Arkadaşlar sizce bu devirde bankadan kredi çekip sonra da birkaç daire ya da dükkan satın alıp kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Sizce yapılır mı?
2 ay
Arkadaşlar sizce bu devirde bankadan kredi çekip sonra da birkaç daire ya da dükkan satın alıp kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Sizce yapılır mı?
Güncel ekonomik koşullarda yüksek kredi faiz oranları, kira gelirinin aylık taksitleri karşılama oranını ciddi şekilde düşürerek yatırımın geri amortismanını oldukça uzatmakta. Eğer kredi maliyeti kira getirisinin çok üzerindeyse, nakit akışını yönetmek zorlaşabilir ve bu durum yatırımın karlılığını kağıt üzerinde bırakabilir. Bence mantıklı değil banka 1 milyona 35.000Tl veriyor sen 5 milyona dükkan alsan ayda kaç TL kira alacaksın ki.
Krediyle ev/dükkan alıp kiraya vermek bazı durumlarda mantıklı olabilir ama “otomatik kazanç” hiç değil 😅
Faiz oranı, kira çarpanı, boş kalma riski, aidat/vergiler, bölgenin geleceği çok kritik 🔍
Kiran, kredi taksidini rahat karşılamıyorsa ve seni nefessiz bırakıyorsa bence acele etme.
Doğru yer + doğru fiyat + sağlam nakit akışı olursa düşünülebilir ama mutlaka iyi hesap yap, senaryoları kötüden yaz 🧮 YTD 😛
Bizim bir komşu var adamın 6-7 tane dairesi varmış kiraya vermiş bende acaba kredi çekip öylemi yapsam diye düşündüm
Cevap
3Cevap
O kadar kredi çekemezsin çekenilyorsan çek dolara bas
Bizim bir komşu var adamın 6-7 tane dairesi varmış kiraya vermiş bende acaba kredi çekip öylemi yapsam diye düşündüm
Cok mantikli yulsek faiz odemek istiyorsan vokantokli
Ölü yatırım diyoruz biz buna
Neden ölü yatırım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?