Yaşım 18 ama 40 gibi hissediyorum. Saatlerce uyusam da hiçbir zaman uykumu alamıyorum. Kan değerlerime baktırdım hepsi normal çıktı. Vücudumdan şu lanet olası yorgunluğu atamıyorum. Sizce nedeni ne olabilir?
Sen bitmişsin
Sen ölmüşsün
Sen yanmışsın
Sen erimişsin
Sen yaşamıyorsun
Sen çürümüşsün
Sen yok olmuşsun
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Genç yaşta yüksek halsizlik ve yorgunluk neden oluşur?
Anlamayanlara göre çözüm söylemek ne kadar da kolay, öyle değil mi yaa? Spor yokmuş da, yatma saatleriymiş de, amaçsızlıkmış da... Spor yap tabii, yapma diyemez kimse... Fakat bu senin ruhundaki ağırlığa, bu bitkinliğe çözüm olmaz bence. Yatma saati demişler: İnsanın ruhunda böyle karmaşıklar varken ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın, ancak düşünmekten yorgun düşünce uyuakalınacağını bilmiyorlar. Amaçszılıkmış... Amaç sonuç sebepler fiziki dünya için işe yarar... Düşün,, sabah sporunu yapıyorsun, sınavlara çalışıyorsun, iyi bir gelecek için çabalıyorsun. Al sana amaç. Fakat insan ruhen bitkinse, bu amaçlarını gerçekleştirecek gücü de bulamıyor kendinde... Ben henüz bir çözüm bulabilmiş değilim.. Fakat, insanın ruhsal sıkıntılarını yine düşünerek çözebileceği kanaatindeyim de. Ya gerçek manada bir hocaya, parapsikologa falan gideceksin,, ya da meditasyon vs ile sakinleşip düzelmeye çalışacaksın.. Ben her ikisini de yapamadım... Umarım sende işe yarar... Belki de defalarca denediğin şeyleri tekrar tekrar duymaktan sıkılmışsındır ha? ;) Böyle sorunları çözecek kişi yine kendimiziz, diye düşünüyorum...
Askim -- oyle dusunmemelisin -- vucudundaki en ufak dengesizlik beyninin bu sekilde calismasina sebep oluyo ve bunun farkinda bile olmadan senelerin gecebilir. Kan degerlerinde hersey cikmaz -- kan degerleri kusursuz cikipta 1 hafta sonra ölmüs olan bikac kisiyi taniyorum -- bu yuzden endokrinoloji bolumunden full hormon testleri yaptirmani öneririm -- cok onemli, ayrica eger travmatik seyler atlattiysan ya da bu tur bir hayat tarzi icindeysen psikoloji bozuklugu sonucu bu tur anormellikler olusabilir. İstersen ozelden konusalim -- anlatirsan ve durumunu bilirsem daha iyi tavsiyelerde bulunabilirim sanirim
Geçmiş olsun. Demir eksikliği olabilir. Demir eksikliği; Çok önemli bir rahatsızlıktır; Ama elde çok fazla önemsemeyiz. Halsizlik, yorgunluk sürekli uyku hali, ellerde ve ayaklarda soğukluk belirtileridir
Demir eksikliğini gidermek için:
- 250. gr çökelek - 1 çorba kaşığı keten tohumu - 1 çorba kaşığı çörek otu - 1 tutam ceviz
Hazırlanışı: Çökeleğe keten tohumu, çörek otu ve cevizi ilave ederek karıştırın. Arzu ederseniz zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilebilirsiniz. Sabah kahvaltıda yalnız bu karışımı yiyiniz.
Magnezyum, çinko ve b6 vitamini yönünden zengin beslenin, karanlık ortamda uyuyun, meditasyon ve spor yapın. Bu faktörler melatonin hormonunun salgılanmasını artırarak uykunun dinlendirici olmasını sağlar
git biraz kafa dinle düzelir yaş faktörüne bakarsak stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kafa dinleyecek bir yerim yok. Aileiçi çok şiddetli geçimsizlik var. Maddi durum da iyi değil ki gezebileyim. bir ara kendimi içkiye vurmuştum da bir bira 9 lira neyin içkisinden bahsediyorum.
Psikolojik sorunlarım var ama psikiyatriler insanı zehirlemek dışında bir iş görmüyor. O ilaçlardan çok kullandım ben. Zarar dışında hiçbir şey göremedim.
En İyi Cevaplar