Saçlarımı yeni kestirdim, haliyle henüz alışamadım :) Model yelpazemiz ne kadar geniş bilemiyorum. şu an sadece düz olarak kullanıyorum ama seçenekleri de değerlendirmek istiyorum. Kısa saç modelleri nasıl yapılır? Kısa saçlar için de ilgi çekici saç modelleri var mı? Kısa saç modelleri kadın için uygun seçenekler önerebilir misiniz?Kısa saç modelleri nasıl yapılır?
Saçlarımı kestirdim, kısa saç modelleri nasıl yapılır?
Resimdeki gibi yandan ayırabilirsin. Hafif dalgalarla da güzel olur. Veya sadece bir tarafını alarak yandan tokayla şekil verebilirsin. Aynı zamanda saçlarını ortadan ayırıp bu yıl çok popüler olan inci saç tacını da kullanabilirsin.
Aslında kısa saçların da model yelpazesi uzun saçlar kadar geniş :) Saçlarını sürekli aynı modelde bırakmak istemeyen kısa saçlılar için oldukça çekici modeller var.
Kısa saç modelleri nasıl yapılır? Kısa saç için harika modeller var!
1. Kısa saç örgü modelleri hem havalı hem çekici
Kısa saç örgü modelleri
Örgü modelleri kısa saçlarda da çok hoş duruyor. İstersen sadece bir yanını örüp saçlarını salık bırakabilirsin. İstersen de aralara birkaç tane maşa atabilirsin.
2. Doğal haline bırakılmış kısa saçta burgulu modeller
kısa saç modelleri kadın
Bu model için saçlarını düzleştirmen gerekmiyor. Doğal haline bırakırsan daha cool bir görüntü elde edebilirsin. Görseldeki gibi saçlarımızı tutam tutam ayırıyoruz ve burarak arkada topluyoruz. Arkaya kurdale şeklinde gösterişli bir toka hoş durabilir :)
3. Kısa saç için dağınık topuz modeli
kısa saç topuzu
Kim demiş kısa saçlılar topuz yapamaz diye? :D Görselde de yapımı anlatılıyor ancak bu modelde de arkaya gösterişli bir toka kullanılabilir :)
4. Kısa saçlarda doğal bukleler
Kısa saç modelleri
Doğal bukleler için saçlarımıza kalın maşa yapmamız gerekiyor. İnce maşa kısa saçta hiç iyi durmuyor, saç çok fazla kabarıyor. Maşa yaptıktan sonra kalın dişli tarakla bir kez bırakıyoruz ve saçlarımızı sola ya da sağa doğru yatırıyoruz. Gayet havalı duruyor :)
5. Kısa saçlar için doğal topuz modeli
Kısa saç topuzları
Fazla dağınık topuz sevmeyen kısa saçlıların kullanabileceği çok zarif bir model. Üstelik görseldeki gibi yapımı çok basit. Bu model de gösterişli tokalarla süslenebilir :) Aşağıdaki videodan da çok pratik kısa saç modelleri yapımına ulaşabilirsin:
Köpük ve difüzör ile dalgalı yapabilirsin. Bir tarafı örerek kullanabilirsin. Ben genelde böyle kullanırdım. Sonra alternatif fazla bulamayına uzattım tekrar
Düzleştirici ile dalgalar yapabilirsin kısa saça çok güzel duruyor ben genellikle öyle kullanıyordum saçım kisayken internetten bak düzleştirici ile dalga yapma diye çıkar