Sarımsak saça çok faydalı olduğu için taze sarımsaktan maske yapacağım. Sarımsağı ezeceğim, zeytinyağı ile karıştırıp saçıma uygulayacağım. Ancak kokusu kalır mı bilemiyorum. Aranızda fikri olan var mı? Denememiş olsanız bile mantıken kokusu kalır mı sizce?
Kesinlikle ama kesinlikle kokusu kalacaktır asla deneme. Piyasada yapılan sarımsaklı ürünler ya seyreltilmiş ya da sadece sarımsak özü kullanılarak yapılır o yüzden kokusu fazla gelmez ve kalıcı olmaz ama sen bu tarifini yaparsan buram buram sarımsak kokacaksın bundan eminim.
Ben geçen ay yaptım, yara yaptı kafamı çok korktum. Yanmaya, uyuşmaya ve kızarmaya başladı sürdükten iki dk sonra. Ayrıca 7-10 gün boyunca evdekiler gitmiş kokusu dese bile sen o kokuyu saçların ıslaninca alıyorsun. bir daha yapmayacağım 😂
Kalır kesinlikle bir süre sonra yıkaya yıkaya geçer. Ben bir kere kaşıma yapmıştım. Banyoya girdikten sonra sıcak suyla buluşunca banyoyu sarımsak kokusu sarıyordu😄 birkaç banyodan sonra kalmadı.
Bence de yapma elinle 1 dış sarımsak doğrasan bile elinden o koku 2 gün gitmezken saçta uzun süre gitmez pişman olursun. Onun yerine hazir sac maskelerini kullan faydası oluyor loreal falan
Evet malesef her yıkamaya kokusu ister istemez geliyo arındırıcı şampuan ya da sirkeli suyla falan sürekli yıkama hissi geliyo insana zorunda kalmadikca onermem