Badem yağı kullanabilirsiniz. Saç bakımda kullanilan en önemli yağlardan biridir. İçerisinde bulunan E vitamin ve bolca minaraller bulunur. Bu yüzden saça yeteri kadar minerali vererek saçları güçlendirir. Kiprik ve kaşlar için oldukça faydalıdır. Ayrıca Elidor un güçlü ve parlak serisini kullanan biri olarak tavsiye ederim. B5 yeni Elivitamini ile geliştirilmiş. elidor Güçlü ve Parlak Şampuan, yıpratan ve matlaştıran dış etkenlere karşı saçının her bir telini UV Koruma Teknolojisi ile yumuşak bir şekilde kaplayarak güçlendirir, saçlarının her kullanımda göz alıcı ve parlak kalmasını sağlar.
Güçsüz saçlar hemen hemen herkesin bir dönem yaşadığı problemlerdir. Fakat doğru bakımlar ile güçsüzleşen saçlarını onarıp daha güçlü ve sağlıklı bir hale getirebilirsin. Nasıl mı? :) Önce saçlar neden güçsüzleşir ona bakalım 😌
Saçlar Neden Güçsüzleşir?
Saçlarım çok güçsüz, ne yapmalıyım?
Evet saçlarımız çok hassas ve kırılgandır, gereken ilgi ve alaka gelmeyince küsmesi kırılması normal. Bana göre saçlar ruhun aynası neden mi? Yaşadığın stres odaklı şeyler saç dökülmesine, saçların zayıflamasına sebebiyet verir. Yine kendimizi boşladığımız ya da sağlıksız beslendiğimizde saçlarda vitaminsizlik, güçsüzlük ve mat, kırılan dökülen saçlara sahip olmamız kaçınılmaz oluyor, bunlar içsel faktörler.
Bir de dışarıdan yani çevresel faktörler var. Yanlış bakımlar yapmak, sürekli ısıya maruz bırakmak, güneşin ve rüzgarın saçlarına verdiğini zararlar, kullandığın saç ürünleri, şekillendiriciler vs. anlayacağın birçok neden saçların güçsüz olmasına neden olur. Bu yüzden doğru bir reçete için saçların neden güçsüzleşmiş ona bakılıp ona göre bir yol izlemek gerekir.
Güçsüz Saçlar Nasıl Güçlenir?
Güçsüz saçlarına doğru bakımlar yaparak, saçlarını neme doyurarak, saç derisini besleyerek ve en önemlisi gıda ve bol su içerek ihtiyacı olan gücü saçlarına verebilirsin. Duş almadan önce bakım maskesi yapmalı, duşta şampuan ve saç kremi kullanmalı, duş sonrası da mutlaka saç bakım yağları kullanmalısın.
Ayrıca saç kurutma makinesinden de bir süre uzak dursan iyi olur, saç kendi kendine kurur ise nemi içeride kalacaktır bu da saç için en önemli faktör. Saç en iyi bakımı kendi yağında saklıdır bu yüzden duş alma aralığını birazcık uzatman gerek günde bir ise 3 günde bire çıkar bir süre.
Hangi Saç Bakım Yağlarını ve Maskelerini Uygulayabiliriz?
Argan yağı, badem yağı, aloe vera, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı saçlara çok iyi gelen ve saçları besleyen yağlardır.
Ayrıca yapacağın saç bakım maskeleri de çok önemli;
Biberiye yağı maskesi: Bir miktar yağı saç diplerinden uçlarına kadar uygula. Bone tak ve en az 30 dakika bekle. Saça ve saç derisine nüfuz etmeli. Biberiye yağı, saç diplerinde kan dolaşımını hızlandırdığı için saçların güçlenmesini sağlar ve parlaklık kazandırır.
Biberiye , kekik , lavanta yağı maskesi: Aynı şekilde hepsini birbirine karıştırıp saçlarına uygulaya ve 30 dakika beklet. Daha sonra saç tipine uygun şampuanla yıkayıp saçlarını yağdan arındır.
Nar serumu: Çok etkili ve çok güzel tariftir. Yarım çay bardağı nar suyu, 1 tatlı kaşığı ince tuz, 1 çay kaşığı zeytinyağını boş bir sprey kutusuna ekle ve karıştır. Duştan önce hazırlayıp saç diplerine sık ve 1 saat bekle ve sonra güzelce yıkan. Saç diplerinin güçlenmesini sağlar ♥️ 15 ile 20 gün dolapta bekleyebilir ve sarışınlar kullanmasın 😂👻 Yoksa nar saçlarınızın rengini değiştirebilir aman dikkat.
1 yumurta 1 çay kaşığı zeytinyağı karıştırıp saçlara uygulayıp boneyi tak, 1 saat bekle ve yıka. Bu da saçlara çok iyi gelen maskelerdendir.
Yukarıda saçlarını güçlenmesine yardımcı olacak bakım maskelerinden bahsettim istediğini seçip uygulayabilirsin.
Ama yok ben o kadar şeyle uğraşamam diyorsan eğer tam da sana göre bir tavsiyem var: 😍😍
Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem
Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem
7 farklı özellik bir kremde toplanmış tam da benim gibi üşengeçlere özel 👻👻.
Her kullanım sonrası yumuşacık saçlar hayal ediyorsan bu kremde farkı hissedeceksin.
İster ıslak ister kuru saça uygula iki türlüde kullandıktan sonra saçının gerçek parlaklığına ulaştığını ışıl ışıl haliyle göreceksin.
İçerisinde bulunan koku incileri sayesinde 48 saat boyunca buram buram güzel kokan saçların olacak.
Saçlarına şekil hızlıca sekil verirken 72 saate kadar elektriklenmeye karşı da koruyacaktır.
Saçlarına şekil vermeyi seviyorsan eşsiz formülü sayesinde saçına 230°C derece ısıya kadar koruma sağlayarak zarar görmesini engelleyeceksin.
Tek üründe parlak, yumuşacık ve güçlü saçlar!
Yeni Elidor 7’si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem, sana saçlarının ihtiyacı olan gerçek parlaklığı, güçlü saçları ve besleyiciliği tek bir üründe sunuyor, harika değil mi?
Elidor 7’si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem ile farklı ürünleri kullanarak elde edebileceğin saçlara tek bir üründe sahip olacaksın ve güzelliğinle çevrendekileri kendine hayran bırakacaksın. Böyle bir ürün varken bir sürü zahmete girmeye değer mi? 😌😌 Ayrıca kullanımı çok basit nemli saçına fındık büyüklüğü kadar al, diplerine değdirmeden saçlarına eşit şekilde dağıt, işte bu kadar basit!🥳🥳
Saçlarımız farklı nedenlerle güçsüz ve zayıf olabilir. Fazla işlem görmüş olması, mevsim geçişleri ya da saçın yapısı bu etkenlerden ilk akla gelenler.
Saçların güçlü olması için yapılması gerekenler
Saçların güçlü olması için öncelikle dengeli ve sağlıklı beslenmek şart.
Bol su tüketmek ve gerekliyse biotin gibi takviyeler kullanmak saçları içeriden beslemek için yapılması gerekenler arasında.
Tüm bu adımlardan sonra saçlarımız için doğru ürünleri kullanmak büyük önem taşıyor.
Sadece beslenme ile saçlarımızı güçlendiremeyiz. Saçımıza uyguladığımız ürünlerin de doğru ürünler olması gerekir. Bu konuda benim severek kullandığım ve güvenle önerebileceğim şampuan Elidor Güçlü ve Parlak Serisi'ne ait.
Elidor Güçlü ve Parlak Serisi
Bu serinin tüm ürünleri oldukça başarılı. Ancak özellikle şampuana değinmek istiyorum. B5 vitamini ile geliştirilmiş yeni Elidor Güçlü ve Parlak Şampuan, yıpratan ve matlaştıran dış etkenlere karşı saçının her bir telini UV Koruma Teknolojisi ile yumuşak bir şekilde kaplayarak güçlendirir, saçlarının her kullanımda göz alıcı ve parlak kalmasını sağlar. Zayıf ve ince telli, dökülmeye yatkın saçların severek kullanacağı bu şampuan saçları kökten uca besliyor ve koruyor.
Elidor Güçlü ve Parlak Şampuan
Bende zayıf ve güçsüz saçlara sahibim ne yazık ki. İnce telli saçlarımı ağırlaştırmadan çok güzel şekilde besliyor ve saçlarımın dökülme oranında ciddi şekilde azalma olduğunu fark ettim. Saçlarımı daha canlı ve parlak bir görünüme kavuşturdu. Sizler de saçlarınızla ilgili benimle benzer sorunlar yaşıyorsanız Elidor Güçlü ve Parlak Serisi'ne ait şampuandan oldukça memnun kalabilirsiniz. Şans verip deneyin mutlaka 🌸
Saç güçlendirme yağları denildiğinde akla ilk gelen bitkisel çözüm biberiye yağıdır biberiye yağı güçlü antioksidan bileşenler ihtiva eder bu bileşenler saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırır bu da, saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini sağlar tüm bu sürecin sonunda saç derisi ve kökleri güçlenir saç çok kısa sürede sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüm kazanır biberiye yağı maskesini uygulamak için tek yapmanız gereken bir miktar yağı saç diplerinden uca doğru saçınıza uygulamak yağın saç derisine ve saça nüfuz etmesi için en az 30 dakika beklemelisiniz sürenin sonunda saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Badem yağı kullanabilirsin. Hindistan cevizi yağı kullanabilirsin. Kına yakmayı denebilirsin. Bir de saçını çok fazla tarama ben 5 6 aydır hiç taramıyorum banyoda krem kullanıp o arada elimi tarak gibi kullanıyorum. Maşa, düzleştirici kullanıyorsan bırakmanı öneririm. Isı saçları yıpratır.
yakın zamanda tavsiye üzerine aldığım ve bitkisel hammaddeler ile yapılmış olan bir ürün kullandım. 2 ay kullanmama rağmen saçlarımdaki dökülme yüksek oranda azaldı ve eskisi gibi daha kalın oldu ve hızlı uzamaya başladı. ergenlik sonunda dökülme oluyormuş özellikle saç serumunu çok beğendim bu tür ürünlerde ilaç firmasından almak daha mantıklı sizede tavsiye ederim düzgün kullanımda etkisini görürsünüz bence. n11de eloiny care yazarak bulabilirsiniz kargoda çok hızlı geldi.