Bu akşam aklıma geldi 12 saat falan oruç tuttum sonra iftar zamanı geldi ve sadece bir yudum su aldım ve doydum, namaz kılmaya gittim aç değildim.

Bu akşam aklıma geldi 12 saat falan oruç tuttum sonra iftar zamanı geldi ve sadece bir yudum su aldım ve doydum, namaz kılmaya gittim aç değildim.

Allah herkesin ibadetlerini kabul etsin. Aynen öyle ama insanlar bir garip oldular aslında gariplikten de ziyade maalesef ahlâkî değerlerini unuttular, eğer unutmasalardı bu Ramazan ayında influencer yemek fenomenleri siy*nist markaların reklamlarını yapmazlardı hatta ve hatta bir de reklamda oruç tutmayıp da gündüz vakti o içeceğin tanıtımını yapmak için videoda gündüz vakti yemezdi... Bunu bırak en basitinden dışarıda sigara içiyorlar o dumanı oruç tutan kişi de içine solumak zorunda kalıyor, velhasıl Allah halkımıza hidayet versin gidişat hiç iyi değildi şimdi ise berbat durumda, yerlerde...
Amin
Gerçekten tuhaf bir çelişki var orada. Saatlerce sabrediyorsun, suya bile bakarken temkinli oluyorsun ama iftarda birkaç dakikada doyuveriyorsun. Belki de mesele doymak değil, o bekleyişin anlamı. Açlık uzun, doyum kısa ama sabır insanın içinde daha kalıcı bir iz bırakıyor.
Aynen vallahi 5 dakikada doyuyorsun ama o bütün gün kendini sorguluyorsun. Mesela birisini yemek yerken gördüğün zaman aç kalan insandan halinden anlıyorsun. Bir şeyler alamayan almakta zorlanan insandan halini anlıyorsun.
Mesela birini ispanak yerken görmek 😅
İştah kapatıcı kilo vermeye birebir :D
olabilir gerçekten tuhaf bir his bu 12 saat aç kaldıktan sonra bir yudum suyla doymak çok garip gelebilir insanın ama sanırım bedenimizin kendi düzeni var ve bazen bizim açlık hissimizi manipüle edebiliyor bu gibi şeyler
Oruç insanın bedenine de ruhuna da sabrı öğretiyor güzel kızım 💛 Bir yudum suyla doyman çok normal çünkü gün boyu dinlenen mide küçülüyor, kan şekeri dengeleniyor 🥣🍵 O ilk hurma ya da su var ya, hem bedeni hem kalbi doyuruyor 🥖💧❤️ Bazen açlık sandığın şey susuzluk oluyor. İftarda yavaş başlamak zaten en sağlıklısı. Sonra çorbanı içip biraz dinlenmek mis gibi oluyor 🍲🍞 O dengeyi yakalaman çok kıymetli 🌙💕
Cevap
10Cevap
Ne olsun işte bütün mutluluklar kısa sürmez mi 😂
Gerçekleri yüzüme vurdun 😂
Ama hayat böyle Pericim 😂
Yine haklısın 😂
Sen bana çok hak vermeye başladın dünya tersine mi dönüyor 😂
Aşk olsun her zaman hak veriyorum 😅
Napayım canım sıkıldı senle uğraşayım dedim 😂
Hee tamam 😂
Evet ve üzücü bütün gün şu kadar yicem hayalleri çöp oluyor
Çok garipmiş ben doymak bilmiyorum jxs
Hahah ben iftar yemesem de olur
Evet öyle bence de
Yiyip içip doymuyorum kilom da yok djdj Allah kabul etsin
Amin 🙏🏻
Mide küçük, normal bir durum aslında. Bir Yumurta sarısı bile tok tutabilir saatlerce. Aslında nasıl, ne kadar yediğin değil, ne yediğin önemli.
Aslında bu gariplik değil gerçek bunu idrak eden kazanır. Oruç aç kalmak değildir nefsine hakim olmaktır
Dayan dayan nereye kadar
Maalesef öyle
Su için iştahta gidiyor
Cidden baya garip
Evet canım .
saatlerce aç kalınca mide küçülüyor iftar vakti iki lokmayla doyuyoruz
Hayatın garipliği işte bu.
Değil
Bu ramazan ayında bile kötü insanlar var
Hayat böyle bir şey
10 dk sonra Baska bisey yiyemiyor insan
evet aynen