Ramazan sizin için ne anlam ifade ediyor?
Bu arada tuttuğunuz oruçlarınız kabul olsun inşaallah.

Kızlar Bir Adım Öne Ramazan dendiğinde aklıma şeytanların zincire vurulması, teravih, ibadet, kuran okumak, iftar telaşı, akşam ezanı, sahur, davul, bayram, pide, şeker, kadir gecesi ohooo bir sürü şey geliyor. Ramazanı sadece oruçla sınırlandırmak çok kısır bir düşünce ürünü olur. Aynı zamanda büyük haksızlık olur ramazan ayına ;)
İlk başta düz mantık olarak aç kalmak ama esas olan nefsi terbiye etmek Allah'a ibadetle yaklaşmak sahur ve iftarda ailelerimizle oturmak yardıma muhtaç olanlara yardım etmek demek ve ramazan ayının bir önemli yanıda içinde 1000 aydan daha hayırlı olan kadir gecesi var meleklerin cebrailin bile yeryüzüne indiği gece ramazan demek küslerler barışmak ailelerimizle yakınlaşmak yardımlaşmak demek
Önceden iyi Şeyler geliyordu yardımlaşmak gibi ama artık menfaatçi din satanlar 100 dolarlık iftar davetleri geliyor, düzenbaz şarlatan hocalar geliyor.
Cevap
13Cevap
Ramazanı yeni tanıyorum desem yeridir.
Bende huzur, insanlığın daha derinleştiği, yardım etme isteğimin arttığı ve garip bir şekilde herkese gülümseme hissi veren bir ay. Ramazanı anlatamadım çünkü içimdeki hislerin kelimesel karşılığını bulamadım.
Yobazlık, araplık, din baskısı, canlı yayınlarda suudi arabistandaki ezan kültürünün yayınlanması, saçmasapan din programları, tedirginlik, endişe, korku, özgürce dolaşamamak, özgüre yiyip içememek, suudi arabistandaki iftar denen kültürün uygulanması ve o saatte hayatın duruyor olması, müslümanların saygısızlığı, seküler insanların yok sayılması, seküler insanların hayatlarının kısıtlanması, seküler insanlara yapılan baskı vs.
Benim ve gerçekte olması gereken algı Ramazan ayının dünyadan uzaklaşıp ahirete yaklaşma yani ibadet ayı olduğudur
Evet sadece oruç
onu da öbür dünya da laf yapmasınlar diye tutuyoruz. Hani ne olur ne olmaz
O mahalledeki iftar sofralarını unutmam. Ama artık onlar bile yok oldu.
kendini tutmak geliyor
her şeyden azade olmak ama..
bu yapılıyor mu biraz şüpheliyim
Aklıma gelen yaşayanların insan olduklarını hatırlaması
Mübarek ve özel bir ay... Bereketli :):) duaların kabul olduğu
pide, bayramlaşmak, şeker çikolata ve kandil simidi
Teravih sahur iftarAğzına diline sahip olmak
Nefsi terbiye etmek geliyor. Zor bir süreç
Nefsin terbiyesi yardıma muhtaç insanlara yardım
Yani ibadet geliyor aklıma daha çok..
Arınma ayı 11 her sey serbest 1 ay arınma
Hoşgörü ve bereket.