Zoratanin ve Yan Etkileri (side effect) ?

Zoratanin hapına başlayalı 3 ay oldu..

1. Ayda dudak çatlamalarından, sivilcelerimin artmasından, yüz kurumasından, wc kullanım sıklığından başka bir şikayetim yoktu ve bunlar normal yan etkiler ve herkeste görülebilen şikayetler.

2. Ayda ise mide bulantılarım ve hafif baş ağrılarım kendini göstermeye başladı bu süreçte sivilcelerim baya azaldı ve suratıma bir ışıltı geldi. 😊

3. Ayda ise rahatsız olabileceğim şekilde hafiften baş dönmelerim kendini gösterdi ama içerden gelen birşey sürekli sabah başlayıp gece yatana kadar süren hafif bir baş dönmesi bu. Baş ağrılarım ise ine bastması gibi başımın her bölgesinde hafif batıp çıkma ağrısı kulakta çok nadir ağrı başımın içinde ani bir harektle gelen basınç ve gözlerimin arkasında bir misket varmışcasına sağa sola kaymasıyla birlikte vücudumda özellikle boynumla omuzlarım arasında uzantılı ağrılar gelişti özellikle el bileklerim bacaklarımda girip şimşek etkisi şeklinde ağrılarım ilerlemeye başladı bu süreçte doktora muayene olduğumda sadece kan testime bakıp herşey normal diyip tekrar ilac yazdı ve bu duruma da tansiyon dedi. Ama pek tansiyonluk olay gibi gelmedi ilacın bana ciddi derecede zarar verdiğini düşündüğüm için bıraktım. Bu süreçte nöroloji uzmanına görünmeyi de düşünüyorum ilacin beynime hasar verip vermediğini kesin bir şekilde öğrenmek istiyorum. Bu zoratanin (20 mg) ilacı benim gibi kullanıp bu yan etkileri yaşayan oldu mu?
Zoratanin ve Yan Etkileri (side effect) ?