sahurda en iyisi hafif şeyler tüketmektir kahvaltılık ve yumurta vazgeçilmezdir ve salatalık gibi vucutta su tutumunu sağlıycak gıdalar tüketmekte faydalıdır acı ve hamur işi çok baharatlı şeyler yemekten kaçının ve bir anda 1 şişe su içmektense gün içinde aralıklarla birer bardak su için
Yulaf yüksek lif oranına sahip kuru öğütme uygulanır bu da ısı ve su ile besin değerlerini koruyamaz çünkü. Yulafın o saman diye tabir ettiğiniz tadın bir mantığı var yulafın en büyük özelliği o tad işte.
Güzel yulaf tarifi vereyim bir kaba çilek muz bir parça çikolata ve yeteri kadar süt bir tutam tuz 1 kaşık bal koy hepsini blandirdan geçir bilansirin yoksa benim yaptığım gibi tavaya alıp az tereyağlı ile orta kısık ateşte terbiye usulü 15 dk çok ezme pişirirken sadece meyveleri ve diğer sıvıları karıştır daha sonra hepsini çatalla çatır çutur ez yulaf haslanmasi gereken bir buğdaydır yani daha önce de ısıl işlem görmediği için yapmanız gereken basit şey ölçeğine uyarak cam kapaklı bir küçük tencerede su ve yulaf zenginsen süt de olur ben suyla haşlıyorum yulaf lapa kıvamına gelmelidir lapa olmayan yulaf olmamıştır yani beceriksizlik yapıp da lapa yaptığın pirinç pilavını düşün aynı şekilde bol suyla haşlayıp çok şık kapak kaldırmadan kontrol ederek orta yüksek ateşte 35 40 bilemedin 45 dk haşla ve elde ettiğin iki ürünü aynı kapa aktar tek kaşık sağ elle alttan yukarıya 10 hamlede karıştırın ve yiyin
Tok durmak istiyorsan yemek ye. Allah orucu sen tok hisset diye mi farz kıldı? Orucun maksadı zaten aç kalıp nefsine hakim olabilmek. Siz nereden türediniz böyle anlamadım ki.
Yulaf çokta Türk damak tadına sahipsen hoş gelecek bir şey değil tok tutabiir lifli olduğu için ama yemek yeme zevki vermez. Yulaf lapası yerine haşlanmış yumurta üzerine zeytinyağı , kekik, karabiber , tatlı toz kırmızıbiber zeyitin peynir ekmekle ya da sadece yumurta olarak daha tok tutan ve lezzetli bir şey yemek daha iyi gelir. Yulaf lapası Rusların yiyeceği galiba onlarda soğukta başka gıda bulamadıkları için yiyiyor olabilirler
Tok tutar, yavaş sindirilir, protein ile ve su ile birlikte dengeli bir öğün olur deseler de sanırım herkes için aynı şey geçerli değil. Mesela yulaf lapası bana hiç iyi gelmiyor. Daha çok acıkıyorum aşırı susuyorum siz bir deneyin isterseniz.
Sahurda yulaf lapası yemek çok iyidir. Tok tutar ve yapması kolaydır. Yulafı sütle pişirirsin. Üzerine muz, ceviz ya da bal koyarsın. Hem sağlıklı hem lezzetli olur. Mideyi de yormaz.
Çok tatlı yapar ve tahıllar ile desteklemezsen tok tutmaz. Çünkü içindeki tatlı kanına hızlı karışıyor bir anda tokluk verip aynı oranda düşüş yaşatıyor..
Ben sahurumu böyle yapıyorum ilk bir kaç gün mide alışana kadar zorlanırım ama sonra alışırım bu beslenme şekline en azından gece dokunmuyor rahatsız etmiyor midemi