Dün sabahtan kuaföre gidip saçlarımı kestirdim, ombre saç kullanıyorum kestirince sarılar sadece belli belirsiz uçlarda kaldı. Bu bile fark etmesi için yeterli bir sebepti ama etmedi. Ben de bende ne değişiklik var diye sordum maalesef aldığım cevap ''yeni kıyafet mi aldın'' oldu. Halbuki üstümdeki de 2 yıllık kıyafetimdi. Sizce bu evlilik düzelmez mi?
Eşim saçlarımı kestirdiğimi bile fark etmiyor, bu evlilik düzelmez mi?
Bu biraz sıkıntılı bir durum. Senin de canını sıkıyordur eminim. En iyisi eşini karşına alıp adamakıllı konuşmak. Belki bir sıkıntısı vardır. Eğer konuşmak işe yaramazsa ve evliliğini kurtarmak istiyorsan bir evlilik terapistine gidebilirsiniz beraber.
Biraz abarttığınızı düşünüyorum açıkcası. Daha önemli konularda sessiz kaldığı olduysa bilemem ama bu konuyu fark etmemesi evliliğinizin kötü gittiği anlamına gelmez. Genel olarak erkekler bu işlerden anlamaz, istisnalar elbette vardır. Biraz fazla duygusalsınız. Fark etmezse etmesin. Siz söyleyin, beğendiğini söyleyecektir eminim.
Bu gibi ince detaylar biz kadınlar için bence çok önemli. İlgisinin bir yansıması gibi görüyorum ben. En ufak değişimi bile fark etmesini umuyorum falan. Ama erkek bakış açısıyla bakamıyoruz olaya, belki de sahiden o detayı fark etmiyor ama sevgisiz, ilgisiz olduğu için değildir. Bilemedim ki :/
Bu evlilikte düzelmesi gereken başka şeyler yok mu? Radikal değişiklikler yapmadığın sürece gözünden kaçtı diye boşanılması saçma. Ha sana sürekli ilgi göstermiyordur. Aynı yastığa baş koyuyoruz diye umursamadan oturuyorsanız yüz yüze bir sorun var demektir. Onu da siz konuşarak çözeceksiniz.
Selam, Bu konu bir hayli önemsiz bence. Giydiğin kıyafetle, saçınla veya makyajınla ilgilenmesi değil de seninle ilgilenmesi önemli. Seni mutlu ediyorsa bunlar gereksiz detaylar. Tabii farkına varırsa güzel olurdu ama ilk zamanlarda böyle biri değilse, evlendikten sonra farkına varmamazlık yaptıysa ilişkiniz çok monotonlaşmış demektir.
Onun için değişmeye son verdiğin zaman farkedilirsin. Kadınların yaptığı hata erkeklerin ya da eşlerinin gözüne güzel görünmek için saç kestirmek, onların istediği renge boyatmak vs. Güzel yemekler yapmak. Erkekler böyle kadınları görmezler. Bence sen eşinin farketmesi telaşından vazgeç. Ona odaklanma hatta, onun yaptığı gibi onu görme kendine odaklan. Sağlıklı beslen, sabah koş ya da spor yap, tarzını değiştir, bakımını yap, kendi istediğin şekilde yap. Kendini geliştir. Erkekler zaten bir süre sonra onunla ilgilenmediğini kendine odaklandığını görünce tedirgin olurlar, bu bir takdik değildir erkeklerin genelinde bu var. Bu hayatı kendin için yaşa, o eşlik etmek isterse eder zaten sana, istemez ise zaten ömür öyle geçmez ilgisiz sevgisiz. İnceldiği yerden kopacağı zamanı beklersin o zaman. Böyle birşey için evlilik bitermi diyenlere de aldırma, sevgisiz ilgisiz hayat geçmez. Bir çiçeğe su vermeyince solar, bitkinin meyvesi pörsür. Kendini sev kendine değer ver kardeşim.
Boşansan Ne olacak? İkinci evliliğini yapana kadar ilgili erkekler! etrafında pervane (köprü geçilince) her şey aynı terane ;) Aşkın ömrü 3 yıl civarında sonra saygı ve sevgiye dönüşmezse ayrılık kaçınılmaz oluyor. Sen birde kocasından şiddet görüp maddi durumu olmadığı için sessiz kalanları düşün 🤔
Bence evliliğiniz aşk çok aşk evliliğine benzemiyor tabiki zamanla bazı şeyler değişir ama etrafımda 20 yıllık evli olup halen ilk günkü gibi aşık insanları görünce sizin durumunuz mantık evliliği gibi geliyor ama mantık evlilikleri maalesef bu sonuçları doğurabilir
Ne takiyosun buna.. farketmemis olabilir ne var bunda.. önemli olan evliliğiniz de şiddet var mı ihtiyaçlarına cevap vermiyorum seni asagiliyomu v. b. bunlar yoksa mutlu olmaya bak.. Genelde biz erkekler böyle şeye fazla önem vermiyebiliriz dikkat etmeyebiliriz
arkadaşlar bu tamamen kadın erkek beyninin farkından kaynaklanan bir durum. eşinin san ailgisi az ise anlaşamıyorsanız uyuşamıyorsanız arıza çıkartmanı anlarım. ama vay saçımı farketmedi vay lensimi görmedi bunlar tamamen beyin yapısıyla ilgili. biz erkekler bişeyi sadece tanırken çok inceleriz. daha sonrası otomatik algılamaya geçer.
Benim sevgilimde en küçük değişiklik yaptığında farkederdim sen neden böyle herşeyi farkediyosun niye bukadar detaycısın diyordu örnegin kolyesinin ucunda papatya vardı onu gül yaprağına benzeyen metal bir şey ile değiştirmiş bende kolyeni değiştirmişsin dedim senden bişe kaçmıyo falan diyordu senden birşey saklanmıyor ben seninle uğraşamam bu böyle yürümez diyip ayrıldık yani farketsek suç farketmesek suç oluyor ne yapmamız lazim bende bilmiyorum artık
Acaba erkeklerden çok şeymi bekliyorsunuz. Hemen hemen hepsi aynı durumda ama yinede evleniyorsunuz sonra şikayete başlıyorsunuz. Aldığın mal bu neyini beğenmiyorsun, ha değiştirmek istersin o ayrı tabi. :))
Aslında evlenene kadar istediği ilgiyi gören hatun kısmı (evlilik gerçekleşince) tapu bende nasıl olsa diye kendini salınca,,,, erkekte aynı şekilde köprüyü geçtik düşüncesiyle salıyor. Hal böyle olunca işler istendiği gibi gitmiyor maalesef..
@Kawasaki_Ninja Evet katılıyorum bu yoruma. Ve fakat erkeler genel olarak bir çok şeyi farketmeyen anlamayan düz insanlar. Kadınlar çok şey bekliyor basit düşünseler bu kadar zor olmaz hayat bence.
Erkekler mantıksal, kadınlar duygusaldır ;) soruyu soran saçlarının ucundan azıcık kırıkları aldırdıysa adamda o günü çok kötü geçirdiyse farketmeyebilir ;) kadın bunu büyütebilir. Yani aynen dediğin gibi kadınlar çok şey bekliyor biz zavallı erkeklerden :)
Evliliği buna bağlarsan düzelmez. Saçlarını kestirmeden önce onun fikrini sorsaydın farkederdi. Erkekler düzdür nettir, yana yöne çekmezler pek. Belki senden saçlarını küt kestirmeni isteyecekti, sen ona hiçbir seçim hakkını vermezken yorum yapmadı diye eleştiriyosun. Sevgilim benim fikrimi almadan saçlarında değişiklik yapsa bende pek yorumlamazdım, karışmamı istemiyor herhalde derdim mesela
Yaptığın değişikleri anlat. Sürekli görmesini bekleme. Anlattıkça alışır ve bu konulara hakim olur. Hatta oturup aşkım saçını şöyle yapsan sana cok yakışır dediğini duyabilirsin. Yaratici cozum odaklı lütfen 😊
Erkekler bizim gibi ince detaylara takılmaz ki bunu ilişkinizin bitmesine yorumlama bence, misal uzun paragraflarca anlat, erkekler son cümleye odaklanır. O yüzden böyle şeylere takılma. 🙂
Evlilik böyle bir şey. Ateş gibi, harlı harlı yanar, sonra köz olur uzun süre öyle yanar. Sonra söner, çok zaman geçmiştir artık kimse yeni bir düzenle uğraşmak istemez o saatten sonra.
Ya kuaföre gittiğiniz hâlle çıktığınız hâl arasında fark olmuyor ki. İlgi bekliyorsunuz anladığım kadarıyla, biraz da kendinizi kontrol edin ben bir hata yapıyor muyum diye.
adamın gelirini ailenin maddi durumunu işteki sorunlarını felanda paylaşsaydında birşeyler söyleseydik. Bu şekilde senin saçının başının çok bir ehemmiyeti kalmıyor