Emlakçı müşterimi çaldı diye kavga çıkarıyor, kaporalı evi iptal ettirebilir mi, suç mu?

Biz işte yolda yürürken binaya yakındık, dedim eşime hadi gidelim dış cephesine falan bakalım. Eşim de dedi tamam işte gittik, evin dış cephesi çok güzeldi. En alt katta da bir tane daha emlakçı vardı işte, oraya girdik. Hani kadına sorduk nasıl falan diye, kadın da yeni bir yıldır açmış dükkanı işte dedi, güzel falan hani baya konuştuk hatta kadınla da dedi ben emlakçıyı tanıyorum bir konuşayım isterseniz hatta anahtarı şeyse verirsiniz bize ama bizde değil falan. Emlakçı da şey 5,30 milyonmuş meğer dükkanın ederi, kadın üzerine fazladan para eklemiş işte. Kadın dedi ben konuşayım dedi, eğer şeyse biz 5,30’a verelim size, ben emlakçı parası da normalde %2 alınırken %1 alırım dedi, 60.000 alacakmış. Durumumuzu zaten söyledik sağ olsun çok da yardımcı oldu işte. Biz sözleşme yaptık, kapora 300.000 attık. Sonra diğer emlakçı akşam beni aradı, hayırlı olsun evi almışsınız kapora atmışsınız falan. Ben de evet dedim ama ben başka ev aldım kalkmış, ev sahibini onlar benim müşterilerimi çaldı ben 400.000 kâr edecektim, onlar yüzünden edemiyorum, ev sahibine bunları söyledi. Ev sahibi de bizim konuştuğumuz emlakçıyı aramış, öyle bir şey var mı diye. Bizim emlakçının eşi de yok abi ben kız kardeşime alacağım, kız kardeşimi kayınpederi alacak onlara falan diye. Çok korkuyorum vazgeçerler diye çünkü diğer kadın çok çirkeflik yapıyor. Zaten emlakçı parası da %3 alacaktı bizden, yani bizi dolandırmadı diye kalkıp ev sahibiyle tartışıyor. Bu bir suç mu yani? Allah etmesin olmazsa bunu şikayet edebilir miyim ya da sizce ev sahibi vazgeçer mi? Ev sahibinden emlakçı parası bir de alınmıyor, yani ev sahibi de kârlı olacak.
Emlakçı müşterimi çaldı diye kavga çıkarıyor, kaporalı evi iptal ettirebilir mi, suç mu?