Hurmayı Blender ile eziniz, dilimlenmiş kayısı ve elma ile şeker ilave ederek kaynatınız sonra yine Blender ile ezip cırpnınız bir tutam zencefil ve nane ekleyip, Süzegecten geçirip cam kaseye koyunuz sonra buzdolabına koyunuz. İftar vaktiyle afiyetle içiniz. Hararet giderici ve susuzluğunu gideren osmanlı şerbeti.
hurmanin icinde hem glikoz hem fruktoz vardir. bu ikisi ayni anda vucuda girdiğinde, oruc boyunca bobrek ustu bezleri glikoz ve fruktiz dengesi dustugunden kiside öfke meydana gelir hurma yiyince bu denge normale gelir. ama normal bir tatlida ya glikoz var ya da fruktoz surubu vs var
2 dakikada herşeyi silip supurdugumuz için neyle actıgımızın pek onemi kalmıyor))) hani hurma yeyip once ya da zeytin yeyip yarım saat beklesek diyecegım neyse)) ama zaten herşey iftarda 5 dakika içinde butun yemeklerin tadına baktıgımız için bir anlamı kalmıyor diye dusunuyorum)))))
hurmayla ya da suyla ama su içmeden başlamam yemeğe... suyla doluyorum biraz. şişsemde iftardan sonra wc de sular çıkınca iniyor karnım :D öyle buldum yolunu :D
Orucu hurmayla açmak zararlıdır. En iyisi sudur. Tabii uzun bir süre susuz kalan vücuda birden su ile yüklenmek de doğru değil. Zaten yemek öncesi bir miktar su içmek, yemek yeme limitinizi de kısıtlayacaktır. Bu da iftarda fazla yemek yemekten şikayetçi olanlar için ideal bir yöntem.
Sağlık yönünden düşüneceksek su derim. Eğer din yönünü ele alacaksak Hurma derim. Ama şöyle bir kendimce varsayım öne sürersem hurmanın ardından suyu içmen hurmanın midede hemen adaptasyona uğrayarak kana karışmayacağını düşünürsek birnevi mideye ilk adepte olan su olur :)
hurmayla açıyorum sonra su içiyorum diğerlerinden daha sağlıklı olduğu söyleniyor ama ne derece doğru bilmiyorum peygamber efendimiz öyle açarmış belkide ondan :D
Hadisi şerifte hurma ile açınız eger hurma yok ise su ile açınız buyruluyor. Efendimizin tavsiye ettiği şeyler daha sonradan tıbta saglık lı oldugu son zamanlar daha da yaygın o bu şekilde söyledi ise vardır hikmeti. Hayırlı ramazanlar 😊
peygamber efendimiz Hz. Muhammet s. a. v. sünneti 1 bardak ılık su ( bardağın içine nefes vermeden ve 3 yudumda her yudumda uzaklaştırarak veya olanın 1 ad hurma ile.
Orucu herhangi bir gıda ile açmaya gerek yoktur ve bu sağlığı etkilemez. Fakat biyolojik değeri daha yüksek olduğu için iftara su ile başlamak daha uygun olur.
En İyi Cevaplar