+1 yılKadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olmasının sebeplerinden biri Kur'an-ı Kerim' in bu gecede indirilmesidir. Kur’an’ı indirilmesi insanlığın hidayetinde bir dönüm noktası teşkil ettiği için bu olayın gerçekleştiği gece özel bir anlam taşır. Tevbe kapılarının bu gece gün doğumundan gün batımına kadar açık olması da bu gecenin bir diğer önemidir. Kadr Sûresinde bildirildiğine göre bu gecede Allah’ın izniyle melekler ve Cebrâil yeryüzüne iner ve gece boyunca yeryüzüne barış ve esenlik hâkim olur. Kadir gecesinin önemine işaret eden bir hadiste, önceki ümmetlerin uzun ömürlü olmaları sebebiyle fazla sevap kazanma imkânına sahip bulunmalarına karşılık müslümanlara Kadir Gecesinin verildiği belirtilir. Bugün yapılması gereken en önemli şey bol bol tevbe istiğfar etmektir. Cenab-ı Hakk sonsuz rahmet, merhamet ve mağfiret sahibidir. Bu gece herkes birbirine dua etmeli ki hep birlikte kurtuluşa erebilelim. Çünkü gerçek mümin kendisi kadar kardeşini de düşünür. Kadir gecemiz mübarek, tevbe istiğfar, ibadet ve dualarımız kabul ve hayırlara vesile olsun inşallah... 💫
51 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİnancım İslam dini.
Şükürler olsun bu dine mensubum ve yaşamaya çalışyorum.
Bugüne özel dualar, yapılması gerekenler mevcut.
Yapılırsa da söylenmesi uygun değil.
İslam dinine inanan herkesin Kadir gecesi mübarek olsun.
Ettiğiniz tüm dualar hayırlısıyla tez vakitte nasip olsun inşallah 🤲71 Yorumla
+1 yılZayıfladığını düşünüyorum inancımın. Din dogmatik ama haddim olmadan sorguluyorum. Bu beni üzen bir taraf. Hoşgörüsüz bir yaklaşım var genel olarak ve bu beni biraz daha kendi halime itti. Belki de şeytanın işi ve şeytana uyuyorum. Karmaşık hissettiğim konu.
33 Yorumla- +1 yıl
@hojiblanca aklınızda ki her sorunun cevabı var. Yeterki doğru yerde arayın.
- Ramazan konusunda 312 cevap paylaştı.
+1 yılSende yok inançlı misin, yok inanciniz var mi. Sinir etme adami otur bir el aç dua et. Go to cehennem.
Dua bilmiyorum bir küçük ederim sanırım 😄 o kadar çemkirip42 Yorumla- +1 yıl
Rica etsem yorumumu kaldırır mısınız? İyice ana baba gününe döndü. İyice rahatsız olmaya başladım.
Siz, de kusura bakmayın, benim yorumumun altı curcuna olduğu için belki görmez diye düşündüm.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
116Cevap
+1 yılİnançlıyım, özellikle edeceğim dualarım var. İnşallah dileyen herkesin duaları kabul olur. Tüm İslam aleminin Kadir gecesi mübarek olsun. 🤲
61 Yorumla
+1 yılYok benim için klasik haline gelenleri tekrar tekrar uzun uzun edeceğim benim isteklerim hep aynıydı değişmedi allahtan hep iyisini diledim
40 Yorumla
+1 yılHepimizin mübarek Kadir gecesi kutlu olsun. Allah sağlıklı mutlu huzurlu bir gün geçirmeyi nasip dualarımızı kabul etsin
41 Yorumla
+1 yılİnanç konusunu sorgulamak doğru gelmiyor bana. Hayırlı kandiller
50 Yorumla
+1 yılİnançlıyım da inandığım yolda gidemiyorum. Evde oturup peder ararım sonra açar film izlerim. Belki de dua ederm bilemiyorum
20 Yorumla
+1 yılEvet inançlı biriyim. Bugün için edeceğim fazladan dualar olmalı ama şu anda tam olarak kafamda yok
21 Yorumla- +1 yıl
Atayım sana dua
+1 yılBu sorularda linç yiyorum beni salın😊 tüm İslam aleminin Kadir gecesi mübarek olsun diyeyim.
20 Yorumlaİnançlı bir insanım Rabbim dualarımızı kabul eder inşallah 🙏
20 Yorumla- Ramazan konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılİnançlıyım. Herkesin mübarek olsun
30 Yorumla - Ramazan konusunda 2,3b cevap paylaştı.
u +1 yılAteistim inançlı değilim
00 Yorumla
+1 yılPeygamberimiz Kadir gecesinde nasıl dua edebileceğini soran Âişe vâlidemize şöyle demesini tavsiye etmiştir: Allahümme, inneke afüvvün tühibbü'l-afve fa'fü annî (Ey Allahım! Sen şüphesiz çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet) (Tirmizî, “Da'avât”, 84)
70 YorumlaRamazan konusunda 847 cevap paylaştı. kadir gecesini doğru anlamanızı dilerim. kadir gecesi bir geceden ibaret değildir tü yaşam ile alakalıdır.
kuran okuyun anlayarak okuyun kadir suresi bunu açıklar ama lütfen anlayarak okuyun. kuranı tüm hayatınıza taşıyın. kadir gecesi bir kumar gibi algılanmış. denk getirme savaşına girilmş. tüm günahların af edileceği gibi vaadler ile insanlar günlük ibadeti bırakmış kadir gecesini denk getirme savaşına girmiş. lütfen allahın sözlerini nalayarak okuun. kuranı hayatınıza indirin. kadir suresini okuduğunuzda ve anlayarak okuduğunuzda bunu anlarsınız
allah ile pazarlık olmaz. ibadet yapalım derken küfre girmeylim lütfen33 Yorumla
+1 yılımmm pek inançlı olduğum söylenemez ama yinede bazı ibadetleri yapmaya çalışıyorum inancımı artırmak için 😅bu gün özellikle dileyeceğim bir kaç dileğim varr evet
61 Yorumla- +1 yıl
Dinsiz misin?
+1 yılAteist olup 'Evrenin Hassas Ayarları"nı inceledikten sonradan dindar olan bilim insanları olduğu için ve günümüz de yapılan bir araştırmada 8 farklı ülkede yapılan araştırma neticesinde bilim insanlarının çoğunluğunun dindar olduğu tespit edilmiş olduğundan inanmamak için bir nedenim kalmıyor. "Bilim İnsanları Gerçekten Ne Düşünüyor" adlı kitap okunması gereken bir kitap bu yüzden.
50 Yorumla
+1 yılRabbime Çok Şükür Elhamdülillah Müslümanım İnancım Var Günahlarım Olsa da Hepimiz Günahkarız Günahsız Kul Olmaz zaten Günahsız Evliyalar Peygamberler sav Günahı yoktur Müslümanlik Öyle Güzel ki Bu dinde islam da Sevgi Hoşgörü Saygı Merhamet ne güzellik varsa var Bazı Kendini Bilmez Hadsizler Yallah Arabistana Yok burası Türkiye derler Ulan onlara cevabım kurban olun siz Araplara en azından onlar İslami çok daha güzel yaşıyorlar Türkiye de Tabiki de Yaşıyor Allah onlardan razı olsun Müslüman olup da Dinini görevlerini Yerine getiren türk kardeşlerimizden de Hangi ırk olursa olsun Irk Önemli değil önemli olan imandir Müslüman olmak
10 YorumlaMüslüman değilim. Fakat müslüman olmayışım, saygısız bir insan olduğum anlamına gelmiyor.
Bazı insanlar olumsuz yorumlar yapıyor veya birlik olup "Katılmıyorum" diyorlar. Bu da çok üzücü aslında.
Tüm İslâm âleminin Kadir gecesini kutluyorum. ✨40 Yorumla
+1 yılRabbime şükürler olsun ben kendi başıma inançlı biri olacak karakter üzerine olduğumu sanmıyorum ama Rabbim beni sevdiği ve değer verdiği için çok şükür Dilimde kalbimde her an allahı anarım ve Rabbim kalbinde zerre allah sevgisi olan kardeşlerimin tüm günahlarını bağışlasın onları sevdiği kullarının arasına girmesine yardım etsin
30 YorumlaAllah bilir. Biz ne biliriz ki. Biz yola düşen gafil bir Kul'uz sadece. Sadece yolumuzu biliriz.
Rabb'im cümlemizin Leyle-i Kadir Gecesini Mübarek kılsın inşallah. Bu gecenin feyzinden istifade edenlerden eylesin bizleri.
Bir kızım bir de oğlum var. Rabb'im onları Ahir Zaman fitnelerinden korusun inşallah. Annem Babam ve Ahiret Din Kardeşlerim var. Onlarda yeter bana. Yoluma yoldaş olanlar bunlardır.31 Yorumla
+1 yılHer gün her an çokça dua ederim. Bugün daha daha çok edeceğiz inşaAllah..
60 Yorumla
+1 yılDeğilim. Son 2 yilda herşeyi sorgular oldum yaşadıklarımdan ötürü ve inancim yok insanların yarattığı Allah imajina. Allah denilen şey cezalandiran, adaletsiz olan acimasiz olan bir şey değil olmamali..
Ama biz insanlar hep kötü durumlarda "Allahın cezasi" deriz. Düşün ki bir heykeltrassin sen. Yarattığın esere zarar verip onu sınar mısın sürekli? Mantıksız ve saçma.. neyse şimdi linç yemeden kaçayim.21 Yorumla
+1 yılEvet elhamdülillah inançlıyım imanıma zeval gelmesin. Özel olarak edeceğim duam yok Allah herkese iyilik saglik afiyet versin.
111 YorumlaYeryüzünde bu kadar zulüm bu kadar yolsuzluk bu kadar hak yeme zerre adaletin olmadığı bu dünya da insan ne dua etmek istiyor ne de başka bir şey inanç sorgulanıyor artık istemsizce şeytanın ya da başka bir şeyin vesvesi değil bu akıl sağlığıda yerinde hergün adaletsizlik hak yeme cinayetlere vs. şahit oluyoruz insan aciz bir kul hakkını da aramaya çalışıyor ama gücü yok alamıyor işte tam orada sorgu başlıyor
( Sınav dünyası diyenler demesin bence )10 Yorumla
+1 yılİmanımızın derecesini rabbimiz bilir tabi ama iman ediyorum yüce rabbime ve nasipse bu gece daha fazla ibadet edicem Allah herkesin hakkinda hak ettiğini ve hayirlisini versin inşallah her daim kalbimizin ve çabalarimizin ekmeğini yemeyi nasip etsin
60 Yorumla
+1 yılElhamdülillah müslümanız da ne kadar ibadet yapıyoruz orası tartışılır
40 Yorumla
+1 yılElhamdulillah, herkesin Kadir gecesi mübarek olsun. Allah dualarınızı kabul etsin. 🙏🏻
30 Yorumla
+1 yılÇok şükür inançlı biriyim önemini biliyorum.
30 Yorumla
+1 yılİnançlı bir insanım, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.
60 Yorumla
+1 yılTabiki nasip olursa teravihe gidicem bugün ve hatimde ettim Kuranı çok şükür
94 Yorumla- +1 yıl
Tabiki bırakmaz
+1 yılHayır inanmıyorum. İnançlı kişilere saygı duyuyorum.
20 YorumlaEvet inançlı bir insanım hepinizin kafir gecesi mübarek olsun ki kadir gecesi ramazan ayının son 10 günü içinde gizlidir yani ne zaman olduğunu bilemiyoruz hangi gün ise şimdiden hepinize mübarek olsun
30 Yorumla
+1 yılİnançlı bir insan değilim:Agnostiğim.
Dinlere inanmıyorum ama yaratıcı var mı yok mu bilemediğim için fazla da sorgulamıyorum. Sonu yok çünkü. İyiliği ve kötülüğü kendim için yapıyorum. İyilik ve kötülüğe de bana yapılmasını istemediğimi başkasına yapmama ve evrensel ahlak kuralları çerçevesinde karar veriyorum. Vicdanım benim mahkememdir. Yaptıklarımın sonucu olarak iyi ya da kötü hissederim.10 Yorumla
+1 yılElhamdülillah müslümanım, Yasin i şerif okudum tabiki dua olmadan olmaz hayırlı kandiller cümleten 🙂
60 Yorumla
+1 yılDeğilim ama lisede aldığım 5 saatlik din dersleri sağolsun (içinde kuran ve siyer de dahil) aslında kadir gecesinin tam belirli olmadığını biliyorum. Son 10 gün içinde herhang bir gün olabilir. Siz sembolik olarak bugün diyorsunuz ama başka günlerden biri de olabilir yani (lisedeki hocamın yalancısıyım)
11 Yorumla- +1 yıl
Beğenmeyip dislike atanlar olmuş ve şüpheye düştüğüm için araştırdım. Alın size kaynak. web.archive.org/.../kadir-gecesi inandığınız dini daha bilmiyorsunuz da yazdığım iyi bir şey bile zorunuza gidiyor :D
Ben önce sağlığımı geri kazanmak için dua edicem annem için de , bir de kalbim de olanı Allahtan isticem, Allah herkesin dualarını kabul etsin.
61 YorumlaYorumlara şöyle bir baktım hiç de şaşırmadım.
%90 inanıyorum demiş ama neye inanıyorlar 🤐
İslam aleminin dindar kardeşlerimin Kadir gecesi Kutsu olsun Bu gece nin Karanlığı aydınlatıp Geleceği Daha aydınlık için de olmasını temenni ediyorm20 Yorumla
+1 yılDualardan ziyade günün anlam ve önemine binaen ibadetlerim farklı olacak. Salavat/gece namazı/ kuran dan farklı sureler
50 Yorumla
+1 yılBüyük ihtimalle bugün deniyor kesin değil bu yüzden ramazanda her gece sırf kendime değil birçok kişi için dualar ettim bugün de edeceğim. Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah buna herkesin ihtiyacı var. Geceniz mübarek olsun.
10 Yorumla
+1 yılElhamdülillah, müslümanım. Evet bugün okuyacağım fazladan dualar mevcut.
60 YorumlaÇok şükür inançlıyız herkesin kandili mübarek olsun 🙏
50 Yorumla
+1 yılTüm müslümanların mübarek gecesini tebrik eder, iyi bayramlar dilerim.
50 YorumlaEvet inançlıyım. Daha fazla ibadet edeceğim bugün. Herkesin ibadetide inancıda kendisinedir. Kimseyi sorgulayamayız. Sadece öneride bulunabiliriz
30 YorumlaDinlerin hepsinin toptan sahte, batıl inançlar olduğunu bilen "sadece bilimin ışığındaki gerçeğe inanan, İNANÇLI biriyim."
30 Yorumla
+1 yılEvet tabii ki.
https://voca.ro/19DDOotm0jWP30 Yorumla
+1 yılevet inançlı biriym dularımız edicez kuran okucaz bu geceyi duayla kuranla geçirmek en iyisi
40 Yorumlaİnançlıyım herkese hayırlı kandiller dilerim KS halkı 😇
40 Yorumla
+1 yılÇok şükür. Dualarınız da eksik etmeyin yarın çok önemli bir sınavım var 🤲🏻
42 Yorumla- +1 yıl
@tavuklupilavveayran Allah kolaylık versin inşAllah 🤲
Çok şükür. Aileme vatana millete ölmüşlerimize edeceğim tabi
41 YorumlaSadece Müslümanım diyorum ne namaz ne oruç ne zekat hiç biri yok. Allah hidayet versin.
41 YorumlaKendime güzel bir dua edeyip, hayırlı bir eş isteyeyim.
40 Yorumla
+1 yılEvet öyleyim herkesin kadir
gecesi mübarek olsun 🌹40 Yorumla
+1 yılMüslümanım çok şükür ki
elimden geldiği kadar tasarruf etmeye çalışacam40 YorumlaHayırlı Kandiller herkese.
İnançlı mıyım, değil miyim Allah bilir orasını.40 Yorumlaİnancım var duada okurum oruçta tutuyorum Allah kabul etsin hepimizin ibadetlerini.
40 Yorumla
+1 yılElhamdüllillah sonuna kadar inançlıyım Allah geeçek müslümanların oruçlarını dualarını kabul eylesin
40 Yorumla
+1 yılAllah nasip kısmet ederse evet dua ederim belki 1 yasin okurum
40 Yorumla
+1 yılİnançlı bir insanım. Hayırlı kandiller
70 Yorumla
+1 yılÇok şükür inançlı biriyimdir siz?
69 Yorumla- +1 yıl
Yani Müslüman değilsiniz?
- +1 yıl
Günümüzdeki insanlar davranışı bakarak hareket edecek değiliz herkesin doğrusu yanlışı kendine
- +1 yıl
@Sena2022 Meal okumak tehlikeli. Meal eksik çeviridir. Meal okuyunca bu nasıl ayet diyor insan çünkü meal okuduğun zaman önceki ve sonraki ayetlerin kıyası yapılamıyor ve bütün olarak Kur'an anlaşılamıyor. Meal bilinçli olarak insanları İslam'dan uzaklaştırmak yazılmış. İlk meal Osmanlı'nın son dönemlerinde Suriye'li Zeki Megamis adında Hristiyan biri yazmıştır. Amaç İslam'dan uzaklaştırmak ve gayet de başarılı oldular. Meal okuyan Deist oluyor şimdi. İhsan Şenocak bu konuya güzel değinmiş. Bu yüzden meal değil. İslam'ı doğru öğrenmek için Tefsir okumak lazım.
https://youtu.be/3u7ZEfvuM2s
+1 yılBirileri inançlı olmadıklarını belirten üyelere 👎🏻 Atıyor? Sebebi nedir acaba herkes özgür değil mi?
214 Yorumla- +1 yıl
Bu ülkede içki içmek hiçbir zaman yasaklammadı. Ezan Türkçeye çevrilip dine müdahale edildi, başörtülüler devlet kurumlarında memure yapılmadılar, başörtülü öğrenciler okullara alınmadılar. Kimmiş yobaz?
Topluluk içinde içmedikçe birinin barda pavyonda içmesi umrunda olmaz. O onun dinine göre serbest, beni ilgilendirmez. - +1 yıl
@skidji içki sözde yasaklanmadı, eskiden 5 arkdaş rakı balık yapardık adam başı 50 tl verip çıkardık şu an bir mekanda 5 kişi 2500 tl hesap geliyor, türkçe ezana gelince allaha cahil muamelesi mi yapıyorsun, allaha hangi dilde hitap ettiğinin bir önemi mi var? Ülkenin yüzde sekseni arapça bilmiyor, ne dediğini bilmediği dine dua ediyor, dindarım diyen 50 kişi hemde başörtülü sarıklı tayfa bile fatihanın ve ezanın tercümesini yapamaz, türkçeye çevirmek bu halka mukafatmışta algılayacak beyin olmadığı için anlamamış sakallılar
- +1 yıl
Peygamber efendimiz zamanından bu yana ezanı anladığı dile çevirmeyi aklına getiren olmadı ama çok akıllı (!) bir bir zat geldi Türkçeye çevirdi. İngilizce öğrenmek için bir sürü parayı hocalara veriyorsunuz, öğrenmek isteyen 5 dakika güvendiği bir hocanın karşısına oturup öğrenir ezanın ne anlama geldiğini. Üstelik hiçbir hoca da para istemez bunun için.
Kaldı ki ezanın ne anlama geldiğini biz hocalardan öğrenemedik. Azıcık kitap okuyan çok rahat öğrenir. Benim meal yarışmasından derecem hiçbir hocadan destek almadın. Kendim gayret ettim öğrendim ve çok zevkliydi öğrenmek.
Alkol konusunda bem isterim daha fazla zam yapsınlar. Haram olduğu için değil zararlı olduğu için. Sigaraya da yapsınlar diğer zararlı maddelere de. - +1 yıl
@skidji evet o yüzden onun adı atatürk zaten. Tüm batı toplumu incili kendi dilince okurken neden gocunmuyor acaba, bwn arapça biliyorum zaten, ben türk toplumu adına söylüyorum, yoldan çevirdiğinde islamın 5 şartını sayamıyorlar sorsan elhamdülillah müslümanlar arapça ezan kırmızı çizgileri, hak yeme haram yeme, çocuğa tecavüz ne ararsan da bunlarda
- +1 yıl
O dediğin kişi Müslüman bile değil. Kendi silah arkadaşı Kazım Karabekir'ın kaynağı olduğu ve kemalist Ugur Mumcu'nun kitabına aldığı sözünde "dini ve namusu olanlar asla kazanamazlar. Öncelikle din ve namus telakkisini kaldırmalıyız" diyor.
Siz Kemalistler benim gibi birine belki yalancı diyebilirsiniz ama sizin gibi kemalist olan Uğur Mumcu'ya da yalancı diyemezsiniz herhalde. Müslüman bike olmayan birinin İslam'ın değerleri oynamasının ne hakkı olabilir.
Bizim kitabımız ile İncil mukayese edilmez. İncil tahrif edilmiş 4 kitaptır. Yani ortada 1 kitap dâhi yok. Birbirinden farklı şeyler söyleyen farklı 4 kitap vardır. En erken yazılanı de Hz. İsa'dan 60-70 yıl sonra yazılmıştır. Hâlbuki bütün dünyada 1 Kur'an vardır. Allah Kuran'ın arapça indirdiğini yone Kur'an'ın kendi beyanıyla bildirmiştir. Hâlbuki İnciller Hz. İsa'nın dilinden dahi yazılmamıştır. - +1 yıl
@xgerard öyle bir şey yok. Ülkemizin doğu ve güneydoğusundakiler Şafii mezhebine bağlıdır. Batı ve orta kesimler Hanefi mezhebine bağlıdır ve her iki mezhepte birbirlerinin imamları arkasında namaz kılabilir ve kılıyorlar da zaten. Hacca giden tüm müslümanlar Hanbeli mezhebine bağlı imam arkasında namaz kılarlar. Bu sözler İslam'da haberi olmayan kişilerin uydurması.
Bu sene de Kurban Hacc'a denk geldi diyen zihniyetten çok fazla bir şey beklememek lazım. - +1 yıl
@VoyagerA bizim mezhepte hocalar bir birine girmiş fraksiyonlara bölünmüş, geçen bir hoca müritleri diğerlerine saldırmış , ülkedeki tarikatlarda ayrı bir cahillik, ben radikalim kardeşim bana kalsa bende tüm tekkeleri tarikatleri kapatır dağıtırdım. Neyse biraderler siyaset meydanına döndü burası hadi kalın sağlıcakla
- +1 yıl
Müftünün keçisi çalınmış, "müftü keçi çaldı" diye haber yapmışlar. Bilmeden felan değil bile isteye yapılan haber. Bu bir varsayım değil, gerçekten yaşanmış bir olay. Ancak isteyen istediğine inanıyor. İslam'a düşman olanlar her tarafa müftünün keçi çaldığını yayıyor. Esas mesele müftü de değil keçi de değil! Asıl düşmanlık İslam'a.
- +1 yıl
@skidji İslam falan ya da dine değil, benim nefretim dinin tüm yaşamımıza ve devlet yönetimine bile sirayet etmesi, din insanların kendi içimde yaşadığı, allahla kendi arasında bir olgu, daha kıçı boklu oyun çağındaki kız ve erkek çocuklara kuran eğitimi almaya zorlarsan tabiki nefret edilirsin, bir insanın nasıl ki seks için erişkinlik yaşı varsa dinde aynıdır, henüz doğruyu yanlışı ayırt edemeyen çocuklara kuran öğretmek nedir? Dinciler aziz nesin öğrencileri için ateist yetiştiriyor diye linç kampanyası yapmıştı, dinciler sanki farklı bir bok yapıyor gibi, ki aziz nesin yoksul çocuklara modern eğitim veriyordu, ideoloji pompalamıyordu.
- +1 yıl
Dinin nasıl bir şey olduğunu neler emredip emretmeyeceğini karnında 3-5 kilo b. k taşıyan sen mi belirleyeceksin! Bu dinin bir kitabı var ve bir peygamberi var. Dini reddedersin anlarım, çünkü Allah kullarına kafir olma hakkı vermiş ve bu durumda o sizin hakkınızdan gelir. Kâfir bir insanla bizim işimiz yok, istediği gibi kafirliğini yaşasın. Ancak kalkıp İslam'a laf söylerse ağzının payını alacak. Sonra ağlamayacaksınız!
Aziz Nesin'e gelince Aziz Nesin'e saygı duyan Müslümanlar var. Çünkü Aziz Nesin kafirdi ama münafık değildi. Bizim dinimizde münafık kafirden de aşağı seviyededir. Şimdi kalkıp Aziz Nesin'nin dediği gibi "yav.'yı sevdiğini söylen Müslüman iki yüzlüdür" desem beni mahkemede yargılarlar. Benim sözüm değil onun sözü. Keşke ben onun bu sözünü insanlara mahkemeye çıkarılma korkusu olmadan insanlara söyleyebilsem. - +1 yıl
@skidji dinini yaşayan kendi içinde yaşasın kalkıp toplumu şekillendirmeye çalışmasın, şu anki ülkenin durumu da bunu kanıtlıyor, kendi kararını verbilen yaştaki bireyler de özgürce başörtüsünü de taksın dinini de yaşasın her ne kadar dindar bir insan olmasam bile başında dediğin gibi böyle bir ortamda başörtüsünü yasaklayan zihniyete ben karşı çıkarım ama kimse kimseye bir şeyi dayatmadığı sürece, bu gün dindar nesil yetiştireceğiz sözü çokta masum değil bunu ikimizde biliyoruz
Ramazan konusunda 359 cevap paylaştı. Evet kadir gecemiz mübarek olsun Allah dualarımızı ibadetlerimizi kabul etsin günahlarımızı affetsin
51 YorumlaAllah herkese gönlüne göre bir eş çocuk sağlıklı huzurlu mutlu neşeli bereketli bir yuva ve kendi halinde bir ev nasip etsin. Mutlu bir yuva erken cennetmiş.
31 Yorumla- Devamını Gör (190)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat