Merhaba arkadaslar. Kuzenim henuz 14 yasinda ve polikistik over tanisi koyuldu. Doktor dogum kontrol hapi verdi. Bunu sormak bana dusmez tabi ama sizce dogum kontrol hapı kullanmak icin yasi erken degil mi? Bunu doktor kendiside soylemis. Ve sanirim bu hastalik kaliciymis :( hayati boyunca ilacmi kullanmak zorunda?
Cevabın nedir?
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Evet canm aynen oyle. Banada o yaslarda koyuldu ayni teshis. Ama bnce tavsiyem hic kullanmamasi. Cok fazla yan etkisi var. Vucudun kadin vucudu gibi oluyo. Ggusler sisiyo pskolojik rahatszlklar yasiyosun. Ruhsal sorunlar yaratiyo. bir aglayip bir gulmek gibi. Ve kalici kilo aldiriyo. Beslenmeme cok dikkat ettgim halde 20 kilo aldm. şu an 24 yasindayim ve evlenmek uzereyim hastalik hala devam etti ve dgum kontrol kullandigima cok pismanim.
09 Yorumla- +1 yıl
Kullanmasan olamicaktin o zaman ne olcakti baska bir cozumumu var
- Soran+1 yıl
Canim eger kullanmazsa bu hastalik artarak devam edecek baska ne yapabilirki?
- Cevap sahibi+1 yıl
Emin ol ilac kullanmadikca ilerlemiyo. Beslenmesine cok dikkat etsin. Kilosunu dengeye alsin ne cok zayif nede cok kilolu olsun. Yediklerine dkkat etsn vitamin protein faydali besinler tuketsin. Yasi ilerleyip ergenligini tamamladiginda kullansin. Erken yasta kullanmasi asla tavsiye etmiyorum. Gelisimine cok siddetli ve kalici zararlar verir
- Soran+1 yıl
Polikistik over hastalarinda insulin direnci oluyormus. Ama kuzenimde insulin direnci cikmadi guzel kilo veriyor. Cok ilerlemeden farkedilmesi iyi aslinda
- Cevap sahibi+1 yıl
Evet dedigim gibi en onemli faktor beslenme. Vucudunu korusun. Kilosuna dikkat etsn. Ve bebce kesinlikle bu yasta hormonlarini bozmasin. Ne sikayetle gitti. Duzensizlik mi tuylenmemi?
- Soran+1 yıl
Ikisi icinde
- Cevap sahibi+1 yıl
Tuylenme icinde nornal olmayan bolgelerde varsa kesinlikle almasin siddetle tavsiye ediyorum. Boyun cene yanaklar falan varsa almasin sakin. Sarartici kullanabilir. Ama alinca sakal gibi sert ve kara cikiyo. Duzensizlik icinde zencefili hayatinda bol kullansin. Soganda bol kullansin. Kutur kutur yemek anlaminda degil ama yemeklerin icinde salatada falan bolca yesin. Etkisi cok iyi
- Soran+1 yıl
Cok tesekkurler :)
- Cevap sahibi+1 yıl
Rica ederim. Simdiden gecmis olsun kuzenine insallah iyi olur
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Sakin ha kullanmasin. Ben de pcos hastasiyim. Evet kalici ve tedavisi yok. Ama dogum kontrol haplari kullandiktan 5 sene sonra hayatinin hatasini yaptigini anlar. Fiziksel olarak cok fazla etkisi oluyor, pisman olur. Ozel mesaj yoluyla ulasirsan neler yapmasi gerektigini anlatirim. Asla kullanmasin. Asla.
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Xper puanim dusuk oldugu icin mesaj atamiyorumm
- +1 yıl
Tamam dogal kurler kullansin mesela sogan suyu. Internetten arastirabilirsiniz. Bunun haricinde regl gormuyorsa birakin gormesin. Hic olmazsa 3 ayda bir 5 gunluk regl getiren ilaclar var onu kullansin daha iyi. Emin olun o haplari kullandigina pisman olur. Tuylenme, kilo, ruhsal bozukluk yapiyorlar.
Polikistik Over Sendromunda ovulasyon olmaz. Yani adet döngüsü tamamlanmaz. Bu sebeple kişinin kendi döngüsünü baskılayıp ovulasyonu başlatmak için doğum kontrol hapı verilir. Doğum kontrol hapının verilme amacı gebelik olmasını engellemek değildir.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Biliyorum gebelik engelleyici olmadigini ama erken yasta hormon ilaci ve yararindan cok zarari var
- +1 yıl
Polikistik over sendromu eğer tedavi edilmezse çok vahim sonuçlara neden olur. Erkek tipi kıllanma ve adet düzensizliği hatta kısırlığa kadar gidebilir. Bu düşündüğünüz hormon ilaçları doğum kontrol haplarından biraz farklıdır. Hormon vermek iyi bir çözüm diyebilirsiniz ama bu ilaci bir hafta kadar kullanıcak. Kafanız rahat olsun bir sıkıntısı olması düşük ihtimal.
Burası Tıp öğrencilerinin Takıldığı Bir yer olduğunu sanmıyorum, Bence en iyisi tıbba giden birilerine sorman veya başka bir doktora sorman
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
1Cevap
- +1 yıl
Bence kullanması daha iyi olur. Poliskistik overli insanların çoğunun çocuğu olamıyor diye biliyorum belki yanlış biliyorumdur. Evet yaşı biraz küçük kuzeninin sonuçta bu sağlık her şeyden önemli bir şey. Soğan suyu polistikovere iyi geliyormuş bende soğan suyunu içtim sivilcelerim içindi. Ama bütün kistleri döküyormuş soğan suyu. Ama tadı o kadar kokusu kadar ağır değil. İçebiliyorsa soğan suyuna başlasın. İçemez ise ömrü boyunca kullanabilir kuzenin doğum kontrol hapını.
00 Yorumla bende de aynı durum var ve bir süredir kullanıyorum. doğum kontrol hapının tek amacı gebeliği önlemek değildir. bu tarz durumlarda regl döngüsünün düzenini sağlamak adına da kullanılır. sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum, doktoru uygun gördüyse. içinize sinmediyse farklı bir doktora da gidin.
00 Yorumla- +1 yıl
Hayir bende de var kullanmiyorum eger cok ileri safhada degilse duzenli adet goruyosa kullanmasin disardan hormon almakda sakincali yani doktor gorevini yapmak zorunda ama eger kullanmadiginda saclari dokuluyo erkek gibi tuyleri artiyosa kullansin
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Tuylenmesi var adetleri cok duzensiz ve fazla kilosu var
- +1 yıl
O zaman kullansin ama baska yontemleride var spora baslasin ve sogan suyunun cok iyi geldini duymustum soya sutu icsin bol bol ilaca cok yuklenmeyin demek istiyorum
Kuzenin kilolu mu? Bana doktorum fazla kilolu olmadigim halde kilo vermemi ve sürekli spor yapmami söyledi ve gercekten etkisini gördüm
00 Yorumla- +1 yıl
Kullanması iyi olacaktır fakat yan etkileri cok fazla
00 Yorumla geşmişs olsun
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Tesekkurler
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar