Arkadaşlar merhaba, hasta ziyaretine giderken ne alınır? Çiçek veya çikolata harici bir önerisi olan varsa lütfen paylaşır mısınız?geçmiş olsun hediyeleri
Türkiye'de genellikle elinde karışık meyve suyu ve bisküvi ile hasta ziyaretine gidilir, adam beyin ameliyatı olmuş karışık meyve suyu ile geliyor :)) Aslında olması gereken hastanın yaşına, durumuna, ihtiyaçlarına yönelik hediyelerdir.
Eğer hastayı evde ziyaret edeceksen; senin gibi diğer hasta ziyareti yapacak kişilerin olabileceğini düşünüp ev sahibine yük olmamak adına ikramlık götürmek gerekir. Örneğin su böreği, kurabiye, meyve suyu, süt, meyve ev ziyaretleri için idealdir. Hatta eskinin adetlerindendir, hasta ziyaretine giderken eğer eve gidiyorsan tencere tencere yemek götürür büyüklerimiz. Hem hasta ve ailesi yemek yapmakla uğraşmasın, hem de gelene gidene sofra açılacaksa ikramlık olarak bunlar verilsin.
Hastaneye gidilecekse eğer sevinçli bir haber alınmadıysa çikolata ya da lokum götürülmez. Örneğin doğum yapan bir anne için hayırlı olsun ve aynı zamanda geçmiş olsun hediyesidir çikolata. Ama ağır bir hastalık atlatmış hasta için çikolata uygun değildir. Geçmiş olsun hediyesi olarak çiçek her durumda götürülebilir ama bazı hastalıklar ve tedavileri için odaya sterilizasyonu bozacak canlı bitkiler, dışarıdan getirilen malzemeler alınmaz. Bunu iyi öğrenip götürmek lazımdır. Genel olarak götürülecek ve ihtiyaçları karşılayacak şeyler de hastanın bedenini biliyorsanız rahat giyebileceği yani hastalığına uygun pijama - gecelik takımı olabilir. Samimiyetinize bağlı iç giyim hediyesi ile gidilebilir. Kağıt havlu, su, ameliyat sonrası çabucak toparlasın diye komposto ya da meyve suyu, yanında refakat edecek kişiler de için de kitap, polar battaniye, boyunluklu yastık gibi şeyler götürülebilir.
Ben Cok sevdigim bir abimin yanina giderken 1. ci Gidisimde elma portakal meyve suyu ve kabuklu fistik. Aldim 2. ci gidisimde kuru pasta ve tadimlik Tatlilar ve coreklerden aldim 3. cu gidisimde cigkofte aldim ve yas pasta Bu hafta yine gidicem elim bos gitmeyi hic sevmem 😀😀😀 bu arada Ev ziyareti tabiki.
valla bende anlamadım odtum ailesinin yanında hatun kişiye al sana muz diyip veremem ben onu :D hayır babası falan olur oo bizde sana patlıcan oturtma hazırlatmıştık buyur der zoruma gider :D
o açıdan baktıgında da garip bir alışkanlık . Bak sen alamazsın diye muz getirdim sırf hastasın diye normalde olsa hayatta almam sana senin gibi ezikler normalde muz yiyemez hasta olduğuna sükret der gibi :D
hımm...bence klasıge kaçma kolonya meyve suyu falan olmasın.sart degıl kı bunları götürmen.hem zaten geliyordur onlar.daha eglencelı bıseyler bul.mesela benım annemde beyın amelıyatı olduğunda bı arkadaşı kocaman 5-6 tane balon getırmıstı.hastane personelıde dahıl herkes bayılmıştı ve bız taburcu olurken çocuk katına bağışlamıştık : )) gıbı onunda moralıne ıyı gelecek bıseyler gotur.bı kere hasta muamelesı yapma...onu unutturmaya calıs.bu bır kıtap olabılır.su ara yılbaşı suslerı cok mesela..
yok zaten asla hastaya hasta muamelesi yapmam adetim değil mümkünse o psikolojiden çıkmasını sağlarım. Değerli fikirlerin için teşekkür ederim :) Sevimli bir yılbaşı süsü bulursam işime yarar sanırım
onu denemiştim daha önce :) ne kız bu yorumlar yakıştıramadım sana. Her zaman sıra dışı olmayı seversin noldu bu aralar sana yıkıl karşımdan gözüm görmesin git düzel gel :D
Tamam o zaman orkide al, hem de kapalı alanda solmuyor, ömrü uzun oluyor, ayrı bir hava verir getirene :) bide profiteröllü yaş pasta falan alabilirsin. olmadı meyve götüreceğine meyve sepeti yaptır, ben hasta olduğumda bana getirseler sevinçten bayılırdım herhalde :))) en azından torbayla götürmemiş olursun link
En İyi Cevaplar