Ben geçen sene Kilis'te babamın yanındaydım annemden babam ayrılar babamın yanında kalıyordum benim babam dindar birisi değil oruç tutmaz bende dindar birisi değilim ama birazcık dindarlık kısmım anneme çektiği için ben bir tık daha fazla dindarım babama göre ben her sene oruç tutarım geçen sene tutamamıştım Corona Virüs geçirdim ciğerimde hasar bıraktı iyileşmem 1.5 ay falan sürdü geçen Ramazan'a denk geldi ilaç içtiğim için bende geçen Ramazan oruç tutmadım babamın kapısı çaldı babam açtı davulcu para istemeye geldi normalde davulcuya bende para vermem babamda vermez ama davulcunun kalbinide kırmayız babam davulcuya daha sonra gel şu an paramız yok diyip geçiştirmeye çalıştı davulcuda tamam abi ama 20 kağıt dan aşağı para verirsen kabul etmiyorum dedi ukala bir şekilde görgüsüzce burada 20 lira bir şey değil gönlünden ne koparsa onu verirsin ama bu tam bir görgüsüzlük o sırada babamda sana bir şey diyim mi kardeşim doğruyu söylemek gerekirse biz oruç tutmuyoruz boşu boşuna da sana para ödememizin bir manası yok dedi direk yüzüne kapattı davulcu babamı öyle bir çıldırttı ki babam doğruyu söyleme gereği duydu normalde böyle bişey yapmaz ben babamı bazı konularda eleştirsemde bu konuda haklı buldum
21 Yorumla- +1 yıl
Zaten o işi yapanların geneli öyle kardeş hepsi cahil görgüsüz kibar bi insanın yapacağı bi iş değil
En İyi Cevaplar
Ramazan davulcuları, Ramazan ayının geleneksel bir parçasıdır ve toplumun birçok kesimi tarafından saygı duyulur ve sevilir. Ancak, bazı insanlar davulcuların rahatsız edici olduğunu düşünebilirler, özellikle de geç saatlerde veya erken saatlerde davul çalındığında veya sık sık çalındığında.
Ayrıca, bazı insanlar davulcuların para karşılığı çalıştıklarını düşünebilirler. Bu, davulcuların belirli bir gelir elde etmek için çalıştıkları anlamına gelmez, çünkü genellikle davulları çalmak için toplumun farklı kesimleri tarafından davet edilirler ve geleneksel bir görevi yerine getirirler.
Ancak, herkesin görüşleri ve düşünceleri farklıdır ve bu konuda tamamen haklı olduğunuz bir görüş yoktur. Ramazan davulcuları hakkındaki görüşleriniz, kişisel tercihleriniz ve deneyimlerinizden kaynaklanabilir. Ancak, diğer insanlara saygı duymak ve onların geleneksel kültürlerine saygı göstermek önemlidir.11 Yorumla- +1 yıl
Yazdığın paragrafların tamamını büyük bi ilgiyle okudum lakin sadece para için yapılıyor ihaleleri varmış muhtarlıktan bide ne geleneği gelenek mi kaldı arkadaş geleneklere bağlı bi toplum değiliz öyle olsak kıyafetlerimizden davranışlarımıza farklı olurdu camiler dolu olurdu islam dini artık simsarlardan dolayı bitme noktasında hal böyleyken ki davulla bi alakası yokken oruç tutanlar alarm kurup kalkabilir hala tutan tutmayan herkes bu gürültüye maruz kalıyor. Oruç tutanlarda para vermeyi istemiyor bitsin artık bu eziyet
Millet 500 seni ileriye giderken biz ısrarla hala geçmişte yaşamaya devam ediyoruz. En ufak bir şekilde davulculuktan anlamayan insanlar sırf para kazansın diye ihale usulü ile bu işleri alıyorlar. Ramazan ayı boyunca bir de durmadan insanın kapısına dayanıyorlar 4-5 kere bahşiş diye.
21 Yorumla- +1 yıl
Ben bahşiş vermem hiç sövecek kadar sinirleniyorum dan dan ses bide 500 senelik mani üretken bile değiller sesleri kargadan beter
+1 yılAdamlar ekmek parası için yapıyor bunu ve eskilerden gelen gelenek nostaljik ne güzel para tuzağı ya da saçmalık olarak görmüyorum fikrimce beni çocukluğuma götürüyor
07 Yorumla- +1 yıl
Beni de uykumdan ediyor.
- +1 yıl
Ölmezsin ölmezsin
- +1 yıl
Ajdar dinle madem ekmek parası kazansın o da teoman her halukarda para kazanıyor. Bana rahatsızlık veren isterse gebersin açlıktan banane
- +1 yıl
Kötü kalplisin sana laf anlatıp seviyene inmicem kötü kalbinle boğuş sen
- +1 yıl
Meselenin kalple alakası yok bu iş rant ekmek parası ayda bi defa olmaz bence sen geri kafalısın senin ajdarı dinlemen hafif kalır ben gece uykumdan uyanıyorum binevi işkence ve üste bide işkence yapanlar olsun ekmek parası demek absür dediğimi yap ajdarı dinle o da ekmek yesin teo yükünü tutmuştur
- +1 yıl
Kotu kalpli olan varsa sensin senin içinde dışında pis şeytan süratli meymenetsiz 😊😊😊😊
- +1 yıl
Kardesim bakma bu pisliğe kendi gibi kötü sandı seni RABBİM bunun gibi kötülere fırsat vermesin amin güya iyi insan rolü yapıyor mendebur süratli meymenetsiz 😂😂😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
bende eskiden senin gibi düşünüyordum. bir taraftan baktığımızda evet teknolojik aletler seni uyandırıyor. arzun dısında istediğin saaat dısında uyandırılıyorsun. ve istemediğin bir şey icin para ödemesi alınıyor. ama soyle bak. bu biziz bizim adetimiz. kültürümüz. hayatta hiçbir ekstra sey olmazsa tüm günler aynı olmazmı. bence bu kıymetli bir şey. bir birleştirici bir şey. yoksa eskiden de insanlar emin ol kızıyorlardır kimileri. ya ben 3 te kalkacaktım davulcu 2 de gelmiş vs. çok takılma bunlara hayatını yasa. para istediklerinde de kapıyı acma. ya da ben hrıstıyanım de. cok da zorlamazlar sanmıyorum. zaten belediye paralarını veriyor asıl.
31 Yorumla- +1 yıl
Ne geleneği ne bütünleşmesi biri benim uykumu s qp attı diye birlik mi olucam oruç tutan yok tutanlarda alarm kuruyor osmanlı kuruluş döneminden kalma bi gelenek öncesinde selçuklu dönemi yani çalar saatin olmadığı dönemler
Bende bu davulcu olayını gereksiz buluyorum. Ben çoğu zaman sahura kalktığımda davulcuyu duymuyorum bile. Bazı geleneklerin çok abartıldığını düşünüyorum. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Ne gerek var? Dan dan dan gürültüden başka bir şey değil. Bir de ramazan bitiminde taciz eder gibi zilleri kırıyorlar. Ayıp!
21 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık
Gelenek adı altında para topluyorlar. Her sabah işe giderken nasıl uyanıyorsam sahura da öyle uyanabilirim. Sokak ortasında davul çalmanın lüzumu yok bence.
Dini bir altyapısı falan da yok bunun. Bu olayın tek somut sonucu sahurunu yapıp yattıktan sonra davul sesine bir daha uykunun bölünmesi, hiç oruç tutmuyorsan boş yere uykunun bölünmesi ya da ramazan sonunda tanımadığın etmediğin adamların kapına dayanıp rahatını bozduğu için para istemesi. Olumlu bir yönü yok.31 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız bende bu konudan son derece müzdaripim
Aslında herkes davulcuya yükleniyor?
Kimi gece gece niye davulu çalıyorsun diye
Kimi niye gece gece uykuda rahatsız ediyorsun diye
Herkes davulcuya ayar veriyor.
Şöyle bir durum var ki davulcuyu valilik görevlendiriyor.
Yani davulcu gece vakti sıcacık yatağından kalkıp keyfi keder için çalmıyor o davulu..14 Yorumla- +1 yıl
Tabi ramazan ya babasının hayrına çalıyor 😃
- +1 yıl
İşe gitmek için alarm oruca kalmak davul mantığa bak 😃
Tek amaçları para zaten. Bi de ramazan diye kimse bir şey de diyemiyor. Sevabında değiller yani. 3-5 enayi kalksa da bize para verseler diye düşünüyorlar. Davulu alıp kafalarında parçalayacaksın. Ya da vazgeçtim sakin. Mübarek ayda şiddete gerek yok.
21 Yorumla- +1 yıl
Bence dediğini ypmak islama ve halka en büyük hizmet olur bunların dinle alakası yok ihaleleri kaldırsalar kim davulu alıp çalar bedava demi
Çünku biz ataerkil bir toplumuz.
Müslümanlar bencildir, onlara göre herkes müslüman olmak ve onun gibi yaşamak davranmak zorunda. Başkasının müslüman olmamasını oruç tutmamasını falan hazmedemiyorlar.
21 Yorumla- +1 yıl
İşe giderken davulcu mu kaldırıyor hangi devirde yaşıyoruz kursun alarmını kalksın
+1 yılPara simsarı diyemem ama müslüman olmayan veya oruç tutmayan kişileri sabahın köründe uyandırmak saygısızlık
31 Yorumla- +1 yıl
Ağzına sağlık 🙏🙏🙏
+1 yılBir mani bile söylemiyor. Arabanın arkasına yaylanmış tokmak vura vura gidiyor bide sg😒😂😂😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
Tokmağı münasip yerine sokup davulu kafasına geçiricen işte m k pz ven gine 😡😃
+1 yılÖyle evet gereksizler boşuna gürültü kirliliği yapıyorlar ben alarm kurup kalkıyorum zaten
22 Yorumla- +1 yıl
Devletin dini yoksa bu tür uygulmaları kaldırsın ya
- +1 yıl
Cidden çok morl bozucu
+1 yılAbi sitede oturmuyor musun? Binanın dış kapısını açmayın, giremezler.
23 Yorumla- +1 yıl
İçeri girmiyor zaten girerse kavga ederim kesin ama ona rağmen sesi uyandırıcak kadar çok
- +1 yıl
Ona yapıcak bişey yok maalesef, geziyorlar
- +1 yıl
Chp iktidara gelsin kaldırtıcam 35 milyon ateist deist agonist var bu ülkede oruç tutmayan müslümanlarıda üstüne koy işe gitmek için alarm oruç tutmak içn davul tamamen deli saçması
+1 yılBunların amacı sahura kaldırmak değil, değnekçiler bildiğin
11 Yorumla- +1 yıl
Kriz geliyor bana gece gece çalınca
+1 yılAyrı renkler be abi davulun sesi uzaktan uzaktan hoş gelir diyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Uzakta çalsın o zaman pz vnk 😃🤣
+1 yılKesinlikle öyle. Gelenek bilmem ne ayagına milleti yoluyorlar
15 Yorumla- +1 yıl
Yolması bi dert uykumdan etmeleri bi dert
- +1 yıl
Küllüm zarar lavuklar ya
- +1 yıl
Yalnız olmadığımı hissettirdiğin için teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim. Bir çok kişi bu sekılde dusunuyordur emin ol
- +1 yıl
İlerde davulcular için bi birlik kurucam burdan 😃
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHer ramazanda orucumu tam tutarim ve ben bile diyorum ki ramazan davulu kesinlikle kaldirilmali. Dinde yeri olmayan bisey
41 Yorumla- +1 yıl
Doğruları söylediğin için teşekkür ederim
+1 yılİşte zamanı gelenek haline gelmiş şimdi gelmiş milletten para korloarmaya çalışıyor sanki ben istedim bence yapılmadan önce oylamaya sunuldu
31 Yorumla- +1 yıl
Ben saygı hoşgörü felan bunlara inanmıyorum öyle olsa sadece oruç tutanların kapısını çalıp uyandırırlardı ezelden beri davulla dan dan dan tutmayanların hakkına da giriyorlar tutanlar da para vermek istemiyor kaldırın abi artık nedir bu davulcu seviciliği sanki gece davul çalmak ibadet m q davulsuz ramazan hayal edemeyecek kadar beyinler dar
Nefret ediyorum. Alarm yokmuş gibi çoluk çocuk uyandırıp bir de üstüne para istiyo kekolar
41 Yorumla- +1 yıl
Aynen hay ağzına sağlık bende onu diyorum ya uzay çağında gece yarısı uyanıyorum. Hani saygı hoşgörü oruç tutan da kalkıyor tutmayanda
Tamamen fuzuli bir şey. Artık kaldırılsın! Dini bir boyutu da yok. Oruç tutan da, tutmayan da rahatsız oluyor!
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle doğru
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla dün baya bastılar bağırıp hemen şimdi gitmezseniz şikayet edeceğim sizi dedim depar attılar
31 Yorumla- +1 yıl
Ben uyandıktan sonra ne önemi var ki ağlıycam valla param olsa direk bi ay yurtdışına çıkıcam o derece müzdaripim eğer oruç tutacak varsa mahalleleri ona göre seçsinler kimse istemiyor bunlardan bıktık
Gizli Üye(36-45)+1 yıl38 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç davulla uyanmadım. davulcu mesaiye başladığında ben uyanık oluyorum zaten
08 Yorumla- +1 yıl
Gerek yok zaten
Cevap sahibi+1 yılteberler ramazanda para kaldırıyor işte
- +1 yıl
Hani hoşgörü saygı oruç tutanlar evliya gibi saygı dumamızı istiyor ama tutmayanlar uykusundan uyandırılıyor
Cevap sahibi+1 yılOruç tutanlar davul çaldırılsın demiyor ki. Belediyelerin başının altından çıkıyor bu davulcu işi.
- +1 yıl
Belediyeleri seçende biziz. Hem tutanlarda işini davulcuya bırakmıyor zaten alarm kuruyor o yüden gereksiz millet haybiye para vericek davulculara vallahi yazık
Cevap sahibi+1 yılHalk para vermese çıkmazlar bidaha. herkes para veriyor adamların işine geliyor. adam ramazan sonunda 1000 daireden ortalama 10 tl alsın 10 bin lira eder. iyi iş aslında. bizdemi davul çalsak ramazanlarda ne yapsak
- +1 yıl
Ben davulculara sövüyorum sen davul çalalım diyosun hacı
Cevap sahibi+1 yılbende sövüyorum hacı :D
- Ramazan konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBence de
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🙏🙏
Katılıyorum. Gereksiz
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 🙏🙏🙏🙂
Kurun alarmı uyanın ne gerek var davulcuya
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle be kardeş
+1 yılBence de çok gereksiz geleneklerden biri
11 Yorumla- +1 yıl
Yeri gelince bizim millet moda marka teknoloji diye geberiyor iş ramazana gelince davulsuz olmaz diyor sanki peygamber efendimiz döneminde davul vardı
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanki o gürültüyle uyandırılmaya meraklıymışım gibi bir de para istiyorlar. Saçmalık, zırvalık
13 Yorumla- +1 yıl
Davulu kafasına geçirip tokmağı münasip bi yerine sokasım geliyor
Cevap sahibi+1 yılPara toplamak için insanı resmen taciz ediyorlar. 15 dakika zır zır zile basılır mı ya. Hem ramazanın başında hem sonunda toplamaya kalkıyor uyanıklar
- +1 yıl
Ben geçen sene kapıyı açıp kalayı bastım bana mı sordun çalarken ben oruç tutmadığım halde uykumun içine rttin bi de utanmadan para mı istiyosun dedim ver abi bahşişimi diyor hala dedim o tokmağı kafanda parçalarım defol git dedim kapattım
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok şükür bizde öyle bir şey yok
16 Yorumla- +1 yıl
Yurtdışındamısın
Cevap sahibi+1 yılYoo
- +1 yıl
Nasıl yok davulcu sizin mahallede
Cevap sahibi+1 yılValla yok ya
- +1 yıl
Muhtarın elini sıkmak lazım
Cevap sahibi+1 yılHıı
Gizli Üye(25-29)+1 yılTutan vqr tutmayan var
12 Yorumla- +1 yıl
Tokmağı alıp kafasına kafasına vurucam ama az kaldı
Cevap sahibi+1 yılVur gitsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılbütün dertler bitti bu mu kaldı a q
11 Yorumla- +1 yıl
Herkesin derdi farklı kardeşim
+1 yılBana da mantıksız geliyor
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıksız zaten 😃
+1 yılBen gormuyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Ne mutlu size
+1 yılArtık öyleler
11 Yorumla- +1 yıl
Kalksın artık şu gelenek ilk çağdamıyız? Osmanlının her izi silindi ni davula sahip çıkıyorlar vallahi beyin yok bu millette
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil. Ben öyle görmüyorum.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCok cimri bir insan olduğun kanaatine vardım agresifsin de özellikle. Neden insanları adet ve göreneklerinden uzaklaştırmaktan yanasınız? O kadar nostaljik ve özel bir şey ki, avrupai olmaya hicte gerek yok yeterince kötü durumdayız su an zaten. Kültürlerimizi koruyup kollamamız lazım böyle dil uzatmamız değil
- +1 yıl
Benim bir gecelik uykum 3000 liradan değerlidir. Cimri olduğumu beni tanımadan karar vermeniz önyargıdan ibaret. Üstündeki kıyafetler evindeki eşyalar avrupayi. Ahlak ve zihin olarakta türkiye avrupadan beter duruma düştü. Tüm gelenek görenekler yerle bir bitek davul mu kaldı? Evlenirken araba yerine ata bin ozaman? O da geleneklerimizde var. Ha ata binmem araba çıktı dersen de bende davul yerine alarm var derim anladın. Oruç tutmuyorum ben ve tutanlar saygı bekliyor. Peki ben tutmadığım halde neden uyandırılıyorum?
- +1 yıl
Kötü insansın kabul et şeytan süratli meymenetsiz 😊😊😊
- +1 yıl
Sen iyi bi insan olduğun için mi milleti soyanların çanağını yalayan partinin logosunu profil resmi yaptın? Eşcinsellere karşı olup tarikatlarda bademleme yapanda sizsiniz oğlancılık yapanda biz şeytan oluruz ulan sizden ala şeytan mı var şeref fukaraları
+1 yıldavulcular çok yaşasın
01 Yorumla- +1 yıl
Davula karşı olunca size göre dine de karşı oluyoruz diye düşünecek kadar beyinsizsiniz sırf mualif olup cinslik yapmak için trollük yapıyosunuz o resimdeki vatan hainin yolundan giden bi o ç sun sq r git
Ramazan konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bencede oyle
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler