Merhabalar 😊🎈 İftar için yemek hazırlarken genelde çok çeşit ve fazla porsiyon yemekler yapmam. Kalmayacak artmayacak şekilde hazırlarım yemekleri. Olaki kaldı ; arttı bu yemekleri sahurda değil, ertesi gün yemek adına saklama kapları ile buzdolabına koyarım. Sahurda akşam yediğim yemekleri tercih etmiyorum onun yerine daha çok kahvaltılık şeylere yönelirim. Hem gün boyu beni rahatsız etmez. Sahurda genelde omlet, yulaf lapası, peynirli bir tost tercihim olur. Hem daha hafif hem gün boyu iftara kadar hazımsızlık çekmem.
Sahurda genelde kahvaltı yapıyoruz ama bir komşumuz söyle söylemişti onlar sahurda kahvaltı değil yemek yiyor iftarda da kahvaltı yapıyorlarmış böylece daha hafif oluyor ve sahurda karınları tam duyduklarını söylediler Ama biz kalan yemekleri her halükarda tüketiyoruz
Hayır sadece kahvaltı türü şeyler tüketiyorum, yemekler ağır geliyor aksine gün içerisinde direncim düşüyor. Kahvaltı tabağı veya meyve tabaklarıyla daha rahat tutuyorum.
4-5 yıldır sahur yapmıyorum. Bunun sebebi de beni rahatsız etmesi, daha çabuk acıkmam ve susuz kalmam. Onun öncesinde kesinlikle kalanları yerdim. Bizimkiler de öyle yapıyor zaten..