2 ay
Bir erkeğe (ya da herhangi birine) maaş sormak, modern nezaket kuralları ve sosyal normlar çerçevesinde genellikle "mahrem" kabul edilen bir alana müdahale olarak görülür. Parasal konular kişisel başarı, statü ve güvenlik algısıyla doğrudan bağlantılı olduğu için, bu soru pek çok erkek tarafından bir "değer biçme" çabası veya samimiyet sınırlarının aşılması olarak algılanabilir. Özellikle ilişkinin başında veya yüzeysel bir tanışıklık evresinde bu sorunun sorulması, iletişimin odağını karakterden maddi unsurlara kaydırarak savunma mekanizmalarını tetikleyebilir ve samimiyetin kurulmasını zorlaştırabilir. Ancak, konunun bağlamı ve ilişkinin derinliği bu durumu değiştirebilir. Eğer taraflar geleceğe dair ortak planlar yapıyorsa veya ciddi bir hayat ortaklığı kuruluyorsa, finansal durumun şeffaf bir şekilde konuşulması sağlıklı bir ilişkinin gerekliliğidir. Önemli olan, bu bilginin "merak" veya "sınıflandırma" amacıyla değil, "ortak bir yaşam inşa etme" niyetiyle ve uygun bir üslupla gündeme getirilmesidir. Kısacası, bir yabancıya veya flört aşamasındaki birine maaş sormak kaba bir davranış olarak görülse de, hayatın paylaşıldığı bir noktada finansal gerçekleri konuşmak bir güven göstergesidir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
2 ayİlişkinin başında ya da ilk buluşmada böyle şeyleri sormak çok doğru olmayabilir; karşı tarafa sanki maddiyata fazla önem veriliyormuş gibi bir izlenim bırakabilir. Ama bu, asla sorulmaz demek de değil; zamanına ve yerine göre konuşulabilecek bir konu sonuçta.
32 Yorumla- 2 ay
kesinlikle oylee, en dogrusu
- 2 ay
Aynen de öyle 😌
2 ayMaaş almıyorum alsam sorabilirdin 😅😅
24 Yorumla- 2 ay
ahaha nick ile bir ozel baglantiniz mi var patron beyy
- 2 ay
Millet gibi olmayanı gösteren bi kişiliğe sahip değilim 🙃🙃
- 2 ay
en güzeli ya su denli açık olacaksinnn
- 2 ay
Çok şükür 🥳
- Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı.
u 2 aymaaşı yüksekse söyler zaten sorun😂
17 Yorumla- 2 ay
gozlemlerime gore maaşı yüksek olanlar sormadan söylüyor zaten sjskjs
- 2 ay
aylık 12 bin maaşım var ne ısmarlim
- 2 ay
gönlünden ne koparsa, ne koptu bakim
- 2 ay
çilekli milkşeyk
- 2 ay
ama ben frambuazli istiyorum
- 1 ay
buna da tenkyü frambuazlı senin
- 1 ay
oyyy yerizzz benden de tenkyu
Yapay Zeka Cevapladı
Maaş konusu çoğu insan için hassas olabiliyor canım 🤍🤑
Yeni tanıştığın ya da daha ilişkide yolun başındaysan direkt sormak biraz itici ve ayıp kaçabilir 🙃
İlişkin ciddileşince ortak gelecek konuşurken “gelir durumun nasıl, beni ne bekliyor” tarzı daha yumuşak sorular sorabilirsin 💬
Yani zamanlama ve üslup çok önemli 😌💸10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
151Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 ayKarşılıklı güven arsa ben her türlü konuya açık olabilirim sanırım...
20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 aySorulmaz.
10 Yorumla Belli bir zamandan sonra sorulabilir ama konuya maaşla başlanmaz bence neticede maddiyatda önemli sadece sevgi saygıyla dönmüyor döndüren varsa helal olsun
22 Yorumla- 2 ay
güzel yorummm
Şöyle kii bence sorulur ama gelecek kuracağın kişiye sorulmalı. Seveceği kişiyi sevmeden önce maaşına göre seçmek hata olurr.
23 Yorumla- 2 ay
yok ya maasa göre biri seçilmez zaten, igrenc bi durum. sadece meraktan sorulur mu yoksa yanlis mi anlasilir erkekler tarafından diye merak ettikk
Sorulmaz. Eve giren çıkan parayı bilmem kira gelirlerini bilmem babam benim yanımda para saymaz ve almazdı. Yokken de yok demedi ama içli dışlı da olmamı istemedi hiç bir zaman.
Abilerimin de maaşını bilmem hiç sormadım da. Bir kere kendisi söylemişti bir konu açıldığı zaman. Harici de kimsenin maaşını merak etmedim sormadım gayet ayıp bence
10 Yorumla
1 ayYüksek olunca çok nazar deyiyo bu yuzden sormayin da
13 Yorumla- 1 ay
hshzhs nasil bi nazar degebiliyo ki
- 1 ay
İnanki iki yakan birkac ay bir araya gelmiyor. Olmayan sorunlar cikiyo aniden saglik problemlerin oluyo
- 1 ay
ha olabilir tabii oyle
1 aySiz kilonuzun sorulmasından nasıl rahatsız oluyorsunuz ve kadının kilosu yaşı sorulmaz diyorsunuz Bizim de sadece maaşımızı sormamanızı istiyoruz zaten belli olur kullandığımız telefondan veya bindiğimiz arabadan
10 Yorumla
1 aySen de direkt sorma mesela kurumsal bilinen bir yerde çalışıyorsa sizin orada mağaşlar iyimiş öyle diyorlar memnun musun falan deyip ağzını yokla. Arkadaşım var bir tane iş arıyor önereyim mi başvursun mu de. Konu bi şekilde açılacaktır.
10 YorumlaSorulur, kafına nasıl boyunu kilosunu ve maaşını soruyorsa erkeğe de sorulur.
11 Yorumla- 1 ay
güzel bakis acisiiii
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Yeterli samimiyet varsa ve art niyet hissiyatı vermeden sorabilir.
12 Yorumla- 1 ay
bence de
Regl geciktimi sizin diye sormuyorsak bi zahmet sizde bunlari sormayin
121 Yorumla- 1 ay
ahahah ne alaka ki onla bu
- 1 ay
tamam iste ayni kefede degil, bi insan neden bizim reglimizin gecikip gecikmedigini merak etsin ki ajajsks
- 1 ay
bunu ben direkt kendim söylerim ya, onun sormasina gerek yok.. ayrica mantikli bi nedeni varsa sorabilirsiniz cevaplanir zaten sjskjs
- 1 ay
vayy düşünceli erkek agriyi da soruyor bakk, benimki dongulerimi bilir ona gore hareket eder zaten bastan oyle sek
- 1 ay
yok Şu an, olunca yani
- 1 ay
ellemeli al
- 1 ay
ahaha kusum aydina nasil geldik
- 1 ay
MA diye bi film var o geldi aklimaaa ilk, izle istersen ahsj
- 1 ay
baya olmuştu izleyeli Netflix olabilir veya random bi film sitesinde
- 1 ay
ahahaha nasil ya cikar cikar iyi bak
- 1 ay
asil gerilim burada yasaniyor iste ahsjs sen de bunu istiyodun hayatim zaten
Herkese her şey sorulur canım neden sorulmasın. Sadece zamanı önemli, tanışırken merhaba maaşın ne kadar diye sormayacağını düşünüyorum insanların asklfjas
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı.
2 ayEvet sorulur neden sorulmasin kim ki o erkek
Ama bana sorsan söylemem ben çünkü... Hsha15 Yorumla- 2 ay
gay misin
- 2 ay
Bu nerden çıktı?
Hayatımda hic sabit maaşla calismadim ben hep degiskenlik oldu - 2 ay
shsjs saka yapıyorum ya ne ciddisiniz.. "ben çünkü" demissin ya ondan dedim ardından onu diyecekmisisn gibi
- 2 ay
😂😂 yani sen de haklısın
- 2 ay
Evet sorulur
Neden geldin deme
2 ayAyıp değil de yeni tanışıklıkta en fazla mesleği sorarsın direkt maaş sorulması farklı bir anlama çıkar
30 Yorumla
1 ayKadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz der eskilerimiz bence çok doğru demişler sizene ne kadar kazandığından işin sizi ilgilendiren kısmı istrdiklerinizi alabiliyor olması olmalı bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayMaaş soran birine para, altın, hisse, tapu vs vs ne varsa gösteririm 👍
22 Yorumla- 1 ay
iyimiss
Cevap sahibi1 aySonra güle güle derim.
2 ayİnsanların kazançlarını öğrenmek istemenin maksadını bir türlü anlamadım çok gereksiz bir konu.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 448 cevap paylaştı.
2 ayErkeğe maaşı kadına yaşı sorulmaz demiş atalarımız o yüzden sorulmamalı
30 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 350 cevap paylaştı.
1 ayErkeğe maaşı kadına yaşı sorulmaz lafı eskide kaldı konu dışı iki soru sorulunca ters tepki verebilirler
10 Yorumla
1 ayBence hiç bir kimseye sorulmamalı anlatılmamalı kişiye özel olmalı benim paçamdan ele ne elin parası bana ne elhamdülillah azınada coğunada helal mi haram mı Allah ekmeğimize haram bulaştırmasın helalinden versin
00 Yorumla
1 ayiliski belli bir noktaya gelince maddiyat da konuşulması kacinilmaz olacaktır. Direkt iliskinin başlarında sorulması da patavatsizlik tabi ama belli bir Nisan evlilik vs surecine girilmişse bunlar konuşulacak, aile kuruyorsunuz sonucta
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 395 cevap paylaştı. Eğer bir ilişki durumu yoksa kimse sormasın. Ama evlenip, koynuma alacağım bir erkekse bu şahıs kesinlikle sorarım. E devletinden, adli siciline kadar sorarım. Bir kere yapıyoruz şu mereti, elbette soracağız
00 YorumlaRakam sorulmasından hoşlanmam. Sıkıntı çekmeden yaşayacağını bilsin yeter. Rakamı ne yapacak?
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Sorana yarısını söylüyorum ben. Çokta sormamak lazım aslında. Borç falan istersiniz. 😂
10 YorumlaSorulsun çünkü sülalede en fazla aulik alan lardan biriyim
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 409 cevap paylaştı. Kadına yaşı erkeğe maaşı sorulmaz derler ama ne alaka ikiside sorular bilur ula 😂
10 Yorumla
2 ayAllahın bildiğini saklamaya gerek yok neden ayıp olsun
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 676 cevap paylaştı. İlk buluşmada konuşmada sorulmaz bence ama Daha sonrasında sorulabilir
10 YorumlaMaaşı ve işi sorulmaz bence o yeri geldiğinde sana söyler. Tabi kara işler yapıyormuş gibi duruyorsa erkenden öğrenip uzak dur o ayrı. Onun dışında günün nasıl geçiyor neler yaparsın bir günde genellikle de o zaten açar. Oradan da anlaşılır aşağı yukarı ne kadar kazandığı.
00 Yorumla
1 ayyani sorulur da samimileşilmişse ve kimse kimsenin bişeyi değilken hakimiyet kuramaz maaşı da soramaz sorulcak şeylerin aşaması olur zırt diye sorulmaz usul erkan bilmek gerekir
00 YorumlaValla bizim basmakalıp adetlerimize göre kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz gelecek planlaması gibi ciddi konularda sorulabilir yatırım tavsiyesi vb konularda bilinmesinde sakınca yoktur
00 Yorumla
1 ayBizi ilgilendiriyorsa sorulur şahsen ben eşimin bile tam maaşını bilmem ama bence ayıp değil gibi, birlikte bir hayat düşünüyorsanız özelikle
12 Yorumla- 1 ay
@kbyyt erkeklerin farklı olduğunu düşünmüyorum, kaldı ki, saçı güzel totosu güzel orası güzel burası güzel aynı zamanda hamarat aynı zamanda evin her işine koşacak kadın arayan erkeğin yanında iyi kazanan erkek arayan kadın masum bile kalıyor 😄😄😄😄😄
1 aySorulmaz. Böyle daha dün bir bugün iki hemen maaş ev araba soran kadına esc gözüyle bakarım.
10 Yorumla
2 ayMaas, is gibi seyler sorulmamali. Ama maalesef TR de insanlar kazandigi paraya gore, is yerinde ki unvanina gore degerlendiriliyor.
10 Yorumla
1 ayYahu ne önemi var böyle şeylerin sorulsa ne sorulmasa ne aslında da insanlar çok basit şeylere takılıyor 😄
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 320 cevap paylaştı.
1 aySenin maaşını da o sorsun o zaman neyse işin başka tarafı iş çok ciddiyse bir ihtimal ama zor
00 Yorumla Amaç parasını yemek değilse neden merak edilip sorulsun ki? bana birinin ne kadar kazandığını sormak saçma geliyo.
00 Yorumla
1 aySormasina gerek yok her şeyimi biliyor zateni @Ben_köpraa
08 Yorumla- 1 ay
@Təntənõviç tükanın kirasını bile biliyom💅😅
- 1 ay
@Ben_köpraa e tabi çünkü hem her şeyi gonuşuyoz hem sıkılmıyoz 🌹
- 1 ay
cok romantik kalbim kirildi💔
- 1 ay
Hemen bi kavga edelim mi kalbine iyi gelcekse😅
- 1 ay
yok ayol bari birileri mutlu olsun bir yerlerdee ajsjsjs😔
- 1 ay
@Ben_köpraa saçını başını yolarım şimdi ne kavgası 😅😂😂
- 1 ay
@Təntənõviç sakallarını yolarım aksksskslsll
- 1 ay
@Ben_köpraa lütfen evet 🥹😂😂
Gizli Üye(45 üstü)1 ayErkeğe de kadinada sorulur.
Kotu birsey degilki, Hele ayrımcılık hic iyi degil.10 Yorumla
1 aySevgilimse sorarım
Ya da arkadaşımdır konusu geçiyordur merak etmişsem yine sorarım10 Yorumla
2 ayKadına da erkeğe de sorulmaz, insanların ne kadar kazandığından kime ne
10 Yorumla
1 ayBoyunu soramiyoruz parasını soramiyoruz ne sorucaz
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 ayMaaşını sormana gerek yok, baktığında her şey belli olur zaten.
02 Yorumla- 1 ay
Bazıları aç köpek gibi gösteriyor kendini herkeste belli olmuyor yani, adam 90,100 bin alıyor. Açım açım diye geziyor, tip de dilenci gibi. Yani pinti değilse belli olur anlarsın da pintiyse fakir sanırsın
- 1 ay
@birleysormak sanmam.
1 ayBöyle bir kural var mı bilmiyorum ama hiç sormadım şimdiye dek..
00 Yorumlaayıptır ama sorulur.
keza paranın cinsiyeti yok herkese sorulur.
00 YorumlaKocan ya da sevgilisinse sor yatırımı doğru yerlere yapsın diye yoksa sorma ayıp bence
00 Yorumla
1 ayNiye tanışır tanışmaz bakire misin diye soruyorlar niye sorulmasin
03 Yorumla- 1 ay
Ben sormuyorum sorulmaz erkeğe maaşı bir tek Türkiye de var bu maaş sorma işi Avrupa da yok
- 1 ay
Bakire misin diye sormak normal çünkü bazı erkekler kullanilmiş kızlarla evlenip çocuk yapmak istemiyor ondan soruyorlar ama maaş sormak saçma erkeğe maaş soranlar parası için evleniyorlar erkekle konu tartişmaya kapalıdır
- 1 ay
Hiç kimse paketi açılmış bir kızla evlenip çocuk yapmaz
Sordanda buna maaşını söyleyennerkek dopru erkek değildir
00 YorumlaSormamayı tercih ederdim maaşa göre birliktelik kurmuyorum çünkü kimseyle
00 Yorumla
1 ayErkeğin maaşı. Sorulmaz kadının kilosu yaşı sorulmaz
00 Yorumla
1 ayErkek de sorabilir kadın da sorabilir aşın bunları
00 YorumlaAyıp ve kendi açından karaktersizce bi soru olur kimseye sorulmaz kendisi söylerse söyler
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 468 cevap paylaştı.
1 ayBen genel olarak hiç bir şeyini merak edip sormuyorum ajwhsjbsaj
00 Yorumla Sormam ama söylemesini isterim ona göre hayatımı beklentimi ayarlarım
00 Yorumla
1 ayErkek dediğim adam olsun maaşı kendinin olabilir beni alakadar etmiyor. 😄
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 732 cevap paylaştı.
s 1 ayBen sormadan evlendim ya bu kadarı da bi tık enayilik gibi
00 Yorumla
1 ayEvlilik haricinde sorulmaz merak etmek bile kötü niyetli
00 Yorumla
2 ayYa sorulur da bence pek hoş değil nezaket açısından
00 Yorumla
2 ayo sorulmaz bu sorulmaz ne sorucaz biz bu erkeklere fllldlf
00 Yorumla
2 ayİlk başta sorulmaz belki ama ilerleyen zamanlarda olabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (203)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!