Saçlarımın bakımını tamamen kendim yapıyorum. Boyama, kesim gibi işlemleri öğrendim artık :) Elbette hepsinin bir püf noktası bulunuyor. Saç kesiminde de en çok merak edilen konulardan bir tanesi kuru kesim mi ıslak kesim mi yapılması gerektiğidir. Aslında ikisinin de iyi yanları var, birlikte bakalım :)
Saç kuruyken kesilir mi?
Saç kuruyken kesilir mi?
Saç kesiminde kuaförlerin sıklıkla uyguladığı yöntemlerden biri ıslak kesimdir. Ancak saçlar kuruyken de kesilebilir. Özellikle sadece uçlar alınacaksa, kuru kesim tercih edilmelidir. Çünkü ıslakken saç yıpranmışlığını belli etmez ve ne kadar kesileceği de anlaşılmaz. Saçlarınızın sadece yıpranmış uçlarını kestirmek istiyorsanız, kuru saç kesimini tercih edebilirsiniz.
Saç ıslakken mi kesilmeli?
Saç ıslakken mi kesilmeli?
Saç kesinlikle ıslakken kesilmeli diye kesin bir hüküm yoktur. Saçlar kuruyken de kesilebilir. Ancak saçlar ıslak olduğunda tam boyutu daha rahat gözlemlenir ve kesim de bu şekilde daha rahat olacaktır. Elbette makas izleri kuruduğunda ortaya çıkabilir. Makas izleriyle karşılaşmak istemiyorsanız bunu mutlaka kuaförünüzle konuşun derim.
Kuru kesim mi ıslak kesim mi?
Kuru kesim mi ıslak kesim mi?
Saç ıslak mı, kuru mu kesilir sorusunun cevabını verdik. Aslında yerine göre her ikisi de tercih edebilir. Fakat dediğim gibi kuaförler genel olarak ıslak kesimi tercih ediyor. Islak saçlar saçın doğal yapısını tam olarak göstermediği için kırıklar kalabiliyor ya da boyu çok fazla kısalabiliyor. Kuru kesimde böyle riskler olmuyor, saçların yıpranmış kısmını net olarak görebiliyor, neresini kesmeniz gerektiğini net olarak anlayabiliyorsunuz. Aynı zamanda kuru saç kesiminde makas izleriyle karşılaşma olasılığınız da ortadan kalkmış oluyor.
Bunların yanı sıra sadece kakül ya da perçem kestirecekseniz de kuru kesim sizin için en uygun olanıdır. Çünkü kuru kesimde istediğiniz saç boyutunu en güzel şekilde ayarlayabilirsiniz.
Zaten sacimin her yeri Şu an dumduz... :) katli cok kullandim. Sacim ince telli ve cok duz oldugu icin hic yamismaz. Sadece percem kismi nasil olsun diye dusundum :)
Eğer saçınız kıvırcık veya çok kabarıksa saçlarınızı mutlaka kuru şekilde kestirin bu şekilde saçlarınızın işlem bittikten sonra nasıl görüneceğini kesim esnasında görmüş olursunuz ama eğer saçınız düz veya boyalıysa klasik ıslak kesimi tercih edebilirsiniz
Eğer saçınız kıvırcık veya çok kabarıksa saçlarınızı mutlaka kuru şekilde kestirin bu şekilde saçlarınızın işlem bittikten sonra nasıl görüneceğini kesim esnasında görmüş olursunuz ama eğer saçınız düz veya boyalıysa klasik ıslak kesimi tercih edebilirsiniz
En İyi Cevaplar