Birebir aynısını nasıl yapabiliriz? Benim yaptıklarım anam babam usulü oluyor, o kıvamı yakalayamıyorum.

Birebir aynısını nasıl yapabiliriz? Benim yaptıklarım anam babam usulü oluyor, o kıvamı yakalayamıyorum.
Bir kere denedim aynısı oldu tabikide babannemi yardım etmişti😂😂
Patatesi soyuyoruz yıkıyoruz biraz haşliyoruz ve üzerine nişasta biraz koyoruz biraz kızartıyoruz çok az ve buzluğa atıyoruz sonrada çıkarıp kızartıyoruz çok güzel olmuştu bu kısım da benim yaptığım şey ise patatesleri soymak kesmek ve yemek 😂😂😂
Eğer yapımı bu kadar uğraştırıyorsa vazgeçtim 😄
Evet çok uğraştırıyor ama büyük bir miktar yapınca buzluğa atıyorsun güzel oluyor ama ne gerk var hazır al derim😂😂😂😂
Patatesleri eşit bi şekilde kestikten sonra (kesme aşamasında kararmasın diye kesilenleri suya atıp bekletiyoruz biz böylece nisastasini da salmış oluyor) bütün kesim işlemi bitince hepsini rulo peçeteye dizip iyice kurutuyoruz. *Suyunu mutlaka alın yağa direkt atarsaniz alev çıkar ya da yağ suratınıza patlar.
Ve gelelim asıl meseleye.. yağ.. yağ kaliteli olcak. Yağın tam ayarinda kızdığını da avucunuzu yağa doğru getirdiğinizde sıcaklık hissediyorsanız anlayabilirsiniz.( İçine ikide bir patates daldirmayin yani)
Patatesleri yağa attıktan sonra çorba muamelesi yapıp ikide bir karıştırıp çevirmeyin. Dokunmayın. Güvenin patateslerinize bırakın kizarsinlar. Kızartma yaptığınız tava filan dibi tutmayan bir tavaya zaten ikide bir başında durmanıza gerek yok.
Engin tecrübeleriniz ve fevkaladenin fevkinde bu tarif için çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyeceğim :))
Rica ederim efenim her zaman ✌️
Yazmaya üşendim 😅 dene ben arada bunu yaparım en önemli nokta sarı büyük patates lezzetli oluyor ondan şaşma derim birde ugraşamam ben bunla dersen de markette dondurulmuş patates al tadı mükemmel 🤤
1. Dondurulmuş al pişir olur, kimyasalların eseri
2. Kuzartmalık patates al, kes, soğuk suda nişastasını al, kurut, elinle yağla bi jabın içinde, sonra 220 derece ısıtılmış furında yağlı kağıdın üzerine üst üste gelmeyecek şekilde pişir, kuzarınca çıkart, 70% başarı sağlarsın
Teşekkür ettim 🙏🏼
Ne demek
Cevap
6Cevap
Bunun için marketten dondurulmuş paket patateslerden almak gerekiyor.
Patatesi soyduktan sonra buzlu suda bekletebilirsin.
Patatesi unlayarak kızartabilirsin.
Hazır doğranmış patates alıp kızartabilirsin.
En önemlisi kızartmalık patatesi bulman tabi 🤣
1 kere görmüştüm haslaniyor sonra püre yapilip un ile karıştırıyorlar sonra düz zemine yayip donduruyorlardi
Fırında ya da aifrey de yapıyoruz aynısı olmasada idare eder.
Dondurulmuş patates alıp kızgın yağda pişmeli ve yağın derecesi 180 olmalı.
Bu sırrı çözen müneccindir 😅😂
Marketten alıyorsun hazır
Buzluğa at cikart kizart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?