Normalde 30 TL'ye tıka basa doyduğumuz yer 85 TL iftar menüsü yapmış çok garipsiyorum. Bu sene taktım, asla gitmicem pahalı yerlere.İftar menüsüne ayırdığımız bütçeyle sizce ne yapabiliriz en verimli? Ramazan ruhunu da yaşamak istiyorum o nedenle cepte kalmasını da istemiyorum aslında. Önerilerinizi bekliyorum.
O miktarla bağış, sadaka yapılabilir.
Birkaç kilo hayvan yemi alınabilir.
Biriktirilebilir.
O bütçeyle evde iftar hazırlayıp arkadaşlar davet edilebilir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ramazan'da pahalı iftar menülerine verilecek parayla daha iyi ne yapılabilir?
Ne kadar güzel bir konuya değinmişsiniz; bugün sormaya niyetlendiğim bir soruyu görünce tebessüm ettim ansızın. Tebrikler öncelikle...
Ramazan'da iftar yapılabilecek yerler inanılmaz pahalı. 50-70 lira bandında bir meblayı vermek istemiyorum ben bir mekana; bu gerçekten içimi acıtır. Mesele kıyamamaktan değil; o paraya çok daha farklı şeyler yapılabileceğinden, hatta iki kişi doyup artanla da bir öğrenciyi sevindirmek varken gidip iki kişiye ortalama 100-150 lira vermek çok ama çok abartılı geliyor bana. Sonuçta bugün etin kilosunu düşünürsek, onu geçtim; tavuk göğsünün fiyatını düşünürsek bir sac kurup, sebzeli sac kavurma yapabilirim o parayla alınacak tavuk göğsüyle ve yaklaşık 10+ kişilik yemek olur içecekler dahil.
Açıkçası yarın en yakın arkadaşım var iftara düşündüğüm; arayıp konuşacağım, çarşıya çıkıp birkaç yerden fiyat sorarım, eğer ki adam başı 30-35 bandında hakkını veren bir yer bulamazsam; sanırım arkadaşıma beraber o paraya güzel piknik havasında bir yemek organize edelim gibi bir teklifle gideceğim :))))
Hayırlı Ramazanlar, siz de uygun bir çözüm üretirsiniz inşaAllah ^^
Valla bizim orada 2 yildr gelenek haline gelmis uygulanmadan bahsedeyim.
Normalde her mahalle sakini iftar sofrasi düzenler ama. ev ortamin ndeniyle rehabet belirli düzeydedir.. mahalle sakinleri olarak 3 -5 aile toplanıp tüm mahalle sakinlerini davet edildigi bir düzene basladik. en buyuk mekanin cami avlusu olmasi nedeniyle ruhsal ve manevi yönden güzel bir ortam oluyor. aileleer eşi çocuğu kendisi hiç tereddut etmeden geliyor. teşvik var imkan var ve muhabbet var. Sıcakligin kalabaligin verdiği uhrevi bir ortam. tavsiye ederim.
O miktarla bir kac insan doyurulur. Bagis yapabilirsin öyle doyurursun. Ama bende o ani yasayim hayrima olsun vs. Diyorsan o parayla özel alisveris yaparim esimi dostumu iftar soframa davet ederim. Hem kendimde o ani yasamis olurum hemde faydali bisey yapmis olurum. Ac olsun olmasin fakir olsun olmasin. Oruc tutsun tutmasin burasi bizi hic ilgilendirmez. Önemli olan bizim ramazam ayinda soframizi herhangi birileriyle paylaşmamız
Bu arada bağış ve sadaka derken sadece insanlar değil. Barınakları da bağış yapabilirsin. şu an mama yardımı ve bağış bekleyen onlarca barınak var, yardımda bulunmak büyük Sevan olacaktır imkanın varsa. Fetva da veremem ama bir hocaya falan sor bence, sadaka yerine geçer mi barınaklara yaptığım bağış diye.
Orucun manası halden anlamayı öğrenmek değil miydi? Aç kalmanın ne kadar zor olduğunu yaşayarak fark etmiyor muyduk? İftar menüleri çıktı bilmem ne.. Boğazından bir lokma geçtiğine şükreden insanlar varken bence de bu para böyle heba edilmez. Çok güzel bir konuya değinmişsin.. Teşekkürler, umarım farkındalık oluşturur.
Abi burada amaç yoksulları anlamakken, iftarda krallara layık bir sofraya oturmamalı insan. 1 kase çorba iç kalk, elinde kalanıda dağıt ihtiyacı olana.
geçen gün iş arkadaşlarımla iftara gittim en uygun menüyü hazırlayan yere gittim yani fiyati uygundu daha önce gittiğimiz yer Ramazan zammı yapmıştı:))
ben işim gereği birkaç defa gittim ve işim gereği iftar menüsü satıyoruz.. ama söylediğin konu hakkında haklısın. ortalama 60 tl den 1800 tl eder bir ayda.. güzel bir bağış yapılabilir..
Ramazan nefsi terbiye ayıdır. Ziyafet ayı değil. Eşimle her akşam tek çeşit evde yemek yapıp yıyoruz 9 kilo o 6 kilo ben verdim Para da sadaka olarak haneye yazılabilir :D Birde dışarıdaki yemekler evdekinden lezzetsiz oluyor :)
Yahu önemli olan karnı doyurmak değil mi? Ne bu pahalı yer takıntısı genel olarak konuşursam herkes başımıza gurme kesildi mübarek. Pis olmadığını bildiğim yemeği huzur ile yer 20 liraya mis gibi karnımı doyururum.
Madem Ramazan ayı var. Madem oruç tutuyor ve empati yeteneğinizi de bununla beraber geliştiriyorsunuz. Açın bir sofra sokak arasına, tıklatın kimsesizlerin kapılarını.
Bağışta bulun illaki cepten çıksın diyosan. Hiç yoktan hayırlı bişey yapmış olursun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
yiyiniz içiniz israf etmeyiniz diye ayet varken bunu bile bile gidip o kadar parayı tek kişilik yemeğe verenin aklına şaşarım. gidip sokaktaki açları doyursa daha iyi
günümüzde çoğu insan sadece kendilerinin canlı olduğunu düşünüyorlar ama sokakta aç olan milyonlarca hayvan var onlarında canlı olduğunu unutmayın derim..
Medya hep işine geleni yayınlıyor nerde kundik dandik işler varsa ordalar ama okadar acı çeken insanlar varki kimse onları haber etmez çünkü Rand para Yok.
Oruç tutan biri çok fazla yemek yiyemediği için dengeli ve hafif bir öğün tercih etmesi iyi olur. Biriken parayı da bayramda kullanıp hem israftan kaçınmış hem de maddi sıkıntıya girmemiş olur.
Sohbet bir sohbet havasında gerçekten de, evde nefis bir ziyafet verilebilinir. O para ile hep bir arada olmak, İnsanı çok daha iyi motive eder diye düşünüyorum. Manevi açıdan.
En İyi Cevaplar