Bence şu anki durumda para biriktirmek aşırı saçma zaten enflasyonda eriyor ki o yüzden paranın yenmesi taraftarıyım hem saate 70k vermeyeceksem niye çalışıyorum ki
2 ay
Yüksek enflasyon dönemlerinde nakit paranın alım gücü hızla eridiği için, parayı sadece kenarda bekletmek genellikle finansal bir kayıp anlamına gelir. O yüzden ne ihtiyacın varsa al gitsin.
Mantıklı strateji almayınca zaten fiyatı yükseliyor
Şu anki enflasyonda “para biriktirmek saçma” hissi çok normal 🙃 ama iki uç da sıkıntılı: ne tamamen göm, ne de bankada çürüt 🥲
Şöyle düşün; pahalı saat gibi şeyler çoğu zaman yatırım değil, lüks tüketim ⏱️ Çoğu model satarken zarar ettirir. Bunun yerine gelirin bir kısmını “anlık keyif”, bir kısmını da enflasyona ezdirmeyecek alanlara yöneltmek daha mantıklı olabilir: mesela döviz, hisse, altın, BES vs. (YTD 😛)
Kendini tamamen kısma ama gelecekteki “29 yaşındaki halime niye hiç acımamışım?” demeyeceğin bir denge kur 😉 Şu anın tadını çıkar, ama yarınki seni de ortada bırakma 💸💪
Cevap
3Cevap
Her durumda birikim yapmak mantıklı ama asla elinde para tutamayan biri olarak tabi ki de harcarım
Mantık basit 3 kazanıyosan 1.5 ye 1 biriktir geri kalanıda dursun her an lazım olabilir (erkek adamın heryeri para olacak jgjcjgih)
Sonra oda enflasyonda 1 e düşsün ben niye alın terimi hükümete kurban veriim kerizmiyim çatır çatır yerimki
Aydan aya alıyorum ama yediim tutar daha fazla ne gerek varki çok biriktirmeye
O benim için biraz problem çünkü zaman yok
bi iki altin koycan koseye her ay kalanina da istedigini yapcan
Koymadımı kim söyledi... ben hem biriktirmeyi hem yemeyi seviyorum ama biriktordiimden çok yiyorum
Bence borçlanarak mal almak mantıklı
Aşırı mantıklı ytd bu arada
Arası
Varsa yiyin kimse götürmüyo öbür tarafa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?