Önce sattım parayı ayarlayınca tadilat yaptırmak ister yavaştan ev bakın dedi. Şimdi de daha satılmadı sarılmazsa ben tadilat yaptırıp satacağım diyor 🤦🏼♀️ Biz eski kiracı olduğumuz için çok uygun fiyata duruyor. Çıksak ev bulmak çok zor ve iğrenç evler bile üç katı fiyatına. Adamın yaptığına sinir oldum böyle kafasına göre çıkartabilir mi bilgisi olan?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİhtar çeksin, mahkemeye versin, takla atsın en az iki senesini alır ve sonunda büyük ihtimalle eli boş döner, çünkü şu sıralar mahkemeler eski kiracısını yenisiyle değiştirmek ve cebini doldurmak için dört nala atan hödüklerle dolu, bu rezillerin nasıl ki mülklerini tapu güvenceye alıyorsa senin de kiracı olarak haklarını kontrat güvenceye alıyor, tapu diye bir şey olmasaydı gücü yeten gücü yettiği yere çökerdi, en başta da ben şu an bulunduğum binaya çöker kiraları toplamaya başlardım.
Ayrıca örneğin nasıl ki 100 den ev satan biri 1 yıl sonra ev 300 olunca alan kişiye ben satmaktan vazgeçtim sen bana evi geri ver ben yeni fiyattan satacağım diyemiyorsa, kiracıya da kiralayan geçen sene sana 100 den verdim ama bu sene 300 oldu sen çık ben 300 den kiralayacağım diyemez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSatarsa yeni alan çıkaramaz ama düşük fiyata satmak zorunda kalır büyük ihtimalle ve ufak tefek tadilatla göz boyayıp az daha yükseğe satabilir. Yapacak bir şey yok ev sahipleri de ekonomik krizden etkileniyor zaten fiyatı artmayan hem de kat be kat artış artış olmayan bir şey kalmadı. Bu ekonomik krizden etkilenmeyen çok az kişi var. İlk defa böyle bşr kriz var hatta bu dünya tarihinde sayılı. Hadi eskiden savaş, kuraklık vs vardı ama bu sadece bizi yönetenlerin bizi düşürdüğü hal. Restleşmeye gerek yok ki restleşeceksen bile kiralık ev, daire bakakoy. Hukukçulara sorsan çıkartamaz der ama işler öyle dönmeyebiliyor. Zaten o da yasal kılıf bulabilir oğlu varsa onu anlalmalı nikahlar oğlumu, kızımı sokacağım der o zaman çıkartma hakkı doğuyor mesela.
00 Yorumla
+1 yılKontratınız bitene kadar oturabilirsiniz. Satın alanda bunu kabul ederek alıyor evi. Hatta ev sahibiniz değiştiği için yeni ev sahibiniz ( kontratınız bitene kadar ) kim ise onunla temasa geçiniz. Ev satılmış çünkü. Belki kontrat dahi hükümsüz olabilir bu durumda. Belediye ye haber verin hemen büyük ihtimal belediyenin haberi yok , çünkü oraya kira vergisi ödemek zorunda eski ev sahibiniz..
06 Yorumla- +1 yıl
Baya ucuza oturuyorsa belli bir miktarın altında kira vergisi ödenmiyor diyelim üstünde bu seferde kira vergisi kiraya yedirilip kiraciya dolaylı yoldan odetilmis olur. Yani her türlü kiracının aleyhine bir durum.
- +1 yıl
@YoungWriter aylık 500 lira dahi olsa kira ev sahibi kontratını belediye de tastik ettirmek zorunda. Çok büyük ihtimal belediye kiracıyı çağıracak ve her iki kira kontratını kontrol edecekler. Emin ol ki kiracının elindeki kontrat daha yüksek , ev sahibinin belediyeye gösterdiği ise yarım kira fiyattır 😂 işte orada dananın kuyruğu kopar 😂😂. Veya belediyenin haberi dahi yoktur evin kiraya verildiğinden.. işte o zaman vergi kaçırma cezası eklenir ev sahibine..
- +1 yıl
İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Avukat misiniz?
- +1 yıl
@YoungWriter yıllarca emlak işi ile uğraştım. Eskiden çok esnekti bu durumlar. Şimdi en ufak bir şikayette asla affetmiyorlar. Kendi evlerimi kiraya verirken çok çok dikkat ederim. Az canım yanmadı zamanında. Ve artık tüm mahkemeler kiracının tarafında mağdur olmasınlar diye.. 👍
- +1 yıl
Hmm anladım
- +1 yıl
Bana da aynısını yaptılar, satacağız dediler. 'Kira yükseltelim' dedim, kabul etmedi. Aile alacakmış ama 2 bekar aldı. 😂 Tüm komşular şikayetçi, iki bina yana taşındım ama beni gören şikayet ediyor, ev sahibini de arayıp 'madem bunları alacaktınız, neden çocuğu çıkardınız' falan demişler 😁
02 Yorumla
Soran+1 yılBizim ev sahibi de bir öyle bir böyle konuşuyor. Satacak mı yoksa daha yüksek fiyattan kiraya mı verecek bilmiyorum 🤷🏼♀️ ama henüz alıcısı yok yani dairenin. Siz çıkın sarılmazsa tadilat yaptırıp satarım dedi🤷🏼♀️
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
86Cevap
Yorumları okudum ama bu sene içerinde kışın kıyametin ortasında polis bizzat şikayet ettiğimiz halde evden çıkarıldık ve üzerine boya parası istedi zorla da aldı 500 ₺. Sözleşme de vardı elimizde ve sahteydi.
Biz evden çıkmak istemedik polise gittik zorla çıkarıyor diye. Polis ortada suç yok dedi şutladı bizi. Asla hakkımı helal etmiyor o polislere adam imam diye bize inanmadı. Ve adam abim evlenecek dedi başka birine daha yüksek fiyata kiraya vedi. Hiç birimiz bir şey yapamadık. Haram zehir zıkkım olsun son kuruş kadar. Artık hiçbir polise de güvenim kalmadım23 Yorumla- +1 yıl
Sözleşme nasıl sahte olur ki?
- +1 yıl
Heee ama ondan dolayı o zaman polis bir şey yapamamistir
+1 yılMahkemeden tahliye kararı çıkana kadar, sizi kimse çıkaramaz. Şöyle ki ;
Yeni sahibin, sizi çıkarma hakkı var. Eski sahibinin, yok. şöyle ki ; Yeni malik kiralananın mülkiyetini kazanmasından itibaren 1 ay içinde kiracıya durumu yazılı olarak bildirir ve kendisinin, eşinin, altsoy veya üstsoyunun ya da bakmakla yükümlü olduğu kişilerin gereksinimi için 6 ay sonrası için kiralananı tahliye etmesi için kiracıya dava açabilir. Yani Yeni Malik, taşınmazı edinme tarihinden;1 ay içinde size yazılı ihtarname göndermemişse, tahliye davası açamaz. Tahşiye davası da 6 ay sürüyor. İstanbul'da 1 yıl. Yani dava açılana kadar rahat ol. Dava açılmışsa, E devletinden dosyayı incelemeden; bilgi veremeyiz. Zira dava, şartları taşıyorsa ; tahliye etmen lazım. Taşımıyorsa, rahat ol.. Her halukade, mahkemeden karar çıkana kadar rahat ol. Seni kimse çıkaramaz..13 Yorumla- +1 yıl
%25 uygulanır. Daha fazla isteyemez.. Dava açarsa da kaybeder..
+1 yılIçinde kiraci varken bir ev tadilatı yapmak kiraci ile sozlesme yapmasını gerektirir. evi satmam lazim ihtiyacim var dediği zaman. satiliga ilani koyar alici gelir kiracinin da fikri alinarak satilir. kiracinin zararı alıcı ve saticidan alinir. kiraci 3 ay da kira vermez cikar. diger sartlarda kesinlikle bir bahane ile kiraciyi cikartmasi mümkün değildir..
20 Yorumla
+1 yılEğer 10 yıl oturduysanız hiç sebep belirtmeksizin istediği gibi çıkarabilir, 5 yıl oturduysanız kirayı istediği kadar artırabilir semtin piyasasına uygun olarak örneğin 2000 e oturuyorsanız o çevredeki binadaki yeni kiralanan evlerin ortalama fiyatı 5000 ise sizin kirayıda 5000 yapma hakkı var 5 yıldan azsa mantıklı gerekçe sunarak çıkarır bildiğim kadarıyla ama bir kaç ay taşınma süresi veriliyor diye biliyorum.
26 Yorumla- +1 yıl
Seçil hanımın verdiği bilgiler doğru olmak ile birlikte ek bilgiler vereyim. Kontratlar 1 ve üzeri yıllar için hazırlanır. Dolayısıyla geçerli bir sebebi olmadan sizi çıkaramaz. Aile bireylerinden birinin oturacağı bahanesi, kirayı 2 ay ustuste ödenmediği bahanesi ya da konutu amacı dışı kullanım bahanesi tahliye sebebi sayılır. Ayrıca daire satılırsa artık muhatabiniz yeni ev sahibinizdir. Eskisi size karışamaz. Satıldığında da kontratin kalan süresi dahilinde 6 ay oturma hakkınız bulunur. Bu yasal hakkınızdır. Kaldı ki, yeni ev sahibi size tapu tarihi itibariyle 1 ay içinde noterden ihtarname ile yeni sahibi olduğu bilgisini vermek zorundadır yazılı olarak. Aksi halde kontrat bitimine kadar hakkınız doğar. Son bilgi.. Şu an adliyede bekleyen dava dosyalarının %70 i tahliye davası üzerine. 1 yıldan önce dava görülmez. Sattım dediğinde yeni sahibinin telefonunu ve tapusunu isteme hakkınız var.
- +1 yıl
@harbideli valla çıkmazsa kimse çıkartamıyor. Dükkanımızda oturan kiracıyı 2 yıldır çıkaramadık biz. 2 yıldır kira artışıda yapmıyor. Mahkeme sürekli erteleniyor. Bu ülke böyle
- +1 yıl
Zaten çıkarmazsa satın alan da çıkaramıyor yasal olarak adam binayı satın alacak adama böyle pürüz bırakmak istemez ve az daha iyi paraya satar.
- +1 yıl
@harbideli niye engelledin? Dün de bir başka erkeği farkettim. Kızlardan bu kadar engelleyen yok be.
- +1 yıl
@briankryy eğer kiracınız 2 ay borcluysa icraya vererek ya da tahliye taahutnameniz var ise 9 ayda çıkarırsınız. İkisi de yoksa avukatinizda iş biter biraz da. 2 yıl çok sürmüş.
Daireyi sattı ise size ihtarname göndermek ile mükellef. Burada alanın da adı yazmak zorunda. Ayrica isterseniz evde en az 1 sene daha otomatik olarak oturma hakkınız var.
Öyle bir dünya yok yani. Ben sattım çık falan boş işler.
Hukuki olarak hakkınızı arayın.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı. 10 seneyi gectiyseniz çıkarma hakkı var. 5 senede bir kirayı genel o bölgedeki kiralarla esitleme hakkı da var. Bu yıl kira artış oranı en fazla %25 ama sizin de dediğiniz gibi diğer evler 3 kat fazlaysa çok ucuz oturuyorsunuz. Yani %25 üzerinde ama çevredeki ilk girenler ile arasında olacak şekilde orta yolu bulacak bir zam yapmanız gerekir
04 Yorumla
+1 yılBende ev sahibiyim, benimde kiracim var. Adama hak vermelisin bence. Ev fiyatları üç katı fiyatına siz ceyrek fiyatina oturuyorsunuz evde, enayi yerine koymak oluyor bu. Evin degeri neyse o fiyata kirada kalinmali bence. Kimse kusura bakmasın. Adam evi satsa üç katı fiyatına kiraci bulacak, belki iki katina bulur ama siz gerekli zammı yapmiyorsunuz. Ben ev sahibinden yanayım 👋
40 YorumlaDaireyi satınca yeni ev sahibi sizi çıkarmak isteyebilir kendi oturcaksa ya da aile yakını oturcaksa yoksa çıkaramaz daireyi alanın üzerine başka bı ev varsa Gine çıkaramaz sözleşme 10 yıl artı ilk kaç yıllığına yapıldıysa kendi kendine yenilenir sözleşmeyi ev sahibi fes edemez sadece kiracı fes edebilir 5 yıl dolunca kira tespit davası açabilir 10 yıl artı ilk sözleşme süresi dolduysa cık diyebilir dava da açsa 2 yıl uğraşır 2 yıl Gine oturursumuz alan adam kendi oturmassa 3 yıl sizden başkasına veremez evi verirse dava açma hakkınız var tazminat en az 1 yıl kira olmaz üzerine dava açılabilir
00 YorumlaHayır. Çıkartamaz, şayet önceden tahliye mukavelesi imzalamadıysanız. Ancak ev sahibi dava açar, bu gibi durumlarda mahkeme kiracı lehine gerekirse iki tarafın da gelirleri ve gelirlerindeki artışa da dikkat çekerek uzlaştırır. 10 yıldan az bir düre boyunca oturuyorsanız %25 yasal zam artışı başkaca hukuki bir gerekçe yoksa ön olanda tutulur. 😎
00 Yorumla
+1 yılEğer sizi çıkarırsa ve kendi oturmaz veya satmaz ise şikayet edip güzelce süründürürsünüz. Bu konularda devlet kiracıdan yana. Şu an tek yapabileceği sizi korkutup çıkartmaya çalışmak. Yasal olarak yapabileceği hiç bir şey yok. Zam konusu da maksimum %25 yapabilir. Hakkınızı yedirmeyin, en azından bir avukatla görüşün.
00 Yorumla6 ay daha otura bilirsin yasa gereği.. alanda satanda çıkaramaz.. mahkemeye verse kazanamaz.. sana baskı yapar cık diye mesajlasarak iletişim kur... sesli iletişimde kayıt altına alıyorum de.. mahkemede dava falan açarsan delil olur.. bizimkide 6 bin yapacakmis Kasım'da bitiyor 2250 TL ye oturuyoruz yüzde 25 dedim cık diyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam haklı. Bizim de İstanbul'da 3+1 dairemiz var 1800 e Suriyeliler kalıyor ailem yüzünden. 8 senedir içindeler. Adamlar çıkmıyor. Alıştılar tabii ucuz eve. Bizimkiler de yazık diye diye baya ucuza geldi ev. Kafayı yiyeceğim. Bende bu sene onları çıkartmanın bir yolunu düşünüyorum. 1800e ev mi kaldi?
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYeni ev sahibi noterden size ihtarname çekene kadar satin aldığına dair konulu kağıdı görmeden ciddiye almayın. Satılırsa 6 ay içinde ev bulma sureniz var bulamazsaniz ev sahibinin ihtiyacı varsa evine oturmak için mahkeme açar size. Belge görmeden inanmayın kimseye.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen ev sahibi tarafından yazıyorum. Kendi evimizi kiraya verip kardeşimi kirada oturtacaktık. Fakat eski kiracılarımızın oturduğu fiyatlara asla ev bulamadık. Kira yükseltilse bile barınma giderlerinin yarısını bile karşılamıyor. Kendisi oturmaya karar verdi mecburen. Kiracı çıkmamakta çok diretti fakat bize evde oturan kişiler hakkında da yalan söylenmiş. Kardeşim mağdur olmasın diye konuştuk yani herkes kendini düşünmek zorunda. Kaldı ki geçen yıldan beri çıkarmaya çalışıyoruz çat diye söylemedik kimseye sürekli başlarından savdılar. Biz hem kiracı hem ev sahibi durumunda olduğumuz için iki tarafı da anlıyorum. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bizimkilerin son kararı daha konuşulmadı. Ama elinden geldiğince en yüksek kirayı teklif et. Zaten dışarda çok kötü fiyatlar. Zaman kazanırsın yani
08 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar empati yapamıyor sadece kendini düşünüyor çok güzel bir örnek
Cevap sahibi+1 yıl@YoungWriter evet yapamıyorlar. Eski kiracının oturduğu fiyat 1500. Aynı muhitte baktığımız kiralık evler 3500 en azından. Ve biz geçen seneden beri mühlet vermiştik. İnsanlar duymazlıktan geliyor. Bende olsam gelirim gerçi fiyat ucuz. Ne yapacağımızı şaşırdık artık
- +1 yıl
Herkes kendini düşünüyor sen kendini düşününce suçlu oluyorsun sanırım. Gordugum olay bu. Herkes bir şekilde kendi isini kemdi halletmeye çalışıyor. Allah yardımcımız olsun
Cevap sahibi+1 yıl@YoungWriter kendimi kurtarmam lazım valla
- +1 yıl
Tahliye yapamıyor musunuz
- +1 yıl
Aile bireylerinden biri yani kardeşiniz oturacağı için siz bir ihtarname ile haklı sebep olduğu için çıkarabilirsiniz kiracıları, bu kadar dert etmeye gerek yok kaldı ki 1 yıldır söylenen durum cat kapı da değil bu kadar vijdan yapacak durum yok çıkarırsınız onların çıkmaya niyeti yok belli ki kendiliğinden
- +1 yıl
Bence de artık yani 1 sene olmuş katılıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@YoungWriter evet zaten yapmayı düşünüyoruz. Ben konuşmaları bilmiyorum şu an. Bize yaşlı oturuyor çıkaramayız kötü durumda falan dediler meğer yaşlı ölmüş çocukları geçmiş aylardır. Ya kirayı gerçekten yükseltecekler ya çıkacaklar bakalım hayırlısı olsun hepimiz için. Hepimiz bu krizde ne yapacağımızı şaşırdık. Bu günlerde bitecek inşallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden direniyorsunuz?
Bizim ev var. Ben evleneceğim. Adama diyoruz, çık. Adam diyor ki %25 zam.
Çıkmıyorum. Dedik nasıl çıkmıyorsun?
Hemen ihtarname çektik, akabinde tahliye kararı aldırttık. 1 ay içinde boşalttı.
İnatlaşmayın. O ev; onların.14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@axntv Senin evin olsa, böyle konuşmazdın. Gerçekten hakkını ödüyorlar mı? Onu bir tart, düşün öyle konuş.
Bizim bir evimiz var. Zamanında 2 KG altın saydım ve aldım. Şuanda 1650 tl oturuyor. Ve %25 zam ile 2000 tl olacak. 2000 tl para mı?
Gerçek enflasyon açıklandı mı? Devlet sınır koydu kendince, %25 zam yapabilirsiniz.
Lakin ; bunu herkes biliyor ki gerçek enflasyon o değil. Gerçek enflasyon %180.
Kiracıyla, ev sahiplerini düşman ettiler.
Boş boş konuşmayın lütfen. Bir halttan haberiniz yok. Vicdansız değiliz bizde, hakkımız olmayan bir zammı istemiyoruz. Hakkımız olan bir zammı istiyoruz. Tek taraflı düşünmeyin.
- +1 yıl
İki bin lira ile geçinemiyor olman veya paramizin alım gücünün düşük olması ne sizin ne kiracinizin sorunu değil çünkü aynı dert herkeste var.
Bilim der ki bir maaşın üçte birini geçmemeli kira ki ödenebilir olsun.
Şöyle düşünün: evet siz kirayı diyelim 2binden 4 bine çıkardınız. Kiracinizda mecburen kabul etti çünkü tasinamaz. 2 ay sonra da ödeyemez duruma geldi kirayı. O zaman ne olacak? Oluşacak toplumsal patlamayı düşünebiliyor musunuz?
Hayatın bize acımasız davranışına kızıp bunun acısını başkalarından çıkarmak ciddi toplumsal sorunlara yol açar. Aç veya barinamayan kişilerin yaratabilecegi tehlikelerden haberiniz var mı?
Cevap sahibi+1 yıl@axntv Bu benim sorunum mu arkadaş? Devlet niye var?
O kadar her şeyden vergi alınıyor, kesiliyor. Nefese bir vergi vermiyoruz. Ee bunları da biz hallediceksek, ben niye vergi veriyorum?
Vermeyelim. Herkes kendi adaletini uygulasın.
+1 yılYeni ev sahibi bir ay içinde 'çık ben oturacağım' diye ihtar çekerse, kira döneminin sonunda veya kira döneminin bitmesine 6 aydan uzun süre kalmışsa çıkman gerekir. Çıkmazsan dava açabilir, dava da bir seneye yakın sürer.
10 Yorumla
+1 yılSize noterden onaylı ihtarname göndermesi gerekiyor onu almadan sakın çıkmayın ev satıldıktan sonra bile 6 ay süresi var ve evin satıldığına dair belgeyi de göndermesi gerekiyor
10 Yorumla
+1 yılSözleşme bitimine kadar çıkartamaz, evi sattıysa da yeni ev sahibi sözleşme bitimine müteakip çıkartabilir. Aksi bir durumda yasal yollardan hakkınızı arayabilirsiniz.
10 YorumlaSattıysa yeni ev sahibi 6 ay çıkaramaz. Hatta madem sattın artık sana kira veremeyiz. Yeni ev sahibiyle sözleşme imzalamamız gerekiyor deyip kira da ödemeyin. Pişman olup kendisi gelsin.
00 Yorumla
+1 yıl
Bu gün WhatsApp ta paylaşmışlardı 00 YorumlaKontrat bitene kadar hiç bir şey yapamaz ama bitince yeni kontrat yapmak istememe hakkı vardır.
10 YorumlaEvi alan kişi kiracı istemiyor veya eski ev sahibinin elinde tahliye tutanağı var ise yasal olarak hak iddia edemez siniz
00 Yorumla5 yıl veya daha fazla zamandır oturuyorsanız çıkartabilir kafasına göre. Belli bir sebep sunması gerekiyor.6 ay süre veriliyor evi boşaltmanız için.
00 YorumlaYasal olarak noterdan kağıt göndermek zorunda. Eğer öyle yaparsa evi satmak zorunda ve başka birisine kiralarsa tazminat ile yükümlü olur.
00 YorumlaEvini satabilir ihtar çeker sizde yasal sürede çıkarsınız yoksa ömür boyu sizin çıkmanızı bekleyecek hali yok
00 Yorumlaİhtarlarını noter kanalı ile vermelerini söyleyin. Bu şekilde verirler ise gerçekten satmak zorunda kalacaktır
00 Yorumla
+1 yılSatıyorsa kaça satıyorsun ben alacağım kredi çekip diyeceksin,
Sattıysa yeni ev sahibinin numarasını ver diyeceksin.
03 Yorumla- +1 yıl
@ozngr hayır man kafa ciddiyetini ölçmek için diceksin onu
10 yıllık kiracıların mülkiyet hakları var. 10 yıl ve üzeri zamanda oturuyorsanız sizi oradan öyle kafasına göre çıkartamaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv benim çık diyorum çıkmıyorsun bu aşamada ev sahibi gıcık olmalı bence malını gasp ediyorsun herkesin paraya ihtiyacı var sonuçta İÜ hayattaniki şeye sinir oluyorum 1 dediğimin yapılmaması 2 pazarlık
021 Yorumla- +1 yıl
Dediğinden bişey anlamadım
- +1 yıl
Ben senin dediğinden biey anlamadım. Gülüm
- +1 yıl
ne diyor bu
Cevap sahibi+1 yılDiyorum ki ev sahibinin de paraya ihtiyacı var çıkın istenmediğiniz yerde durmayın ya da istediği parayı verin
- +1 yıl
iyi kotu bir ev sahibi, kirada oturanin o bile yok muhtemelen. hangisi daha mağdur bu durumda. her canı isteyen cikarsn kiracilari ne guzel dunya
- +1 yıl
Hıı şimdi anladım.
Cevap sahibi+1 yılİyi kötü ev sahibi olduğum evi yatırım amaçlı aldım bankada yatırım portföyüne uymayan varlıklarını değiştiriyorsun daha fazla kazanç sağlamaya çalışıyorsun bana göre aynı mantık ev kâr amaçlı bir yatırımdır yatırımımdan en yüksek geliri elde etmeye çalışmakta benim en büyük hakkım
- +1 yıl
Kiracılar kötü davranma
Cevap sahibi+1 yılKötü değil mantıklı davranıyorum
- +1 yıl
Para göz seni
- +1 yıl
seni evi ne zaman aldin, aldigin gunden bugüne odedigin fiyatmi artiyor. Zaten her sene belli rakamda zammini yapiyorsun. Doyumsuzum diyemiyorsunda şuna. Benimde dairem var kiraciya verdigim, kirayi absürt bir sekilde yukseltmeden hala bir yatirim olarak goruyorum dairemi
Cevap sahibi+1 yılEvden çıkıp borç bırakan kiracı da gördük pandemiden beri kira ödemeyen ( kendi evi olup bizim evimizi gasp eden paran bende asla kalmaz diye söylenen) aklına gelen ne kadar kötü özelliği kiracı tipi varsa hepsini gördük bu saatten sonra para göz kötü ne istenirse söylenebilir umrumda değil
- +1 yıl
onlar ayri bir istisna, hadi ordan bir haklilik payi cikardin, duzgunce kirasini odeyenler icin ne yapacagiz hanimefendi.
Cevap sahibi+1 yılBenim hayata yeni başlıyor diye eşyalı evi eşyasız kirasıyla kiraya verdiğim evlerde var kimin ne yaptığını bilemezsin beyefendi
- +1 yıl
evet nerden bilecem, ben buradaki fikrinizi tartisiyorum.
Cevap sahibi+1 yılDemek istediğim şu ki ev sahibi de zorlanmasın bize de günah çıkması gereken varsa çıksın kimse ben kötüyüm demiyor
- +1 yıl
Arada tost olan kiracılar
- +1 yıl
tamamm herkes daha fazla kazanayim diye atsin evden insanlari bencede sıkınti yok.
Cevap sahibi+1 yılKimse kimseyi anlamıyor tabii görüşümü eleştirirsin ama yargı olmaz
satış sözleşmesi varsa yeni ev sahibiyle anlaşırsınız... sizi o değil yeni ev sahibi çıkarabilir..
00 Yorumla
+1 yılHer turlu bahaneyle cıkartır makul fiyatta kirayı artırın taşınmaktan ıyıdır
10 Yorumla%25 zam hakkı verirse devlet gayet normal böyle şeylerin olması yakında kavgalar cinayetler de olur
10 Yorumla
+1 yılDilerseniz kira sözleşmemiz bitmediyse eğer kalmakla hükümlüsünüz
00 YorumlaTebligat yollar en fazla o da 6 ay sure verirler size. Er ya da gec cikartir yani
00 Yorumla
+1 yılSattıysa artık çıkaramaz çünkü onun malı değil. Yeni ev sahibi isterse çıkarır.
00 Yorumla
+1 yılNoterden ihtar gondermedikce cikartamaz oturmaya devam edin parayi da hesaptan yatirin
00 YorumlaHayır çıkartamaz yeni çıkan kiracı yasalarını bir araştırın derim
00 YorumlaSıkça duyuyoruz emin değilim ama yasal süreçi varmış
00 YorumlaÇok zor ev bulmak gerçekten. Fiyatlar çok yüksek ve hiç temiz bir yer yok.
00 Yorumla
+1 yılKontrat bitse dahi ev bulmadan çıkmayın ist oturuyorsanız yardımcı olurum ev bulmanıza
00 YorumlaKontrat var mı yaptığınız ev sahibi ile
Kontrat ne zaman son buluyor00 YorumlaSattiysada bunu yeni ev sahibi gelip satis belgesiyle yapar
00 Yorumla
+1 yılEy Türk Milleti Uyanık Ol..
Tahliye davaları 3 yıl sürmektedir00 YorumlaSözleşmeniz var mı veya hala sürüyor mu ona göre cevap vereyim?
00 Yorumla
+1 yılSozlesmeniz var ise cikaramaz sattiginida belgelemeli
00 Yorumla
+1 yılYeni ev sahibi bile olsa 6 ay kalma hakkınız var ( bildiğim ) sözleşmeniz bitmiş olsa bile
00 Yorumla
+1 yılYeni ev sahibi çıkartabilir. Çok uyguna satıyorsa siz satın alın veya ben alayım benimle kontrat yaparsınız :) Gayet hayatın içinde olan bir sorun için niye gizliden sordunuz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsözleşme bittiyse çıkarabilir sonrasında size belirli bir mühlet verir kendinize yeni bir ev bakarsınız çıkarsınız bu böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYasalara göre 10 yılı geçtiyse çıkartabilir,10 seneden az ise sebepsiz çıkartamazmdiye biliyorum (ama emin değilim siz genede bir araştırın)
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca satmışsa o çıkartamaz yeni ev sahibiyle sizin aranızda oluyor durum sanırım
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla bende aynı durumdayım 1.000 tl ödüyorum istanbulun göbeğinde inşallah çıkarmaz zam ayına 2 ay kaldı🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKira Sözleşmeniz varsa çıkaramaz sözleşme yoksa çıkarabilir. Birde sormam gereken bir kaç soru daha var müsaitsen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe kadara oturuyorsunuz su an, ve kira yükseltmeyi teklif edin makul düzeyde suyu 25e takılmadan
01 Yorumla- +1 yıl
Sendemi kiracısın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük ihtimalle ev fiyatından dolayı yapıyor karaktersiz ne kadar şu an fiyatı ve hangi şehir
10 Yorumla
+1 yılEv sahibi o olsa dahi kontratınız varsa çıkartmaya hakkı yok. Eğer Değişti İse Ev Sahibi Yani Daire Satıldıysa Zaten Muhattabınız O Kişi Değil Evi Satın Alan Kişi
10 Yorumla
+1 yılyalan soyluyor, cikartamaz ayrica. Eger evi sattigiysa kendisine şunu diyin, Madem evi sattin muhattabımiz artik sen degil yeni ev sahibidir. Bu kadar basit.
10 YorumlaEve girerken sozlesme imzaladigzan su zamana kadar otururum gibi cikaramaz ama sozlesme yoksa hakki var
00 YorumlaÖyle evden çıkartmak kolay iş değil sattığını kanıtlaması lazım satmadıysa zaten hukuksal zammı yapıp kiranızı verirken öyle canı istedi diye çıkaramaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSatış yapmış ise 1 ay hakkın var satış yapmamis ise çıkma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKontrat bitene kadar çıkartamaz, ulan bu ev sahipleri hiç iflah olmuyorlar
00 YorumlaNormal şartlarda çıkarmaması gerekir ama vicdan yok artık kimsede devlette destek olmayınca herkese at koşturuyor istediği gibi
10 Yorumla- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(101)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ev sahibi daireyi sattım diyerek bizi çıkartmaya çalışıyor. Çıkarmaya hakkı var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler