Selamlar Ekonomi Severler, 💸💵

Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Ramazan Bingöl “İftar soframız bir sanat eseri, tablo gibi olmalı…” paylaşımı yaptı. Bu konuda 💭 düşünceleriniz neler 🤏?
Selamlar Ekonomi Severler, 💸💵

Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu üyesi Ramazan Bingöl “İftar soframız bir sanat eseri, tablo gibi olmalı…” paylaşımı yaptı. Bu konuda 💭 düşünceleriniz neler 🤏?
Resmi görünce bu sofra Ramazan Bingöl'e ait diyecektim.
Bu adam aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı danışmanları arasında yanılmıyorsam.
Pazarlarda, ekmek sıralarında, veresiye defterlerinde, askıda yemek veya ekmek uygulamalarında onuru, gururu, kişiliği ve insanlığı zedelenen asgari ücretliyi, dar gelirliyi ve emekliyi hiç düşünmeden böyle kalbur üstü sofra kurup zenginlikten bahseden sözüm ona Allah dostu bu adam ve adam gibilerin çöp konteynerlerinden ekmek veya yemek artıklarını topladıkları günü bir önce görmek istiyorum.
Halktan bu kadar uzak bu kadar kopuk yaşayan ahmak sayısı her geçen gün yükselirken gerek siyasi gerekse sivil toplum örgütleri olarak tepkisiz kalmalarda halkın yalnız ve bir başına olduğunu gösteriyor bizlere.
Tiksiniyorum, tiksiniyorum, tiksiniyorum.
O parası kadar konuşuyor ondan O mükellef baş döndürücü sofralar 😂😂😂
Ben mesela bunu hiç bir zaman anlamadım nedir o
Deprem olur kiralar yükselir gıda fiyatları yükselir
Yine aynı şekil ramazana 1 hafta kala fiyatlar artar
Ramazandan önce bir restorantta çorba adana tatlı 400 ise ramazanda iftar menüsü altında 600 falan yapıyorlar değişen ne oldu ki
Yazık değil mi insanlara ramazan ayı oruç tutma fakirin ve açlığın halinden anlama nefsi arındırma ve terbiye etme ayıdır gerçekten çok fakir insanlar var
Ben mesela tek çeşit ya da ekstra bir çorba yanına yaparım orucu mu açarım israftan sakınırım bazı aileler 6 ya da 7 çeşit koyuyor bir tabak çorbaya doyuyorlar çoğu çöpe gidiyor buda yanlış bir şey
Ben paylaştığın sofrayı çok buluyorum bir ana yemek birde çorba yeterli
Krizi fırsata çevirmek işte oluyor o onlara göre düşünce 💭 namına bir değer yok 🧐zaten haberdeki görsel bu diye koydum. Ben tercih etmezdim böyle tabi. ✨
Evet bende tercih etmem gösteriş israftan başka bir şey değil
Kesinlikle zaten o kadar çeşit yersek midede kaldıramaz az öz daha iyi ramazan'da.
Aynen mide sağlığı kilo kalori sindirim sistemi için çok yememek gerekir
Şimdi bakmazsa zaten ilerde acısı çıkar kontrollü davranmak gerekiyor 🤏
Aynen
Yüksek gelir gurubuna sahip elit kedim dışında hiç bir aile böylesi ideal bir iftar sofrası kuramaz. Sabit gelirli hiç bir aile kendi imkanları ile böyle bir sofrada ailesi ile birlikte iftar edemez. Emekl, dul, yetim ve asgari ücretli asla bunu başaramaz. Çünkü devlet işletmesi olan Tarım Kredi Kooperatif zincir marketinde ramazanın ilk günü 139 lira olan M boy 30 lü yumurtanın bugünkü fiyatı 169 lira. Bir hafta içinde yumurt devlet eliyle hükümet eliyle %21 zamlandı. Ama maaşlar sabit ve en son bu oranda zam almadı. Yani satın alma gücü her geçen gün erimekte.
Kesinlikle hazırlayamaz bana da trajikomik geldiği için bu konuda fikirleri merak ettim. Evet tüm ürünler böyle hatta gidip zar zor alan da vardır yazık ülke insanına
Zaten onun göstergesi Ne kadar da inanarak saçmalıyor😂
Evet reisi Cumhur görsün yeter ki sdff
İftar sofralarının lüks olmasını asla doğru bulmuyorum. Bir de restoranlar iftar menüsü diye normalde x tl olan şeyleri 2x yapıyorlar ya... Milleti kazıklamak dışında bir şey değil. Ekonomik problemlere değinmeye bile gerek yok. Halkı maf ettiler
Evet bir de şaka gibi tablo gibi olmalı deniliyor. Ne verdiler ki ne bekliyorlar yani tuhaf kendi içinde. ✨
Bihter selam 😄🖐
Ramazan’da fiyatların uçtuğu bir dönemde “sofra tablo gibi olmalı” demek bence biraz gerçeklikten kopuk 🎭 Çünkü asıl mesele estetik değil, insanların temel gıdaya rahat ulaşabilmesi 🧺
Güzel sofra demek pahalı sofra demek değil. Mütevazı ama dengeli bir iftar hem cüzdana hem sağlığa daha iyi gelir 💚 Sofrayı sanat değil, israf etmeyen bilinçli tüketim değerli kılar 😉
Kesinlikle eko , bu hem cep yakmaz hem de daha samimi bir atmosfer oluşturur ✨🤏
Cevap
43Cevap
Her şey pahalı bunun nedeni de belli zaten ama nedense çoğu insan bunu görmek istemiyor. yapacak bir şey yok kendi seçimlerinin sonuçları.
Çoğu İnsan koyun 🐑 gibi ya hep kötüye razı oluyorlar kardeşim ondan aynı kişi hep başta
Haklısın abla kesinlikle
Daha da artarak devam ediyor hükümet bu konuda bilerek sessiz kalıyor gadası
Çünkü her kaos ortamı hükümetin işine geliyor
Hükümetin lehine zaten gada milleti sövüşlemek 🤏
Aynen öyle millet bu kafada olduğu sürece olan aradaki akıllı kesime olur
Yaş kuru olayındaki haksız yere yanma meselesi gibi
Aynen öyle
Ramazan ayı mübarek bir ay fakire yardim etmek fakirleri anlamak icin onlae gibi ac gezmek vs böyle bir ayda firsatcilik yapip zam yapmak nedir yahu bunlarin hiç ALLAHı yok mu? Oldugunu sanmiyorum.
Şimdi gelelim vatandaş ne yapacak gece gündüz ağlayip bu cok pahali o çok pahali diye gece gündüz aglayacaklarina bir düşünsünler benim maasima da zam yapildi mi?
Eğer tatmin edici zam yapilmasiyda neden hâlâ bu işte çalisiyorsun?
Yasin 20.30 neyss ölene kadar hel şikayet mi edeceksin
Şu kötü ekonomide bile zengin olmak cok kolay
Herkes kendisinj bir sorgulasin nerde hata yapiyorum diye?
Haksiz kazanç yapan esnaflarida tekrar hatirlatayim sqrqfsizsiniz bogazinizda kalsın
Haklı isyan herkes 👤 kendini sorgularsa zaten düzeltme çabasına girişir çözümcül bakış acısı geliştirir. 🧐bu konu var ben haklıyım, hep en doğru benim ususuzluk yapmam milletim devletim için ➡ en iyiyi düşünürüm. Peki en iyiyi yapıyorsa bu hükümet en haklı onlarsa bu halk insanlık neden bu durumda düşünsünler💭 eğitimsizlikten uzak adil olmayan bu dengesizlikten 🤏
Hükümet kötüyse ekonomi kötüyse ne yapacagiz aç ni gezecegiz bir çözüm yolu bulamamislar mi?
Kadınlarin işleri kisitli fakat bir erkek sürekli agliyorsa sorun ondadir
Şu sitede 12 yıldır varim 12 sene önce adam kasiyerdi şimdi hâlâ kasiyer hic gelistirmemiş kendisini
Çok güzel aciklamişsin 4 defa okudum 🤣👏👏
O koşulu sağlayan hükümet devlet. Anlayana güzel açıklama 🤣her şey çabayla paralel olmuyor işte öyle 🤏 O uzaktan görünen kısmı 😄
1 kilo kuzu pirzola alsan fırına atmak için 1800TL
1 kilo pirinç alsan iyisinden 180TL
1 tane hazır çorba kremalı mantar 75TL
1 litre içecek 100TL
5 litre su 100TL
1 kilo fıstıklı baklava 1000TL
Salatalık malzemesi 100 TL
Sanırım sadece bu kadarı bile 3355TL civarı verilen emekte cabası :) 4 kişi için hesaplandı
Tam menüyü çıkarmışsınız aferin. Vallahi öyle 🤏
😄😄😄
İdeal iftar sofrası dediğin aslında çok abartılı bir şey değil. Hurma, çorba, salata, bir ana yemek, yanına pilav ya da makarna, belki küçük bir tatlı. Kağıt üzerinde mütevazı duruyor ama sepete girince rakam başka bir yere evriliyor. Özellikle et, yağ, temel ürünler derken toplam hızla yukarı çıkıyor. O yüzden son zamanlarda menüyü planlarken hem doyurucu hem dengeli hem de bütçeyi üzmeyen formül peşindeyim. Dün Vakıfbank bankomat kartın market alışverişlerine yönelik bir kampanyası olduğunu gördüm. Yapılan harcamaya küçük bir katkı gibi düşünmek lazım. Fiyatlar artıyor evet ama insan yine de sofrasını kurmanın yolunu buluyor. Ramazan sofrası lüks olmak zorunda değil yeter ki bereketli ve samimi olsun. Bütçe hesabı bir yanda, muhabbet bir yanda. Dengeyi tutturunca gerisi geliyor zaten.
Evet doğru. Denge olunca gerisi gelir. Bütçe dostu zaten seçiliyor ancak bu koşulları baz alırsak 🤏
Sayın Bingöl kadar maaş alan kaç kişi varmış bu ülkede de tablo gibi olacakmış acaba diye sorarlar adama. İyice suyu çıktı gibi ya da kafa buluyorlar sanki. 😅
Arkadaş bir işin maliyeti ve elde edilen gelir var. Yani alım gücü denen şey var. Buna kısaca matematik denir. Bundan haberi olan kaç yetkili var acaba. Yine iyi ramazan diye çoğu şeye zam yok gibi ya sonra neler olacak. 😀 Haydaaa...🤣
Kendisi kuş sütüyle besleniyor galiba 😄bu sözleri söyleyen normal olamaz hadi bari normalleştirme politikası güdüyorsunuz alım gücü yapın konuşun 🤣
Masalarında zaten kuş sütü eksik bunların. 😅
Normal kabul etmiyorum zaten böyle söyleyenleri. 😀
Şantiyede yaşadığım için fiyatlardan haberim yok. Eve gittiğim zamanlar tanışıyorum. Hatta büfeden ekmek alırken kaç TL. diye sorarım hep. Muhtemelen şaşırıyorlar satıcılar. Ekonominin bozuk olduğundan fiyatların yüksek olduğu belli. Çünkü 1 adet limon şu an da 15-20 TL. arasında değişiyor. Günümüze göre normal bence ama halkın alım gücüne göre pahalı.
Her şey almış başını gidiyor ateş pahası. Evet alım gücüne göre öyle. Yoksa asgari ücret vs fazla olsa halk bu kadar ayaklanmaz
"Tok olan aç kalanın Halinden Anlayacak" bakış açısını düşüncemizden çıkartır isek... Tabi yemeklik kahvaltılık sofralık üretenlerin 11 ayın acısını çıkartmaları geek yazı 11 çokaz kazanıyorlar 1 Ramazan da kazansınlar 2 katı değil 11 katı yapsalar ama gözleri doymaz maalesef... en iyisi fakir zaten Açlığa 11 ay alışmış 1 Ay daha çok aç kalması daha sağlıklı...
Tok acın halini anlasa şu an bunların muhakemesini dahi yapmazdık derine inip. Aç gözlülük işte hep artar daima artar o fiyatlar. 🧐
Kurul üyesinin edebi sözüyle hazırlanmıyor sofralar piyasa gerçekleri okur ve yazar. Sen bir sanat oluşturmak istiyorsan o sanatı icra edecek olana tuval, spatula, boya, palet, kağıt vereceksin ki ortaya eser çıksın..
Malzemelerin çoğu ortada yok ressama sanat icra et diyorsun. Güler misin ağlar mısın durumu.. 😁
Kesinlikle bu şeye benziyor evde pasta malzemesi yokken pasta yapmaya çalışmaya 🤏 Önce o ortam oluşturulmalı koşullar sağlanmalı sonra o pastada tablo da yemek 🍜 de pişer Ocak'ta ✨ Abidin bana mutluluğun resmini çiz gibi ama ortada mutluluk verecekleri konu yok 😀
Ahaaa hay sen çok yaşa güldürdün. 😂 Ekmeğe siyaset karışınca ortaya tokluk değil algı çıkıyor. 😁
Ekmek yoksa pasta yesinler cümlesi de bir an aklımda uyandı. 😄
Ona da gönderme yaptım alttan alttan çattırma hahah dghhh
Finali zaten ortada mutluluk verecek bir şey yok sözüyle yaptın. 😁
Kemer sıkma tarafında bir delik daha sıkılıdı. Vira bismillah hayırlı ramazanlar bu arada. 👋
😄😄😄 hayırlı ramazanlar sana da yine güzel açıkladın 🤏✌✨
Teşekkür ederim.🙏
İzahı olmayan şeyin mizahı olurmuş sayın hocam. 🙃
Rica ediyorum, evet mizah güzel aracımız 🤏🙂
😉
Ramazan’da fiyatların artması hoş değil. Bu ayın ruhu paylaşmakken fırsata çevrilmesi insanı rahatsız ediyor. İdeal sofra pahalı olmak zorunda değil aslında. Çorba, salata, basit bir yemek yeter. Gösteriş değil niyet önemli. Asıl değer masadaki samimiyet.
Evet, bu konuda ben de böyle düşünüyorum 👌birlik beraberlik olması gereken bir dönemken paylaşım ruhundan maneviyattan noksan bu bakımdan her şeyi fırsata çeviriyor devlet. İndirim olması gerekir oysaki. 🧐
🧚♀️✨
TÜİK verilerine göre Ramazan’da fiyatlar artmamış, sadece sofralar küçülmüş, porsiyonlar incelmiş, bütçeler sabır testine girmiştir 🙂 İdeal iftar sofrası da artık su, hurma ve umut üçlüsünden oluşuyor.
Hiç sorma 😀 TÜİK'e iyice pollyanna moduna girdi. Ona baksa hepimiz zenginiz aslında 😀
TÜİK*
İyimserlikte Pollyanna bile Alfred Hitchcock gibi kalıyor TÜİK’in yanında artık.
Hahah çok doğru
☺️☺️☺️
İftar sofralarının maliyeti sadece ekonomik bir sayıdan ziyade; aile bütçelerine, toplumsal eşitsizliğe ve tüketici güvenine dair daha geniş bir resmin parçası haline gelmedi mi?
İftar sofraları sanat eseri gibi olmalıymış :)
Evettt işte bunu anlatıyorum 😀alım gücü vermeleri lazım önce ki o şaheser sofralar oluşsun 😄
Bir defa da kendi içinde çelişmeseler kıyamet alametleri 🤣
O emoji ne öyle suratsız geldi fghkll
Ben de diyom bu neden suratsız emoji sdfff
3 harfli marketler olmasa ne yerdik bilmiyorum ona ragmen fiyatlar çok aşırı
Onlar da bile durum hiç açıcı değil eskisi gibi değiller
Kesinlikle bütçe dostu olmasına rağmen kötünün iyisi diyebiliriz 🤏🧡
Eh işte evet 🤏
@BuDamıOfsayt_69 insanlar ihtiyacı olan gıdayı alınca şükretmeli bir de sanat 🎨 eseri diyorlar trajikomik bir boyut 😀
@Bihteeerrr dalga geçiyorlar insanlarla
@BuDamıOfsayt_69 değil mi ya her durumu fırsata çevirmek diye buna denilir
@Bihteeerrr Kendi insanını bu kadar sömürmeye kazıklamaya çalışan bir millet daha yoktur herhalde
@BuDamıOfsayt_69 değil mi en çok şu 🇯🇵Japonya ya özeniyorum bu konuda gerçekten o değer yaşam standartlarına yansıyor adeta
@Bihteeerrr hiç bir konu da onların yanına yaklaşamayız biz insanların birbirine saygısı disiplin vs vs
@BuDamıOfsayt_69 imreniyorum cidden teknolojileri bile baş döndürücü 🧐
@Bihteeerrr ona zaten laf yok aynen öyle…
Ee, din ucuz değil.. o da rant.
Allah kabul etsin, ramazan dolayısıyla konsept değiştirdik, tgrt fm. takılıyoruz, sen de feyiz al.
Teşekkürler sizin de tgrt FM de ne var ki 🧐
Ramazan boyunca vaaz :D
İyiymiş keşke Ramazan'a özel olmasa vaazlar akıllanırlar belki sdg
Çok emek etmşyorum, bir ay da, vazife oksun hadi
Şu tabloyu dışarıda ye 10.000 den aşağısı yok 🤦🏻 ben fakirin değil zenginin halinden anlamak istiyorum.
Zengin bu kafayla giderse elindeki Servette su misali akar gider sdf
Fırsaat verilse imkan da vardır ama vermiyorlar 🤷♀️😂
😄😄😄😄 büyük şehirde yaşıyorsan ateş 🔥 pahası. Doğuda orta segment 😂
Evet kesinlikle. Hele ki kiralar çok pahalı batıda.
Fiyatlar arttı doğru ama mütevazi yemeli orucuz diye 10 çeşit şeye de gerek yok gereksiz buluyorum fazlasını..
Bence de öyle bir açıklama yapılmış ve temel gıda ihtiyacını bile karşilamayan insanlar varken şah eser sofralar düşündürücü..
Artan fiyatlar yüzünden maliyetler hakkında düşünmek bile pahalı. Sanat eseri gibi yemekler yerine soğan ekmekle açanlar var
Evet ne kadar ekmek o kadar köfte maalesef. O alım gücünü vermedikleri için soğan ekmekle oruç açanlar dahi vardır.
Kesinlikle öyle
Tablo için boya ve tuval yeterli ama yemeğin sanat eseri olması için ekonominin iyi olması gerekir. Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun
Amin 🙏 her şey imkan dahilinde işliyor. ✨
Fırsatçılar hiç bir fırsatı kaçırmıyor TR klasiği. Her konunun ucunu ekonomiye bağlayan Bihtere selâm olsun bu arada:))
Selamlar fırsatçılık işte 😂 her şey bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlı ilintili. Determinizm gibi 😄
Göstermelik müslümanlık şaşırtmıyor. Herkes fırsat kolluyor, birbirimize itelemeye çalışmasak ekonomi bir yerden sonra yerinde sayacak aslında.
Zaten Türkiye'de her şey sözde, lafta hakikat hiçbir değer yok. Her şey kendi içinde ne kadar çelişiyorsa o kadar çelişiyor. Krizi fırsata çeviren akbabalar. 🤷♀️
Aynen öyle düşünceye blokaj koymak dedikleri 😂
Evet kanıksamak oluyor bu artık.
Vatandaşlar olarak sürekli fahiş fiyat artışı yapan yerlerden alışveriş yapmayacağız.
Başka bir seçenek bırakmadılar normal. 🤏✨
Aynen.
Yavaş yavaş evde yemek yapmayı öğrenecekler gibi.
Evde hazırlamalk daha uygun dışarıda yiyilmez pek arada ancak. 🤏
Artık bişey düşünmüyorum düşüncelerimi söylersem sonum Silivri 😃
Sesli güldüm ben X 'te böyle olduğum için kapattım öğretmenler için tehlikeli sdf
Aynen gerek yok 😃
Bence de yok lüzum da yok 😀
çok abartılı bir iftar sofrası olmuş, görseldeki hazırlık
Evet ben de öyle düşünüyorum
Hiç şaşırmadım bu yönetim olduğu sürece böyle olur hırsızlar
Kesinlikle ekmeğine yağ sürmek olur onların 🤏
Fiyatlar gercekten uçmuş bugün et aldım kilosu 800 TL kasaba 1100 TL verip çıktım içler acısı
Hiç sormayın et çok pahalı cidden
Bir de daha misafir davet edicez rahat 3-4 bin TL gider
Herşeyin fiyatı arttı. Orucun amacı olan açlığı anlamayı daha iyi anlıyoruz 😂
Oruç olmadan önce de anlattılar bize 👯 aslında çokça 😄
Anladık mı kısmen 😂 daha da zor idrak etmek 😂
Kimisi anlamak çabası gütmemek O açıdan 😄
Daha hâlâ güllaç yiyemedim 😂 yiyeceğim inşAllah 🤲
Yaprağı 500 lira bugün haberlerde izledim fox ana haber'de sff
Trajikomik vallahi bir de diyor ki cevizle isterseniz 200 lira indirim 😂
her şey o kadar zamlandiki. Allah hepimizin yardımcısi olsun.
Amin Aynen başını alıp gitti fiyatlar Allah yardım etsin ama yönetenler de biraz düşünüp koşulları bu ay uygun kılsa bari hiç fena olmazdı 🧐
Alım gücü kalmadı çünkü milleti nasıl kazıklarız daha amaç bu oldu 🤏
İyiyim canım benim çok teşekkürler sen nasılsın ramazan nasıl geçiyor 🙂🌷
Rica ediyorum tatlım, 🌺Migrenim tutuyor benim de sabah ben de O yüzden tutamıyorum çünkü sabah ağrıyla gözümü açıyorum. Olmasa mutlaka tutardım. Kaç yıldır içiyorsun bırakmayı düşündün mü hiç 🧐
Baya olmuş inşallah bırakırsın bir gün akciğere düşman teşekkürler canım 🌷
İnsanlar yemek bulamıyor hiç halkı dinlemiyorlar höz boyamaca
Aldatmaca diye boşuna söylemiyorum. Hangi gün halk merkezde oldu ki hiçbir zaman 🤏
ramazanda milletin oruç tutup aç kalmasina gerek yok, tutmasalarda aç kalıyorlar zaten..
Nokta atışı tespit 🤏 bence de normal koşullarda da açlık sınırı yüksek ramazan ayı dışında
Ağzımın ayarı yok yazarsam beni sevmeyenler ekran alir ispiyonlar
Yaz ben arka çıkarım 😄
Ecük yardım etseler şu faizlere dediği gibi olacakta iştee. 😏
Kendilerine yalnız faydaları var tabi konu halk vatandaş olunca ramazanda dahi kendi vatandaşına reva gördüğü hak bu işte sdfgg
Sen de farkındasın inkar etme yoksa faiz indirimi istemezdin 🧐😄
@fesf yersek 🤣
@fesfs hahah
Nerdesin dünyalı 😄
Kıskandım benim neden Ege'de tanıdığım yok 😄
Ahretlik olman lazımdı vesselam 🤣
🤣 sen hepimize çay koy fetsle gelelim çocuklara altın takmaya 🤣🤣
Evet tüm ürünler Ramazan zammı aldı, görseldeki yiyeceklere ise ulaşmak mümkün değil :)
Halbuki bu ay maneviyat ayı yani indirim olmalı ki her bütçede insan faydalansın ama Türkiye'de bu ne mümkün o erişimdrn uzak 🤏
Aynen 🥰
Biz ne zaman bu hale geldik, vicdan , merhamet kalmamış. İnsanı değerlerimiz kalmadı be bihtoş
Ne zaman olmuştu ki emruş her zaman daha daha kötüye gider olduk dfg
Evet emruşko şu an kriz devrindeyiz artık ayça devri kalbimde yaradır 🤣🤣
O zamanlar msn gider sevgilileri izlerdim 😄
Ben orada ders çalışmak için internet cafe giderdim millet chat için garibanız biz 😄
Evet oluyor evet olsun o kadar 😂
Sübhanallah 😄
Erkin koray'dan sübhanallah şarkısı aklıma geldi sfggg
Evet Fesübhallah 😂
Eski şarkıları özledik be hbkk
Artan fiyatlar normal, insanlar her yıl hesap eder.
çok maliyetli değil parası olan alsın olmayan almasın net bunu konuşmanın anlamı bile yok.
İnsanların gözü doymuyor gerçekten ya ilk gün iki çeşit yemek yaptım tek çeşitle gayet doydum iki lokma alınca tamam abartmaya gerek yok…
Aç gözlülük başka bi boyut
Tilkiden kurnazı yok, ama postu pazarı dolduruyor 🙏
Kesinlikle bu köylü kurnazlığı artık her yerdeler dfgh
Beter olasıcalar 🤣
Lafı da esirgemem huyum kurusun 😂
Teşekkürler dobra bulduğun için yapı olarak gerçekçiyim
Çok şükür istediğim zamanda dışarıda yiyebiliyorum
Ne mutlu sana ✨
Sende nasıl
Her şey o kadar pahalı ki
Maalesef 🤷♀️
Hile hurda hırsızlık baştan halka kadar işlemiş
Ekonomi insanı da bozdu bea sdxx
Düzenbazlık zehir zıkkım olsjn
Bence de olsun madem adalet böyleyse 🤏
Yani her şey imkan meselesi diye düşünüyorum
Kesinlikle fırsat bütçe varsa imkan da var 🤏
Kesinlikle öyle iyi Ramazanlar ☺️
Sana da iyi ramazanlar ✨
Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim, lafı olmaz 🙏🏻
☺️☺️
Her pahalı pahalı param yetmiyor ki hiç bir şeye
Evet gerçekten alım gücü çok düşük para yetmiyor hemen tükeniyor
Abarti haram olur
İsrafa girer işte 🤏
Padişahım çok yaşa bunlar iyi günlerimiz ula
Bu daha nanay ninanay kapıda maalesef df
Fiyatları artık takip etmiyorum. Kafa rahat jdjs
Evin geçimini kim 👤 yapıyorsa o en çok kafa yoruyor artı ailesine destek çıkan sfghvv
Allah gani gani versin 🤣
Cok ic acici oldugunu dusunmuyorum 🖤
Ben de ✨
Haram zıkkım olsun sömürdükleri paralar inşAllah.
Allah sonumuzu iyi etsin diyorum. Canım ülkem hak etmediği her şeyi yaşadı...
Ramazanı ruhuna göre yaşıyorum, ev ortamında ya ailemle ya da sevdiklerimle. Geçen yıl iftara gidiyordum ama bakış açım değişti ve bu yıl tercih etmeyeceğim. Fiyatlara gelecek olursak yaşadığım şehirde gerçekten şişirildi :(
Hayat pahalı
maalesef şu günlerde daha kötü. Eskiden en azından kötünün iyisiydi 😏
Tamamen fırsatçıların işi
Enfislasyon
Maşalla
Zor baya
Hiç bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, iftar sofralarının, bir yıl öncesine göre %34 oranında daha pahalı kurulduğuna ilişkin medyada çeşitli veriler yayınlandı. Ramazan dolayısıyla temel gıda ürünleri dahil birçok ürüne zam geldi. Sorunuzun görselindeki sofrada ise ilk göze çarpanlar mercimek çorbası, yaprak sarma, zeytinyağlı fasulye, çoban salata, hurma ve çeşitli kebaplar. Bunların maliyetine hiç girmeden, herkese hayırlı ve bereketli Ramazanlar dilerim :)
Selam, birer aldatmaca ve gerçeklikten kopan bir çizgide yaklaşıyorlar zeytinyağlı + kebab vs maliyetine girersek işin işinden çıkılmaz zaten :))) hayırlı ramazanlar. 🧚♀️
Teşekkür ederim, ekonomi sorularına dönmenize sevindim. Size de hayırlı ve bereketli Ramazanlar dilerim.🌙
Ekonomi hayatın içinde var ister ister istemez dönüyorsun🤏. Rica ediyorum 🎈