Polikistik over sendromu ve zoretanin?

7 milimetre kistim varmış. Regl hanımefendiyi bekliyoruz insülin direncine falan bakmak için ondan sonra konuşacağız. Sebebi bu olan asla geçmeyen kistik sivilcelerim vardı. Zoretanin gibi güçlü ilaca bile. Sebebini anlayamıyordum ama nedeni buymuş. Geç kalınmış olma ihtimali var maalesef ne zaman ilk oldu bilmiyorum. Çünkü erken ergenliğe girmeye başladım 9 yaşında bikini bölgemde kıllanma 10-11 yaşında koltuk altı sonra tüm vücudum. Normalde kumral biri ve beyaz tenli olmama rağmen bazı bölgelerim mesela sarı ama çoğunluk siyah kara kalın ve erkek tipiydi tüy dökücü 20 dkdan fazla kalınca çıkmayanlar bile falan vardı. Ama maalesef o zaman bilinçsiz bir aile böyle çektim. Sürekli dudak üstü-çene-yanak kısmında sivilceler çıkıyordu ve geçmiyordu. Zoretanin 3. ayın sonlarındayım daha önce de Monodoks tedavisi gördüm. Ama mesela hâlâ aynı bölgede geçmeyen inatçı boşaltılsa bile yeniden dolan sivilcelerim var. Geçmiyor da zaten. Şişlik çok az azaldı gibi bir sivilcemde yanağımda var o zaman ama bıraksam kendimi de giderdi zaten. Ben regl falan oluyorum ama 21 günde hep erken gelip alakası var mı bilmiyorum ama çok pis kokulu ve aşırı derece kahverengi olup 7-8 gün sürüyordu. Neyse asıl sorumu unutmayayım. Dediğim gibi 3. aydayım Zoretanin sonlarındayım. Ondan önce de 3 ay Monodoks tedavisi gördüm o da hiç işe yaramadı zaten. Zoretanin burun siyah noktalarımı geçmeyen şeyleri falan geçirdi ama dudak üstü-çene-yanak hattımda sürekli geçmeyen aynı sivilceler var. Sebebini öğrendik artık. Cildim çok yağlıydı bi ara kurudu ama şu an Zoretanin kullanıp cilt bakımı yapmama rağmen hâlâ yapyağlı mesela normalde herkesi kurutan ilaç. Tiktok'ta falan da gördüm. İşe yaramaz diyorlar hormonal olduğu için. Öyleyse bırakayım mı karaciğeri de yormayalım zaten hastaneden çıkamıyorum.

Polikistik over sendromu ve zoretanin?