Merhaba. Saçlarınızı taramayı şu adımlarla daha sağlıklı hale getirebilirsiniz: Saçları taramaya öncelikle uç ve boy kısımlarından başlayarak kökten uca doğru taramalısınız. Dipten taranmaya başlanan saçlar daha çok kırılmaya neden olduğundan, saç mümkün olduğunca daha az hassas olan noktalardan taranmaya başlanmalıdır. Nemli iken taranmalıdır.
Ben saçlarımı genelde hep ıslak iken tararım ıslak şekilde daha iyi ve acı olmadan taranıyor saç. Kuru olunca saçım çok acıyor benim ya o yüzden en güzeli bence yaş olurken saçı taramak ya. Birde saç kremi olmazsa olmazım benim. Saç kremi olmayınca saçım geç açılıyor ve çok acıyor hep ya.
Ben saçlarımı nemli iken tararım. Saçlar ıslak iken çabuk kırılırlar. Kuru iken de sert taramadan dolayı hem kırılır hem de kabarırlar. En doğrusu nemliyken taramaktır.
normalde saçların duştayken ve ıslakken taranmaması gerekiyor çünkü ıslakken saç esnediği için kopmalar ve dökülmeler çok daha fazla oluyor. Ama ben bunu bilmeme rağmen uymuyorum çünkü saçımı korkunç bir şekilde birbirine dolanmış bir şekilde kurumaya bırakamam asla