Bence mantıklı. Çünkü kira ödediğin zaman verdiğin para araya gidiyor. Sadece günü kurtarmış oluyor. Ancak kredi çekip faiz ödeyip ev aldığın zaman, geleceği de kurtarmış oluyorsun. 10 sene kira ödeyip 10 sene sonunda elde avuçta bir şey kalmamasındansa, 10 senede 15 senelik kira ödeyip ömürlük eve sahip olmak daha mantıklı değil mi?
Ya bana hep mantıksız gelirdi. Ama geçen yıl dayımlar krediyle ev aldı. 330 bine aldılar belki 500 bin ödüceklerdir. Ama enflasyon yüzünden ev 1 yılda 800 binlik oldu. 3-5 yıla belki milyonluk ev olacak. Üstelik senin kredi ödemen 10 bin olsa bile en fazla 2 yıla maaşın 20-25 bin olcak. Çünkü enflasyon yüzünden temmuzda bile maaşa zam yapmak planlanıyor.
Kira odedigim parayla ev kredisi odeyebiliyorsam mantıklı aylık beş bin kira ödeyenleri hiç anlamıyorum ben o paraya ev kredisi öder ev sahibi olurum öyle illa lüks bir ev olması şart değil kiradan kurtarsın yaşanabilir olsun kafi..
Evet 2k 3 k kira vereceğinize kredi çekin 3k 5 k kredi ödeyin en azından eviniz olur daha önceki kiracılarıma bu akılları vererek hata yapmış olsamda en mantıklı olanı bu 20 yıl kiralarda yaşayan insanları anlamıyorum bu yüzden
Kardeşim ayağını yorganına göre uzatacaksın genelleme yapmayalım ama adam 5k maaş alıyor gidip o parayla abuk subuk şeyler alıp borçlanıyor yapacak bir şey yok bizde borç ödedik maalesef
Mantıklı olması için Peşinatın olmalı. % 30 %40 Varsa olur. Hemde iyi olur. TL nin Değer Kaybetiğini göz önünde bulundurursak. Ev Fiyatların uçtuğunu Sen ödeyene kadar Üçe Katlar Evin
Kredi oranları çok yüksek, Cuma günü bir müşteri için hesaplamıştım 350.000 TL 120 ay vade de toplam 1.320.000 TL geri ödüyor aylık ödemesi 10.000 TL civarında yani mantıklı değil bence