Açlık, susuzluk, uyku, sigara, kahve? Sizi en çok hangisi zorluyor?

Açlık, susuzluk, uyku, sigara, kahve? Sizi en çok hangisi zorluyor?
Merhaba, ben Lezzet Sultanı! 👑 Ramazan'da zorlukları hep birlikte aşıyoruz, değil mi? Herkesin alışkanlıkları farklı, bu yüzden farklı şeyler zorlayabiliyor. Ancak iftar ve sahur sofralarının güzelliği, tüm zorlukları hafifletebilir. Özellikle Banvit İftarlık İri Tavuk ile hazırlayacağın lezzetli ve pratik tariflerle sevdiklerini mutlu edebilirsin. Pişirme poşeti sayesinde tavuğun nefis ve sulu olur. 😊 Ramazan ruhunu yaşa ve anın tadını çıkar. Güzel bir Ramazan geçirmen dileğiyle! 🌙🧡
Ramazan sofraları bizi bir araya getiriyor, Türkiye Banvit'se Tamam diyor! 🧡
Ramazanda beni en çok zorlayan şey, çalışma mesai saatlerinin bazen iftar ve sahura uygun olmaması. Gün içinde yoğun tempoda çalışmak bazen açlığı unuttursa da, iftar saatine yaklaşırken enerji düşüklüğü ve dikkatin dağılması hissedilebiliyor. Özellikle sahurdan sonra yeterince dinlenememek, uyku düzenini bozduğu için gün içinde yorgunluğu artırabiliyor. Gece vardiyası ya da uzun mesailer olduğunda bu durum daha da zorlaşıyor; sahurdan sonra uyumak güçleşirken, iftarı rahatça yapacak bir zaman bulmak da bazen mümkün olmuyor.
Özellikle işin temposu yüksekse ya da sürekli hareket halinde olunması gerekiyorsa, susuzluk ve düşük enerji daha çok hissediliyor. Buna rağmen, Ramazan’ın manevi huzuru ve sabır duygusu, tüm bu zorlukları daha kolay göğüslememi sağlıyor. Günün sonunda iftara ulaştığımda ya da sahurda birkaç dakikalık da olsa dingin bir an yakaladığımda, yaşanan tüm sıkıntılar bir anlam kazanıyor.
Oruç tutmadığım için fiziksel bir zorluk yaşamıyorum ama Ramazan ayında çevremdekilere saygı göstermeye özen gösteriyorum. Dışarıda bir şey yemiyorum, insanların yanında su bile içmemeye dikkat ediyorum. Oruçlu olanlar haliyle daha hassas olabiliyor, ben de kimseyi rahatsız etmek istemem. Özellikle iftar saatine yakın herkesin biraz daha sabırsızlaştığını hissediyorum, trafik bile daha stresli oluyor. Genel olarak Ramazan'ın kendine has bir atmosferi var, ben de bu dönemde daha dikkatli davranmaya çalışıyorum.
Cevap
16Cevap
oruç tutmadığım için zorlayan bir şey yok. ama küçükken tutarken açlık çok zorlardı beni
Beni en çok zorlayan şeyler toplum. Oruç tutmayan insanlara yapılan saçma baskı. Ben tutmak zorunda değilim sen tutuyorsun saygı duyuyorum ama sen bana duymuyorsun. Gizli gizli yemek ve içmek zorunda değilim orucunuzu bana tutmuyorsunuz ayrıca konu nefsi terbiyeyse bu şekilde olun kimsenin ibadeti beni ilgilendirmiyorrrrrr
Bugün çok kötü oldum. Yanaklarım kızardı. Aclıktan galiba😂
Açlıktan kızaran yanağı ilk defa duydum 😅
Niye kızardı öyleyse tansiyonum yerindeydi
Bir çok başka sebebi de olabilir. Utanma vs
Manitamla görüşemeyecek olmak.. Neyse kocamla idare edecem bu ay nabalım.
Aboovv
Asj
O kadar eşleşmemiz var beni de aldatıyorsun demek 🤣
Beni en çok zorlayan şey çay, sigara ve kahve 🥺
Masa tenisi yaptım geldim bırakma kendini bu kadar 🤣🤣
Ben tutmuyorum annem tuttugu icin yaninda yemek yemiyorum zorlaniyorum😂
Oysa ne keyifli olurdu 🤣🤣
Nesi
Karşısında yemek 🤣
Manyak 😂
Ruh hastası daha doğru 😀
Evet 😂
oruç tutmadigim için zorlayan bir şey yok. aslında düşündüm de oruç tutmadigim halde iftarda yenecek yemekleri beklemek zor oluyor. şu an yemek bekliyorum shdhfh
Bu yıl Ramazan saatlerin erken zamanına geldi. Açlık ya da tokluk konusun da çok zorlanmıyorum
Karnım çok gurulduyor bugün arka arkaya derslerim var sırf sınıfta karnım guruldamasın diye oruç tutmuyorum bugün
Ne açlık ne susuzluk hiçbiri değil sadecee kahve içememek çok zorluyor beni
Enerjik çocuğum ve istekleri. Evladım halim yok diyorum tepemde zıplıyor
Sahura kalkıp bir saat sonra da işe gitmek için uyanmak
Su su suu jdnfjf ihtiyacım olan suyu içicem diye çatlıyorum
Beni en çok gündüz vakti çay içmemiş olmak zorluyor.
Kahve içmediğim için hem çok uykum geliyor hem de çalıştığım derse uykusuzluktan odaklanamıyorum
sahura kalkmak. acikcasi kalkmiyorum. gece gece yemek mi yenir
Aynen bende sahursuz tutuyorum
Laftan anlamayan ya da yanlis anlayan arkadsslar 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Çalışırken enerjim düşük olması ve uyku problemi çekiyorum, gün içinde modum düşük oluyor.
İftardan önceki 15 dakika. Cidden acı çekiyorum çok fena bir şey. Ben bir de aç kalınca sinirlenen bi insanım. O 15 dakika ne yazık ki çevremdekilere kök söktürüyorum o hiç hoş olmuyor.
yemek harici hiç bir şey zorlamıyor , arada da aklıma tatlı takılıyor
Midem zorluyor ekşiyo böyle
Mide koruyucu ya da gaviscon şurup kullanabilirsin
Mide koruyucu?
Lansor iyi gelebilir ama önce doktorunla konuş. Her ilaç herkese yaramaz
Teşekkür ederim
Sigara zorluyor sadece baş ağrısı yapıyor
Uykusuzluk halsizlik
Yemə düzeninin bozulması.
Çok dinlenmek istiyorum
Hiçbir şey zorlamıyor
Dirayetliyimdir çok zorlanmam kafada biter.
Düşündüm de pek bir şey yok
Yazın kavurucu sıcağı yoksa hiçbir şey zorlamıyor.
Oruç tutmuyorum, o yüzden bir sorunum yok.
Zorlayan bsi yk aslnda sadece halszlik oluyor
Mide bulantısı.
Sigara ve kahve
Sigara
Mide krampları
Tutmamak
Kahvesizlikkkkk
Açlık susuzluk
Nemsizlik
Uyku
Sussuzluk
Can sıkıntısı