Siz kuran-ı Kerim okuyacak mısınız?

Okuyamayacağım. Kuranın bazı ayetleri çeşitli tekrarlarla birtakım etkileri mevcut. Fakat bu senin açından pekte önemli değil. Al eline oku. Hangi sure hangi ayetten başlarsan başla
İlk cümleyi anlayamadım.
Yani kuran okumak isterdim okuyamıyacağım. Anlayamadığın cümle bu mu?
Burası :
Kuranın bazı ayetleri çeşitli tekrarlarla birtakım etkileri mevcut. Fakat bu senin açından pekte önemli değil.
Kuranda gizli sırlar mevcuttur. Hadim olayları. Kuranın ayetlerini koruyan görevli birtakım varlıklar mevcuttur.
Kısacası söylemek istediğim. Bir süreyi bir ayeti 4444 kez okursan şu olur. Bir ayeti 100 defa teşbih edersen şunlara nail olunur hesabı. Uzmanlık gerektirir uzmanlıktan da ziyade bazı ilim kapılarının açılmış olan kişilerin bilebileceği şeyler
Hee anladım, tamam abi bunu bildiğim iyi oldu Saolasın. 😊🙏
Sende sağol 😀
Onemli olan anlayacağın şekilde okuyup rabbimiz bize ne diyor ne öğüt almamız gerekiyor. Arapça okumakta güzel ama bilmiyorsan Türkçe mealini okursun bazıları sadece okuyor ama anlamıyor yüce ALLAH bizlere neler diyor. Anlamak önemli bunu yaşayan pek yok. Sana birisi mektup yazmış örnek İtalyanca ama sen okuyorsun okunuş doğru ama anlamıyorsun o mektupta sana ne yazıyor ne anlamı kalır
Maalesef okuyamadım. Çünkü vaktim olmadı. Dün benim için yoğun bir gündü. Yine de bu mübarek günü boş geçirmemek adına dualar ettim. O yüzden bir nebzede olsa içim rahat sayılır.
Cevap
17Cevap
İnançlı değilim
Çok şükür. Rabbim kelamını okumayı da, karşısına çıkmayı da nasip ediyor.
Hayırlı Kandiller 🌺
Hayırlı kandiller 😊🌺
O Değil de dua, ayetler bile okuyamadım. iş dolayısıyla. 11 de bitti 12 de geldim duş derken önümüzde ki günlere artık
Umarım okursunuz, duanızı edersiniz bereketi rahmeti bol olan günlerde. 🙏
Teşekkürler
Okudum çok şükür.. bu boş yorumlarda olmasa keşke biraz saygı.. Allah tüm dualarımızı kabul etsin
Amin inşallah.
Allah kabul etsin.
Amin cümlemizin
Evet okuyacağım.
Ben yasin ve kadir surelerini okuyacağım.
Hayırlı kandiller...🙏
Hayırlı kandiller 😊
Okudum , yasin , tebareke, amme , kadir ve inşirah suresi okudum
Hayırlı kandiller 🧡🦋
Allah kabul etsin.
Hayırlı kandiller.
Kuranı kerim okumayı bilmiyorum ama namaz kılıyorum kaza namazı kıldım yatsı namazı kıldım.
Allah kabul etsin inşallah 🙏
Allah razı olsun çok teşekkür ederim sizin de
Estağfurullah hayırlı kandiller hayırlı geceler. 🙏
Teşekkür ederim sana da
Kadir, bakara ve yasin süreleri iyidir. Okuyamadım çalışmaktan. Bakara son iki ayetini okurum.
Hayırlı kandiller olsun, teşekkür ederim.
Hayırlı kandiller... rica ederim.
Okumadım ama dinledim, dinlerken uyuya kalmışım uyandığımda çok huzurlu uyandım.
Hayır, okusam güzel olur ama o iman gücünü kendimde göremiyorum
Kuranı Kerim yok ama abdest alıp ayrıca dua edeceğim tabii ki
Bende namazımı kıldım kuranı okudum, dualarımı yaptım kandiliniz mübarek olsun 🙏🏼❤️
Allah kabul etsin inşallah
Kandilimiz mübarek olsun
Rabbim bu guzel gecede her kesin dualarini kabul eylesin, bizleri affetsin insAllah...
Amin inşallah ❤️
Okuyamadım.. Ezbere bildiğim birkaç ayet vardı. Onları okudum..
Kur'an okuyamadım, ama namaz kıldım. Dua ettim.
keşke okumayı bilseydim :/
Dinlersin sen de, okumak sünnet dinlemek farzdır, sevabı büyüktür.
Çok hoş gerçekten Rabbim okumayıda nasip eder inşallah. 😊🙏
Okudum namazımı kıldım Allah günahlarımızı affetsin
Amin inşallah 🙏
Öğrenmek isterim bilmiyorum
Kadr suresi bol okunmalı efendim..
Ben okudum dua da ettim.
İbadetin gizlisi makbuldür. 😉
Kandil gecesi okuyamadim yaa.(
Okudum canım
Hayir
Namaz kıldım ben
Dinledim…
Güzel kuran okurum
Evet okudum
Bilmiyorum okumayı
Ne gerek var ki?
Tövbe Estağfurullah Bu Dediğin Nasıl Hadsizlik Saygısızlık Kuranı Kerime Hakaret Allah'a hakarettir Allah Sana Akıl Beyin Nasıp Eylesin Müslüman Değilsen Bile Bu hakaret etme Hakkı Doğurmaz Kuranı Kerim okumak Faydası Ne Söyleyim mi Hele ki Bu rahmet ayın da Günahların Affolmasına Neden Oluyor Sevap derecen Artıyor Umarım Tövbe etmeden ölümün gelmez yoksa fena sonun
Kur'anı boş boş okusan sana ne faydası olur? Emir Kur'an bir rehber değil mi? Rehberin sana getirdiği o mesajı anlaman lazım önemli olan bu. Anlamadan okumak aptallık bence. Peygamber arap olmasaydı ilk yapacağı şey heralde Kur'an'ı anlamak olurdu. Yine söylüyorum kuru kuru Kur'an okumak boş.
Tövbe De Kuran Okumak Boş Lafı bile Riskli şimdi tamam Onu anlamak Aşkla Okumak en güzeli ama normal okusa da boş diyemezsin Allah istese onun kalbine O sevgiyi Verir Çünkü Öğrenmek istiyorsun bi çaba var ama Tabi alay dalga olarak olursa o Haram tövbe haşa
Hatimim var. evet
Evet okucam
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?