Evlerin satış fiyatları da oldukça pahalı ama stüdyo dairelere bile 4000 tl kira istiyorlar. Fakat ömür boyu kredi ödemek de büyük bir risk. Çok kararsız kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı?

Evlerin satış fiyatları da oldukça pahalı ama stüdyo dairelere bile 4000 tl kira istiyorlar. Fakat ömür boyu kredi ödemek de büyük bir risk. Çok kararsız kaldım. Sizce hangisi daha mantıklı?

Eğer aylık kredi tutarı kira tutarının çok üstündeyse bence pek mantıklı değil. Çünkü evin fiyatından daha fazla faiz ödüyorsun. Ama kira ücretiyle az çok denk ise satın alma tercih edilebilir.
Kredi faizleri çok yüksek ve eskisi gibi kolay alınmıyor bankalar uzun vadeye girmek istemiyor. Her halükarda kredi ile ev almak bu ülkede tamamen hata olur üstüne bir de toplam meblağın %20 kadarını peşinat olarak vermeniz gerekiyor.
Elbette evin bulunduğu lokasyona, yaşına ve büyüklüğüne göre fiyatı değişken olmakla beraber İstanbul gibi bir yerde, doğru düzgün 3 1 bir ev ortalama 2.500.000 ile 4.000.000 TL arasında değişiyor. Bu da 500.000 ile 800.000 TL arasında bir peşinatınız olmasını gerektiriyor. Diğer taraftan aylık taksit ödemesi de 120 ay vade için 50.000 ile 80.000 TL arası oluyor. Bu menvalde enflasyonu da hesaba katarak aylık 20.000 TL kira ile 300 ile 500 ay arası o alacağınız evden çok daha iyi bir evde kirada oturabilirsiniz. Peşinatınız da cebinize kalır, iş kurar, yatırım yapar ya da araç alırsınız.
Maalesef artık evler kredi çekip bile alınamayacak kadar pahalı ama tam tersi kirada oturmak da çok anlamsız bir hale gelmiş durumda. Üzülüyorum insanların haline...
Bu devirde ev almaya çalışmak ayrı dert, kira ödemek ise apayrı bir dert bence. Özellikle de ev sahipleri bu kadar acımasızken gerçekten Allah yardımcımız olsun
Cevap
22Cevap
Bu fiyatlardan sonra ne kirada oturmak isterim ne de ev sahibi olmak... Yemin ederim ikisi de birbirinden mantıksız geliyor bana
Senin kredi fazerinden haberin var mı? 4000.000 krediye bak ne ödüyoruz. Aylık taksit 91000 TL geri ödemesi 11000.0000 tl
Geçen sene olsaydı ev alıp kredi ödemek makul ve mantıklıydı. Bu yıl ev fiyatları uçuk. Kredi çeksen ödeyeceğin aylık kredi 10 bin ortalama. İmkan varsa tabi yine almak mantıklı ama herkes o miktarda kredi ödeyemez çok zor..
Maalesef öyle, evi değiştirdiğime pişman oldum 😂 daha güzel ve rahat bir evde yaşıyorum ama kiraya o kadar para vermek üzüyor. Hadi burası başkent ondan pahalı diyelim ama her yer öyle.
Nekadar ödüyorsunuz
Mantıksız.
Kirayı bile ödemek zor geliyorken,
hangi ara üstüne faiz gelmiş bir krediyi ödeyebilirsiniz ki?
Haa ama her ay düzenli kredi ödemeye gücünüz yeterse, ev alın yani...
Bizi faize yüksek faize zorlayan insanlar umarım yüksek yerlere gelmezler
Garanti bir işim olursa bir süre para biriktirip önce araba kredisini sonra ev kredisini öderim yapacak bir şey yok
1 evde bankaya almak istiyorsan diyecem yapacak başka şey yok. Faiz oranları sanırım şu an yüksek.
2 ucu boklu değnek
Birikmiş paranız varsa en mantıklısı ama daha güzeli de var: Nispeten ucuz ve tenha bir yerden arsa satın almak.
Kredi faizleri çok fazla olduğu için ben kararsizim. Bir tanidik 600 bin çekti, bankaya 1 milyon tl ödüyor
Ayda 30.000 ödeyecek para olduktan sonra tabii ki ev sahibi olmak daha iyi. Karışanın görüşenin olmaz.
Kredi çekmek daha mantıklı kirada olursan her ay paran çöpe gitmiş olur. Diğer türlü en azından ev senin yavaş yavaş ödersin.
Çok daha mantıklı. Ancak sorun şu ki evler artık milyon liradan başladığı için, milyon lira kredi alabilecek sicilin ya da gelirin var mı :)
Tatile gidecektim bu soruyu gördüm vazgeçtim, ne gerek var diye Bir düşünce oluştu kafamda. Nispeten kredi çekip ev almak daha mantıklı
Kredi çekebilene ev almak daha mantıklı tabii
Kredi çekip ödemek daha mantıklı sanki, en azından ev sahibiyle uğraşmazsın
1 milyon verip de ev alanın
Aklından şüphe ederim
10 bin altı maaş alan...
Krediyi kendi adıma doğru bulmadığım için bana göre kira daha mantıklı.
Kredi çekip ev almak biraz daha mantıklı kira ödemenin sonu yok
Mantıklı olur kira verecegime bankaya veririm daha iyi
Bence beraber ev kiralamak mantikli tabi psikopat birilerine denk gelmemek kosuluyla
1 milyon lira kredi alsan geri ödemesi ayda 35 bin ve 10 yil
Bizim evde çalışan olsa kredi çekip ev alırdık. Çünkü sadist ev sahibi kiraya %75 zam koydu.
Bu devirde kirsaldan tarla alıp cadir kurup yaşamak daha mantıklı sanki😅
İki yöntemde de ödeme var nasıl olsa, bankaya borç için ömrünü çürütecegine kiraya öde daha mantıkli
Verecegin kirayla verecegin aylık kredi aynı olacakda ev almak mantıklı. Diger turlu cok zor olur
evler çok pahalı maalesef kimi insanlar için ev almak bile hayal oldu...
Mantıksız, fazla peşinatın yoksa ödeyeceğin faiz o kiranın 3 katı olur.
Kredi ödemeside 4000 olsa tamam iş öyle bitmiyorki trilyonu geçiyor çekince en az 10000 taksit kurtarır
Valla bilmiyorum Bursa'da yaşıyorum ilçesi ama eski evim 1 ay oldu tasinali 350 tl idi kirası 2 1 10 yıllık bir evdi çarşı içinde simdi ev aldık 250 milyara 3 1 ev ne bileyim okdr pahalı fiyatları duyunca şok oluyorum ya 4000 TL kira nedir
Duruma göre çok değişir
Ama bence mantikli
Yani insanın kendi evi olması daha iyi
Güzel bir peşinatın yoksa kredi ile de alamazsın.
Ailecek ödenecekse daha mantıklı.
Mantıklı olabilir
Kira öder gibi ev almak daha mantıklı sanki
ev almak daha mantıklı tabiki
Kesinlikle kredi çekip ev almak
peşinat olmadan zaten alınamıyor ev
Mantıklı
Evet çokmantıklı
mantıklı
Mantıklı evet
Kredi çekmek haram
Evet baya mantıklı