvev suyu falan bol bol içecek içmesi lazım
Biz genellikle süt , şeker, klasik şeyler yani.
Maden suyu al.böbrek hastasına en iyi o gelir
çiçek götürülür süt götürülür yani vs...
Söz konusu hastane ziyareti ise, muz.
öldürürsünüz:D
kolonya,çiçek,meyve suyu :)
Süt.
kayısı suyu muz
2 bira kap git :D
geliştirin kendinizi zor değil hastaya çiçek gider
Ucuzundan bir cicek birkac tanne meyve suyu al git
Meyve suyu bisküvi götür :)
Kolanya ve çiçek
meyve suyu
elma..muz...