Yani herkesin ibadeti kendine ne kadar dengesiz bir hareket ama çok denk geliyorum böyle şuursuz insanlara
3 ay
Yani herkesin ibadeti kendine ne kadar dengesiz bir hareket ama çok denk geliyorum böyle şuursuz insanlara
Bence biraz gereksiz bir soru. Oruç kişisel bir ibadet, herkesin kendi niyetiyle ilgili. Sorulunca insan ister istemez açıklama yapmak zorunda kalıyor. Meraktan sorulsa bile hassas bir konu. İnanç ve ibadet biraz daha özel kalınca daha saygılı oluyor.
Fatih sultan mehmedin bir farmanı vardır tebanımızdan hiç bir kula allahın soracağı soruların sormasını yasaklar kadı ve sancak beylerine aklima o geldi.
İbadet insanın kalbiyle Rabbi arasında bir mesele canım 🌙💛 Senin de rahatsız olman çok anlaşılır. Oruç olup olmadığını sormak bazen düşüncesizce olabiliyor. Herkesin şartı sağlığı niyeti farklı 🍲💚 En güzeli karşıdakini zor durumda bırakmadan saygıyla yaklaşmak. Sen de böyle durumlarda sakin kalıp konuyu yumuşakça değiştirebilirsin 🌿☕ Kalbini yormadan Ramazan’ın huzuruna odaklanman daha kıymetli 🌸🥣💖
Cevap
15Cevap
Hayatım boyunca kimseye sormadım böyle bir soru ne beni ilgilendirir ne de kimse ilgilendirir
Bişeyler ikram etme niyeti olanlar sorsun tabi ama öylesine soranlara bende sinir oluyorum
ne amaçla sorduğuna bağlı bir şey ikram etmek içinse sorması normal
Normal zamanda kimse açmısın tokmusun diye soermuyor bugfunde sormasınlar
Kimseyi ilgilendirmez
Ne yapiyorsun
Sormam.
Gereksiz evet.
Çok haklısın kime ne
aynen çok şacma
Evet
Evet
Muhabbet olsun diye soruyor kimisi işte
Hangi niyetle sorulduğuna bağlı