Merhaba. Saç bakım yağlarının yapısı ve kullanım alanına göre değişir. Daha çok saç serumları nemli olan saçlara uygulanır. Saçtaki nemlilik ile emilim sağlayarak saçalrı besleyen forma sahip olurlar. Saçları uzatması için etki eden argan , badem ve zeytin yağı gibi saf saç yağları ise kuru sça uygulanır ve durulama gerektirir.
Merhaba 💅 Hem nemli saçıma hem de kuru saçlarıma uyguladığım saç bakım yağları var elbette. Mesela saçlarımı uzatmak istediğimde ya da yıpranmış saçlarımı onarmak istediğimde doğal bakım yağlarını kuru ve kirli saçlarıma uyguluyorum. Haftada iki kere, iki-üç saat bekletiyorum. Bir diğeri, nemli saçlarıma uyguladığım ise elidorun hindistan cevizi yağı ve yine elidorun avakado yağı oluyor. Duş sonrası nemli saçlarıma uyguluyorum genel de. Ayrıyeten saçlarıma ısı uygulamadan önce ısıdan koruması ve parlaklık katması için uyguluyorum.
Saçınız yıpranmışsa saçlarınız kuru haldeyken yapmak daha mantıklıdır çünkü saç yağları ıslak saçın arasına karışır ve saçtaki nem tarafından emilir ve saçların kurulmasıyla buharlaşarak büyük bir kısmı saçtan ayrılır eğer saçlarınız yıpranmışsa saçlarınız kuruken ya uygulamak daha mantıklıdır daha hızlı etki gösterir ama saçlarınız standartsa yaşken yapmakta saçın suyla yani saç sakal annemle birlikte saç dibine girmesi daha kolaydır