regl dönemindeyim ve oruç tutmuyorum. insanlara oruçlu değilim dediğimde direkt linçlemeye çalışıyorlar
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır, saklamak zorunda değilsiniz. Oruç tutmak bir kişinin kendi tercihi ve inancıdır ve başkalarının bu konuda bir şey söyleme veya eleştiri yapma hakkı yoktur. Herkesin dinî ve kişisel tercihleri farklıdır ve bu tercihler kişisel hayatın gizliliği kapsamındadır.
Bununla birlikte, bazı insanlar oruç tutmanın önemini vurgulayabilir ve sizin de oruç tutmanızı isteyebilirler. Bu durumda, onlara saygılı bir şekilde yanıt vermeniz ve kendi inançlarınızı açık bir şekilde ifade etmeniz gerekir. Ancak, sizin oruç tutmamanızın da aynı şekilde saygı görmesi gerektiğini unutmayın.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Olayla ilgili bilgim yok lakin doktor diyor mu oruçl tutma sıkıntı olur diyr yoksa kafana göremi yapıyorsun
Kafana göre yapıyorsan bı keyfi
61 gün de cezası var tabi
He şunuda unutmayalım dini oruç sanan bazı akıllılar var mesala örnek
ORUÇLU ORUÇLU SÖVDÜRTME
söv söv lan mala bak hakarat hakarettir günahtır ramazan diyemi etmiyorsun mala bak ya neysen
Kısacası çevrene çok takılna elinden geleni yap tut tuabildiğini tutmazsanda dağlık olsun senin günahın başkasını etkilemiyor
Sen tutmuyorsun diye o diğer mallar da cehenemde yanmayacak herkes kendi günahı ile gider
İstisnalar hariç
Mesala mini eteği giyer ben cesurum diye insanda hormon var erkektede kadındada azıyor bu pisliklik değil senin mini giymen beni etkiliyor bakma diyorsun belki içinden ulan senin yüzünden 180 derecelik görüş açımı neden 160 dereceye düşüreceğim bana bi söyle ne hakkın var benim görüş açımı kısmından
Sonra neyse konu çok haşka yerlere gider sustum010 Yorumla- +1 yıl
Kanka kız reglim demiş ya reglken oruç tutulmaz islamda böyle bir şey var 🤭
- +1 yıl
Oruç tutmama değil, oruç bozma cezası 61 gündür.. Oruç tutmamanın karşılığı tutmadığın gün kadar tutmaktır.
- +1 yıl
Estağfurullah. Hepimizin yanlış bildigi şeyler var 😊 böyle böyle öğreniyoruz zatenn🥳
- +1 yıl
Kısmen haklısın kısmende değil kahvehanedeki dayılar gibi hissediyorum genelde kaynak veririm 😅 buseferlik olması neyse internette bakındırım 😅 yalışı düzeltecek kadar öğrendim
Eğer yanlış olduğunu biri söylüyorsa araştırılması lazım eğer bu şekilde yapılıyorsa dediğine %100 katılıyorum - +1 yıl
Önemli olan da bu 😊
+1 yılSeni linçleyen insanlarla muhattap olmamanı tavsiye ederim çünkü çağ dışı bir davranış kimse kimseye karışamaz herkes kendinden sorumludur sözde dinimizde zorlama yok ama bu insanların bu ısrarı neden hiç bilmiyorum ben böyle bir durumda olsam söylenen sözleri umursamazdım ve o kişilerle muhattap olmazdım.
00 Yorumla
+1 yılHayır, oruç tutmadığınızı söylemek doğal bir durum ve kesinlikle saklanması gereken bir şey değil. Her insanın kendi sağlık durumlarına ve inançlarına göre oruç tutma tercihi farklılık gösterebilir. Regl döneminde oruç tutmamanız da dinimizde kabul edilen bir mazerettir.
İnsanların size karşı linçleme gibi agresif davranışlar sergilemeleri doğru değil. Ancak maalesef bazı insanlar bu konuda bilgisiz veya önyargılı olabilirler. Bu nedenle, kendinizi savunmak ve kendinize saygı gösterilmesini sağlamak için sakin ve net bir şekilde durumunuzu açıklayabilirsiniz. Ayrıca, insanların farklılıklara saygı duyması gerektiğini hatırlatmak da önemlidir.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
85Cevap
Sorulması da pek uygun değil. Herkes dilediğini yapmakta özgür bence. Yeterki karşılıklı saygı olsun
10 Yorumla
+1 yılBizzat başıma geldi. İşim dolayısıyla çarşıdaydım. İftara yetişemeyecektim. Merkez deki yakın lokantalar kapalıydı. Ben de iftar çadırında yemek yfmeye karar verdim.
Orucun açılmasına 15 dk felan vardı. Yemeğimi aldım oturup masada ezanın okunmasını bekliyorum. Aradan 2 dk geçti yemek alan başka birisi gsldi karşıma otırdu. Hiç sorun yok. Tüm masa bekliyoruz
Aradan 1dk geçti adam karşımızda yemek su pide tüketmeye başladı. Allah var bir şey demedim.
Saygı duyulmalı, iki tarafta birbirine saygı duymalı. İftar çadırona gelip, iftarının sın dakikasına gelmiş insanların karşısında bunu yapmak aslında çok şey hakediyor.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle, regl döneminde oruç tutmamanız doğal bir durumdur ve bu konuda herhangi bir utanç ya da suçluluk hissetmenize gerek yoktur. Bununla birlikte, bazen insanlar genel olarak oruç tutmama sebeplerini anlamakta zorlanabilirler. Bu nedenle, "oruç tutmuyorum" yerine "sağlık sorunlarım nedeniyle oruç tutamıyorum" gibi bir açıklama yaparak durumu daha anlaşılır bir şekilde ifade edebilirsiniz. Tabii, bu konuda size ne söylendiğine bağlı olarak, durumu esprili bir şekilde ele almak da mümkündür. Örneğin, "Şu anda oruç tutmuyorum, ama yine de seninle iftar yapabilirim" gibi bir cevap verebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBöyle cahil insanların hepsini Hitler gibi yakıp, sabun yapıp satsak en azından bir faydaları getirileri olur.
Herkesin ibadeti kendisine ve tutup tutmamak kendi kararı. Biri bişey derse dinde zorlama yoktur hatırlatmasını yapın.50 Yorumla
+1 yılLincleme biraz abartı olmuş bence sağlık sorunlarından dolayı tutamadığım çok oruclarim oldu bırak sormayı imalı bakan bile olmadı herkesin kendi tercihi o eskidendi şimdi herkes birbirine saygı duyuyor en azından eskisi kadar elestirilmiyor bu soru başlığın bilincinde farkinda olmadan seçtiğini düşünüyorum
10 YorumlaRegli olmadığın halde de oruç tutmasan bile bu kimseyi ilgilendirmez ne anlıyorlar linçlemekten bilmiyorum ki bana da aynısını yapıyorlar ama umursamıyorum sende takma salla gitsin senin vicdanın rahatsa (olmayacak bir durum yok) kimin ne dediğini umursama 😶😊
10 YorumlaKendi dini duygularını bastırmaya çalışan insanların başkaları üzerinde yargı kesmesi sanki psikolojik bir eziklik gibi.
Aldırma ve nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa. İslam dinin temel yargısı 'Dini anlatırsın ama zorlayamazsın' der. Seni de oruçlu olmadığın için dışlayan insanlara bunu söyle ve dışlanması gereken kişinin din adı altında baskı olduğunu vurguladı önüne dön, bunlar yaşanıyokr maalesef.10 Yorumla
+1 yılyahu oruç tutarsan kendine tutmazsan kendine başkası oruç tutarsa kendisine tutmazsa kendisine
bir başkasının oruçlu olmamasını eleştirmekte orucu bozuyor
oruç seni tutmalı sen orucu değil20 YorumlaOruçlu insanlarn gözünün önünde bsi yiyip içersen linç yersin ama bn hc regl die oruç tutmayan birinin linç yedgni de genel olarak oruç tutmayan birinin linç yedgni de hc duymadm. Arada TV de duyuyordum oruç tutmayan insanları dovuolardi falan daha o da kalmadı
10 Yorumla
+1 yılİbadetlerde her birey özgürdür deriz. Namaz kılmayana bir şey demeyiz. Ama bu oruç, bayram namazı gibi şeyler yılda birkaç kez olduğu için insanlar bunlara fazla önem veriyor orucun da diğer ibadetlerden farklı olmadığını maalesef anlayamıyorlar. Lokantada yemek yedi diye adamları orada dövüyorlar
13 Yorumla- +1 yıl
@Merol0 Olmasa dahi adam oruç tutmuyor diye dövemeyiz. Sorun sadece işletmede değil.
Ya ben bu konuya karşılıklı olarak bakıyorum. Simdi oruç tutan birisi açısından kendimi baz alarak söylüyorum: benim canımı kimse bişey çektiremez. Benim gözümün önünde yesin isterse ben o adama niye oruc tutmuyon demem. İnanç, hastalık, sakatlık vesilesiyle tutmuyo olabilir. Şimdi diğer acidan baktığımda ise oruç tutmasam kesinlikle birisi sormadıkça oruç değilim demezdim. Ama aynı oruç tutar gibi kimsenin yaninda da bisey yememeye çalışırdım. Mesela şöyle ki aksam yemegimi iftar saatine denk getirirdim ve ezan okunmadan kimsenin önünde baslamazdim. Benim fikrim.
00 YorumlaOruç ibadetini yerine getiren ve bunun kişisel bir inanç meselesi olduğunu bilen biriyim.
26 yıl TSK içinde rütbeli askerlerden oruçlu veya oruçsuz insanların birbirine bu tarz davranışları olmadan yaşadık ve silah arkadaşlığı yaptık.
Tutmayana neden tutmuyorsun, tutana da ayrı bir önem göstermedik.
Bakara suresinin 256. ayetini okuyan herkes dinin nasıl olması gerektiğini bilir.
00 YorumlaSoylemene ya da ulu orta yemek yemene gerek yok ama linç etmeye de kimsenin hakkı yok senin sevap hanane kimse bir şey kazandırmaz ya da kaybettirmez bu yüzden aileden almadığın bilgiyi başkasından alman da beklenmez. Herkes sınırları içinde davranırsa sorun yaşanacağını sanmıyorum..
00 YorumlaNeden oruçlu olmadığını belirtme gereğinde bulunuyorsun ki. Oruç tutmayabilirsin ama oruçlu insanlara saygı göstermeyip rahat rahat yanlarında yiyip içiyorsan ayıp o zaman tepki gösterirler tabi. Başka türlü de durup dururken sen söylemeden oruçlu olmadığını anlamazlar diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılYa ben şunu anlamıyorum kendisi namaz kılmaz yılda bir oruç tutar, tutmayana bir sürü laf söyler önce kendine baksana kardeşim namaz kılmıyorsun bir oruç tutuyorsun diye çenen durmuyor mk herkesin ibadeti kendine kimse kimseye göre yaşamak zorunda değil
01 Yorumla
+1 yılKime ne belki hastaligin var.
Ayrıca dinde zorlama yok
Günahıda sevabıda senin boynuna
Hiçbir müslüman bu konuda linçlemekle uğraşmaz karisilmayacagini bilir, uğraşan ya senin dinimiz hakkında bilgilendirmek ve dogrusunu yapman icin tesvik etmeye çalışıyordur ki bu hakaret gibi konuşmaz, ya da dinimizden nefret eden o islam düşmanlarıdır.00 YorumlaÖzel durumumdam dolayi oruçlu değilim de daha iyi yani insanlar anlayıp etmeyip yargılamalar sen isteyerek oruç tutmamazlik yapmıyorsun sonuçta ki yapsan da bence buna kimse bisey diyemez ister tutar istemezsen tutmazsin onlara ne. Ben regl oruçluyum diyorum yinede yakın dahi olsa isteyerek tutmadığım düşünülüyor bu da veni rahatsız ediyor zaten birinin bana o konuda laf etmesine asla izin vermem günahı da sevabı da bana çünkü kimseyi ilgilendirmez.
00 Yorumla
+1 yılOruç tutuyorum ama kadın olarak tutmadığımız zaman oluyor gizli çay içmeler yemek yemekler çok rahatsızım bu konuda erkekler de takipdeler beş kuruşluk anlayış yok evde eşlerinin hangi gün regl olacaklarını bilmezler hadsizler ortalıkta gizli çay içti demesini bilip dedikodu yaparlar regl olmanın nesi ayıp ya ne yapabilirim onlarara ne dedikoducu erkekler kadınlardan daha çok onlarınki ipe götürür
00 YorumlaBu bir bireysel ibadet ve herkes kendi tercihin den sorumludur. Yadirgama ve yargılama kimsenin haddine değildir. Özellikle kadınlara çünkü kadınların özel durumlari da söz konusu. Tutmayan tutana saygı gösterir açık yerlerde yiyip icmemeye çalışır tutan da tutmayana neden böyle yaptın demez dememeli bence olay bu kadar yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRegl iken oruç tutulabilir diyen hocalar da var. Sonuçta savaş döneminde dahi namaz kılan oruç tutan insanlar kadınların reglinde neden böyle bir serbestlik tanısın ki bana saçma geliyor 🤔🤔 ve mantıksızda sonuçta bu konu hakkında ayet yok bildiğim kadarıyla ve günümüzde sahih olmayan çok hadis var sadece hadise dayanarak böyle bir hüküm vermek ne derece doğrudur
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle terbiyeli konuş kardeşim Süleyman Ateş hocamın bu konu hakkında yorumunu oku. Kan gelmesi bir kusurdur ve her namaz vakti abdest alınabilir İslam kolaylık dinidir
Cevap sahibi+1 yılSaygı duyarım sizin görüşünüz ama peki sonradan neden namazlar kaza edilmiyor bu mantıksız değil mi? Sonuç olarak namaz en temel ibadet ise regl bittiğinde kaza edilebilir aynı oruç gibi mesela yatalak birinin gözleri ile namaz kılması bile farzken neden böyle bir durum çıkıyor merak ettim
- +1 yıl
Buda kadınlara verilmiş güzel bir nimet böyle düşünün, islam da verilen her hükmü bız insanların aklı mantığı yetmiyormuş maalesef, bazılarıni anlayabiliyorken çoğunu aklımız fikrimiz almıyor, esasen islam fikir yürütmekten ziyade getirelen kutsal hükümleri kabul etmek ve hakkıyla teslim olmaktır
- +1 yıl
Arkadaşlar reglken eğer bir şeyler yemezsek regl sancısı daha da şiddetli oluyor ve dayanılmaz bir ağrı bence bişey bilmeden konuşmayın
- +1 yıl
Ayetlerde hadislerde kadın regl Ken oruç tutamaz ibadet edemez dio TV ye çıkmış insanın lafıyla din in emir ve yasakları hadisleri degstrilemez. Bunlara her sene güncelleme gelmiyor yani ezelden beri olan şey ilk defa duyuyormus gbi şu isimde hoca böyle dedi bu isimde hoca şunu dedi diyemezsiniz. Belk şeyler bunlar birinin çıkıp da TV de söylemesi gbi bişey değil
+1 yılSenin çevren anlayışsız demekki bende öyle bir durum yok
00 YorumlaRegl iken oruç tutulmaz, bunu onlar da biliyor. Ne yersiz bir linç bu.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılFatih Sultan Mehmet 'in çok sevdiğim bir sözü var. İnsanlara; "Dinin nedir? Namaz kılıyor musun? Oruç tutuyor musun?" gibi Allah'ın soracağı soruları sormayın! İnsanlara; "Aç mısınız? Bir şeye ihtiyacınız var mıdır? Bir sorunun var mı?" gibi kulun kula soracağı sorular sorun. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft
00 Yorumla
+1 yılAllah'tan saklamadığını neden kuldan saklayasın ki 🤔
Kimseyi ilgilendirmez ayrıca dinde zorlama yok.
Son olarak ahirette Allah'ın kuluna soracağı bu soruyu hiçbir insan Allah'ın yerine soramaz...
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki olmayabilrisin regl olabilirsin keyfi tutmuyor olabilirsin sağlık sorunun olabilirsin kimseyi alakadar etmez 11 ay boyunca her bku yiyip 1 ay Müslüman olan insanlar bu tarz insanlar boş ver
00 Yorumla
+1 yılKimse kimseyi linc edemez oruc tutmadigi icin ama herkesin yaninda yemek soyleyip yemekte abes oluyor benim cogu arkadasim yer banada soyler takilir siz rgl olmuyorsunuz diye biz yaninizda bosu bosuna acmi kalalim
00 Yorumla
+1 yılRegl oldum, hastalığım var vs diye gerekçe sunmana da gerek yok inançsız olabilirsin veya müslğmansındır tutmak istemiyorsundur (herkes dört dörtlük mü yaşıyor dinini :D) kimsenin de bir şey demeye hakkı yok saygı duyacaklar o kadar
00 Yorumlaboş ver canım erkekse bayansada soyle adet dönemindeyim dibine ereceksen diye onlar utansın ve lincliyolar die kendilerine baksınlar hem kendileri cok mu düzgünlermiş
10 Yorumla
+1 yılEmpati kurmak da Ramazan ayında bolca yapılması gereken şeylerden biri. Oruçsuzlar yediklerini oruçlulara göstermemeli; oruçlular da orucunu oruçsuzların kafasına kakmamalı bence...
00 Yorumla
+1 yılNormal bisey tutmak istesende kabul olmazki boşu boşuna kendine ne diye işkence edeceksin bu bir döngü senin isteğin doğrultusunda olan birsey degil
00 Yorumla
+1 yılsimdi bir sohbette diyelim direk ben oruclu degilim dersen insanlar kinayabilir ama soylemezsin kimse sana neden oruc tutmadun demez ha diyen olursada hasta oldugunu soylersin
00 YorumlaMillete açıklama yapmak zorunda değilsin. Bu tamamen senin kişisel durumun. İnsanlar konuşur çoğu boş konuşur. Sadece orucu tutup tutmamaya odaklı sebebine değil.
00 Yorumla
+1 yılLinçlemeleri yanlış. Kimse kimseyi zorlayamaz zaten, sende cevap verme. Herkesin her şeyi bilmesine gerek yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRegl döneminde olmasan ve oruç tutmasan sorun mu oluyor yani 🤣 İbadet dedikoducu insanlarla senin aranda diye ayet mi inmiş hayırdır ibadet Allah ile senin arandadir o da İslam dinine inanıyorsan. Çetelerini tutmak başkalarına düşmedi yani
00 Yorumla
+1 yılaaaa iftira , insanlar yapmaz öyle şeyler !!! Kimsenin dinine özgürlüğüne kararlarına karışmazlar ve saygı duyarlar !! Şaşırdım
00 Yorumla
+1 yılOnlar saygısız insanlar da ondan. Halden de anlamazlar ki. Ama sen bir kaç gün tutamayacağım de ki belli o kalın kafalarına bir şey gelir.
00 Yorumla
+1 yılYooo ben umursamıyorum dışarda da sokakta da oruçlu olmadığımda yiyorum zaten şu kadarcık aklı olan insan anlar regl olduğumı
00 YorumlaBu kimseyi alakadar etmez ki. Tutmak zorunda değilsin, o kişilerle iletişimini kesmen daha doğru olur.
00 YorumlaBu ülkede dindar olanda da olmayanda da ciddi problemler var. Kendi işimize bakmayı öğrenemedik bir türlü
00 Yorumla
+1 yılTamam bizler özel günümüzde oruç tutmuyoruz ama bununda diğer insanların bilmesi şart değil bence.
00 Yorumla
+1 yılBana soruyorlar, oruçlu musun diye, değilim diyorum. Neden diyorlar. Müslüman değilim diyorum, kalıyorlar öyle aşlskjflaşkfjaslşfjald
00 Yorumlaben hatta insanın oruç olduğunu reklam etmemesi gerektiğini düşünüyorum. ibadet insanın kendi içinde yapılmalı
00 Yorumla
+1 yılya geri kafali cok yapacak birsey yok kim isterse tutar istemezse tutmaz ya herkes kendi hesbini verecek
00 Yorumla
+1 yılOruç tutmaman kendine. Kimsenin bisey demeye hakkı yok. Karşılıklı saygı lazım. Sende onlara saygılı olacaksın onlarda sana
00 YorumlaHerkesin ibadeti, günahı sevabı kendine... islam hoşgörü dinidir, kimseye bir açıklama yapmak zorunda değiliz, hesabımızı sadece Allaha veririz
00 Yorumla
+1 yılKanka ben sanki hiç ramazan yokmuş gibi yaşıyorum… sende öyle yap
10 Yorumla
+1 yılYa katlanıcan ya da orucum diycen niye bu kadar dert ediyosunuz her seyi😂
10 YorumlaBoş beleş insanları takmamaya çalış. Oruç tutuyorlar ama içleri fesat.
00 Yorumla
+1 yılSaklamana gerek yok da saygısızlık boyutuna da geçmemeli
00 YorumlaBence saklayacak bir durum yok, isteyen tutar isteyen tutmaz.
00 Yorumla
+1 yılonlara Müslümanlığı öğretebilirsin belliki bilmiyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılöyle bir durum var mallesef benim doktorum da hasas oldum için tutmamı söyledi nie oruçlu değilsin durdukları için açıklama yapıyorum bahane gibi geliyor insanlara resmen
00 Yorumla
+1 yılBizim burada tutmayan yok lincleyeni görmedim
00 YorumlaMilleti sorgulama hakkını nereden buluyorlar bem onu cok merak ediyorum
00 Yorumla
+1 yılOruçlu değilim müslüman da değilim linçleyecekler buyursun bakalım 😂
00 Yorumla
+1 yılnerde yaşıyosun aw ben de oruç tutuyorum diye dışlanıyorum
00 YorumlaGayet normal oruç tutmaman Allah sana hastayken bu hakkı vermiş
O lafları sana diyenler cahil02 YorumlaYılın 11 ayı her haltı yiyip ramazanda müslüman oluyorlar takma kafana
00 YorumlaTutmuyorum değilde, tutamıyorum öyle gerekli felan de. Anlıyıp sormazlar bi daha.
00 Yorumla
+1 yılCahil kesim bayanın ne durumları olduğunu bilmediği için kafasına göre fetva verir
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem