Nette bunla ilgili onlarca vudeo var
Ezan zamani degismez
Oruc oncesine gore bir saat ezan saati erkene alinmis
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuran da fecre kadar yani güneş doğuncaya kadar yiyin diyor. İmsakiye diye bişey uydurmuşlar. Namazı bile saate göre kurgulayan bir sistem. İsteyen istediği zaman kılabilir. Namazın vakti orucun vakti olurmu hiç. ne yani diğer günler kafir gibimiyiz? dahası var birde kandil olayı. Kuranda yeri olmayan uydurma günlerden biri. bir tek gece var oda Kadir gecesi. Fakat din ve devlet işlerini birbirine karıştıran bir ülkede yaşadığımız için çokta önemsenmiyor. Devlet dini yönetemez. Çünkü din kişinin kendi olayıdır.
kuranda zaten güneş doğduğunda oruca başlanır güneş battığında bitirlir diye yazıyor. muhammed zamanında da hep böyle yapıldı. güneş 5 gibi doğuyor galiba insanlar da 7 gibi işe gitse en erken tok gidicek ama sanırım diyanet işe gitmeden biraz uyusunlar dye düşünüyor
Bir karar verin biri diyor daha erken başlamalıyız ama
Cevap
6Cevap
hocam mısırda zaten 50 derece sıcakta insanlar nasıl oruç tutuyor ben ona hayret ediyorum.. o sıcakta öğlen güneşinde 2 saat su içmeyenin orucu kabul olmalı bence..
neden bir saat oynar onu da söyleyelim güzel kardeşim normalde ezan 1 saat geç okunma sebebi cemaatin camiye yetişmesini sağlamak hemde vakit içerisinde bundan dolayı.
Sen diyanete uyarsan dinine dikkat et :) güneş doğmadan hava aydınlanmadan önceye kadar ye iç sıkıntı yok. Diyanet namussuzluk yapıyor fazla takılma.
zaten diyanetin verdigi vakitler sıkıntılı, fazla oruç tutuyorsunuz
Bilmiyorum cidden ama biz tutalım Allah kabul eder
Vakitlerde sorun yok sorun bu hoca denilen adamda
Niye izledinmi videoyu videoda sorun yanlis nedir
Her yil ayni terane bu adami biliyorum zekeriya beyaz , yasar nuri bunlar ayni kafada
Fazilete göre tutuyorum. Diğerlerini bilmem
Anlamiyorum valla. Nys biz bildiğimiz gibi tutalım
tanrı bilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar