Askeri şartlar ile sivil şartlar birbirinden farklı. Askerlik elbette ki daha zorlayıcı ve emir altı bir durum. Böylesi bir durumda oruç tutulur mu? Tutulabilir mi? Kendini zora sokarak oruç tutmak doğru mudur?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evet tutmak mümkün ama burada önemli olan sensin sen ne için bu orucu tutacaksın onu bilmelisin
Her şeyden önce Allah rızası için tutacağım tabiki
O zaman Allah da sana kolaylığını verecektir elbette
Ben ilk gün tutmuştum zar zor o da gececi oldugum halde sonra tutamadım aslında askere kadar hep oruç tutardım hiç bozmadım orucumu ama askerde bir olayla karşılaştığım için diğerlerini tutamadım gececi oldugim halde
Nasıl bir olay
Abi aslında tutarsın zor değil ben bir sıkıntı yaşadım askerde pisikolojim bozulmuştu o halde bile ilk gün tuttum 2. Gün niyet ettim bozdum 3 . gün de aynıydı yeminle 1 hafta kadar böyle oldu çok borca girdim ama sonunda tutmuycam dedim tutmadım 2 ramazan tutamadım ama şükür sıkıntımı atlattım ve şu an hayatım da ha neşeli şu an ki orucu çok güzel tutarım rabbim yardımciniz olsun
Çok geçmiş olsun kardeşim. Umarım bir daha aynı sıkıntıları yaşamazsın
Amin insaAllah kardeşim cidden o zamanlara baktığım zaman doğunun en kotu yerindeydim birde teskere ye az kalmıştı ben her sabah mevizden çıkardım sigara alanı vardi orada yemin ederim 2 paketi akşama kadar bitiriyodum
Ben sigara kullanmıyorum o yönden rahatım çok şükür
Ben sigaradan değil normalde tutuyim akilima gelmiyo ama sıkıntı biraz yıkmisti benj
Mümkün.
Ben tutardım.
Denemeden bilemezsin
Elbette deneyeceğim. Yarın ola hayrola